Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Τέσσερα πράγματα που οι γυναίκες υποθέτουν λάθος για τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα του Tinder


Ότι υπήρχε ασυνεννοησία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες το ξέραμε, τώρα απλά μας το επιβεβαίωσαν

Λοιπόν, είναι σύνηθες να υποθέτουμε διάφορα για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας βασιζόμενοι σε κάτι που είπε, σε μια κίνηση που έκανε, στον τρόπο που έχει ντυθεί, ακόμα και στον τρόπο που κινείται. Ή και σε τίποτα απολύτως, έτσι χωρίς λόγο. Φυσικά και είναι πιο εύκολο να υποθέσουμε κάτι από το να ρωτήσουμε το ίδιο το άτομο σχετικά με αυτό. Κι αν νόμιζες ότι αυτό είναι «προτέρημα» του ενός φύλου, γελιέσαι γιατί το κάνουν άνδρες και γυναίκες εξίσου συχνά.

Τώρα, βέβαια, ήρθε μια έρευνα του Tinder, η οποία ονομάστηκε “Green Flags” (πιάνεις την ειρωνεία εδώ έτσι;), και ρώτησε 8000 χρήστες της εφαρμογής για τις συνήθειές τους στα ραντεβού ώστε να μας επιβεβαιώσει ότι κάνουμε λανθασμένες υποθέσεις για τους άλλους βασισμένες σε στερεότυπα. Η dr. Sara Konrath, οινωνική ψυχολόγος του Indiana University εξηγεί (τα αυτονόητα) ότι πρέπει να μένουμε περίεργοι και να κάνουμε ερωτήσεις στους άλλους που θα μας βοηθήσουν να τους μάθουμε καλύτερα και θα οδηγήσουν σε βαθύτερες συνδέσεις.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι 53% των ανδρών και το 68% των γυναικών χρηστών της εφαρμογής θέλουν μια ρομαντική σχέση. Το κρατάμε και πάμε παρακάτω.

Αυτά είναι τα πιο κοινά πράγματα που υποθέτουν λάθος οι γυναίκες για τους άνδρες

Θέλουν μόνο... «ξεπέτες»
Το Tinder λέει ότι οι γυναίκες συχνά υποθέτουν ότι οι άνδρες θέλουν μόνο σεξ και μάλιστα περιστασιακό. Για την ακρίβεια, στην έρευνα το 65% των γυναικών φαίνεται να πιστεύει ότι οι άνδρες ψάχνουν μόνο για... «ξεπέτες» ενώ το ποσοστό των ανδρών που αντιστοιχεί όντως σε αυτή την περιγραφή είναι μόλις 29%.

Δεν είναι φεμινιστές
Μπορεί ο πρώην σου να ήταν κομπλεξικός, αλλά υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που είναι φεμινιστές και δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από μια ισότιμη σχέση με τη σύντροφό τους. Η έρευνα αναφέρει ότι 78% των ανδρών και 84% των γυναικών θέλουν ισότιμη σχέση και ένα 37% των ανδρών απάντησε ότι μάλλον δεν θα χαρακτήριζε τον εαυτό του φεμινιστή (γεγονός που μπορεί να οφείλεται και στο ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι είναι ο φεμινισμός).

Θέλουν να είναι οι «κουβαλητές» του σπιτιού
Συγνώμη που στο χαλάω, αλλά δεν αποκλείεται και οι άνδρες να ψάχνουν μια sugar mama ή έστω να νιώθουν πολύ άνετα με μια γυναίκα με περισσότερα λεφτά. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 74% είναι ανοιχτοί στο να βγουν ραντεβού με μια γυναίκα που βγάζει περισσότερα χρήματα από εκείνους, ποσοστό που δείχνει ότι δεν «κουβαλούν» όλοι τα κόμπλεξ που νομίζεις.

Ο «ιπποτισμός» έχει πεθάνει
Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα, καθώς οι γυναίκες θέλουν μια προοδευτική σχέση χωρίς να εγκαταλείπουν όμως τις ρομαντικές χειρονομίες του παρελθόντος που περιλαμβάνουν το κέρασμα στο πρώτο ραντεβού, το άνοιγμα της πόρτας ή το τράβηγμα της καρέκλας για να κάτσεις. Από την άλλη, αρκετές περιμένουν «ιπποτικές» κινήσεις που συνάδουν περισσότερο με τα σύγχρονα δεδομένα, αλλά βρίσκουν απέναντί τους άντρες που εμμένουν σε όσα έμαθαν από τις προηγούμενες γενιές. Συγκεκριμένα, 59% των γυναικών θεωρεί «ιπποτικό» το να βεβαιώνεσαι ότι το ραντεβού σου θα φτάσει στο σπίτι ασφαλές -έναντι 38% των ανδρών. 55% των γυναικών περιμένουν από το ραντεβού τους να αφήσει στην άκρη το κινητό του για όσο κρατάει το ραντεβού – έναντι 34% των ανδρών. Τέλος, 50% των γυναικών περιμένει να ακούσει ειλικρινά κομπλιμέντα στο ραντεβού – έναντι του 35% των ανδρών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιπποτισμός έχει «πεθάνει», αλλά περισσότερο ότι οι άνδρες αργούν να συγχρονιστούν με τις νέες μορφές που έχει λάβει στη σκέψη των γυναικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ