Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ηλεκτρικά λεωφορεία και στη γραμμή 19 του Ελευθερίου – Κορδελιού


Μετά την αστική γραμμή 21 «Εύοσμος – Πλατεία Αριστοτέλους», που εξυπηρετεί τους κατοίκους του Ευόσμου, ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τοποθετήθηκαν από την Παρασκευή 31 Μαΐου και στο Ελευθέριο – Κορδελιό και εξυπηρετούν τη γραμμή 19 «Κορδελιό – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός».

Το αποτέλεσμα είναι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου να αποτελεί τον πρώτο δήμο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετείται με ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος του, αφού συμβατικά λεωφορεία πλέον υπάρχουν μόνο στη γραμμή 32 «Άνω Ηλιούπολη – Πλατεία Αριστοτέλους»

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, επιβιβάστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλεκτρικό λεωφορείο της γραμμής 19 και ακολούθησαν το δρομολόγιό του, που διέρχεται μέσα από το Ελευθέριο – Κορδελιό.

Είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν δια ζώσης τη μεγαλύτερη άνεση που προσφέρουν κατά την εκτέλεση των δρομολογίων τα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία, να σημειωθεί ότι δεν προκαλούν θόρυβο κατά την κίνησή τους.

Επίσης, οι κ.κ. Αλεξανδρίδης και Ταγγίρης είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν κατά τη διαδρομή και με τους επιβάτες για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

«Σήμερα μία υπόσχεση της διοίκησης του ΟΑΣΘ γίνεται πραγματικότητα. Μετά την τοποθέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων στη γραμμή 21 του Ευόσμου, πλέον ηλεκτρικά λεωφορεία εξυπηρετούν και τους επιβάτες της γραμμής 19 του Ελευθερίου – Κορδελιού. Ελπίζουμε πολύ σύντομα ηλεκτρικά λεωφορεία να εξυπηρετούν και τη γραμμή 32, η οποία επίσης διέρχεται από μεγάλο τμήμα της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου. Ζητήσαμε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να τοποθετήσει τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στον δήμο μας, ο οποίος αποτελεί μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή και εκείνη μας άκουσε και το έπραξε. Την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου.

«Από σήμερα καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία τοποθετήθηκαν και στο δρομολόγιο που εξυπηρετεί το Ελευθέριο – Κορδελιό καθώς και σε αυτό της Νεάπολης. Μέχρι τις 15 Ιουνίου και τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που διαθέτουμε, θα μπουν στις γραμμές της Θεσσαλονίκης και θα εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επιβατικό κοινό», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ταγγίρης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ