Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Παράξενη θεωρία υποστηρίζει πως «ίσως την επόμενη δεκαετία να υπάρχει η επιλογή να ζήσουμε περισσότερο»


Αν είχες την ευκαιρία να ζήσεις περισσότερο ή για πάντα, θα την εκμεταλλευόσουν; Τι υποστηρίζει μια παράξενη θεωρία.

Ο θάνατος είναι κάτι που φοβίζει όλους τους ανθρώπους ή έστω τους περισσότερους. Τόσο για τους ίδιους όσο και για τους οικείους τους.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα ήθελαν πολύ να ζήσουν όσο διαρκεί το σύμπαν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα ήταν έτοιμοι να πεθάνουν και δεν θα άντεχαν να βλέπουν τους δικούς τους ανθρώπους να φεύγουν κι εκείνοι να μένουν πίσω.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει ακραίες προσπάθειες για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους, ξοδεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά και ζώντας πιο.. αυστηρά, προσέχοντας τα πάντα, ώστε να καθυστερήσουν τα γηρατειά.

Άλλοι κάνουν πολλές αισθητικές επεμβάσεις, ώστε να διατηρήσουν την νεότητα, έστω εμφανισιακά. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τα παραπάνω.

Επίσης, υπάρχουν και κάποια μέρη στην Γη, όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν σε αρκετά μεγάλη ηλικία.

Σύμφωνα με το LADbible, υπάρχει άνθρωπος που υποστηρίζει ότι έζησε 100 ημέρες κάτω από το νερό και πιστεύει ότι αυτό τον έκανε νεότερο κατά 20 χρόνια.

Όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται να το δοκιμάσουν οι περισσότεροι, δεν αποτελεί μέθοδο επιβράδυνσης της γήρανσης και δεν είναι σίγουρο ότι αυτός ο άνθρωπος λέει αλήθεια.

Η παράξενη θεωρία

Ωστόσο, μια θεωρία εκτιμά ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, ίσως και κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα σημείο όπου η γήρανση θα είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι άνθρωποι έχουν μια «χρονολογική ηλικία» η οποία ενδεχομένως να μην είναι ίδια με τη «βιολογική τους ηλικία» και μπορεί να σταματήσει ή να επιβραδυνθεί.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με την θεωρία αυτή, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν νεότερη «βιολογική ηλικία» από τον πραγματικό αριθμό των ετών που έχουν ζήσει και μπορούν επίσης να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής τους.

Ακούγεται «τρελό» και ενδεχομένως και να είναι, αφού μιλάμε για κάτι το οποίο ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να σταματήσει, την γήρανση και τον θάνατο δηλαδή.

Ωστόσο πρόκειται απλώς για μια θεωρία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι μπορεί να τεκμηριωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ