Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ο Λένι Κράβιτζ έγινε 60: «Είμαι 9 χρόνια μόνος, περιμένω την κατάλληλη» - Το πνευματικό ταξίδι του


Τραγουδιστής, μουσικός, κιθαρίστας, fashion icon, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης και ακτιβιστής, ο πολυμήχανος Λένι Κράβιτζ γιόρτασε τα 60α του γενέθλια. Ο ρόκερ που θεωρείται το αρχετυπικό σύμβολο του σεξ και ο κατάλογος με τις πρώην ερωμένες του είναι ίσως πιο γνωστός από τον εκτενή κατάλογο επιτυχιών του βρίσκεται όπως είπε σε ένα νέο πνευματικό ταξίδι.

Με άλλα λόγια γυρίζει την πλάτη στις εφήμερες σχέσεις της μουσικής βιομηχανίας και αναζητάει πλέον την κατάλληλη γυναίκα - και όλα αυτά χάρη στην ακολασία του ίδιου του πατέρα του. Ο Kράβιτζ ένιωσε συντετριμένος όταν ανακάλυψε ότι ο πατέρας του, ο παραγωγός ειδήσεων του NBC, Σάι Κράβιτζ διατηρούσε σχέση ενώ ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό μητέρα του Ρόξι Ρόκερ, γνωστό όνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο The Jeffersons.

Μιλώντας στον Guardian, ο Κράβιτζ του οποίου ο γάμος με την ηθοποιό Λίζα Μπονέ έληξε το 1993, παραδέχθηκε οτι ο ισχυρισμός του πατέρα του ότι θα κατέληγε να κάνει το ίδιο πράγμα σύντομα έγινε δυσοίωνα ακριβής. «Έχει δίκιο», είπε. «Μετά το γάμο, έγινα περισσότερο σαν αυτόν. Έγινα παίκτης. Δεν μου άρεσε. Δεν ήθελα να είμαι αυτός ο τύπος. Έπρεπε λοιπόν να το αντιμετωπίσω και χρειάστηκαν χρόνια... αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Πειθαρχία. Να μην αφήσω τις δικές μου επιθυμίες να κυριαρχήσουν».

Η εν λόγω πειθαρχία οδήγησε σε εννέα χρόνια αποχής απο σχέσεις καθώς περιμένει να βρει έναν σύντροφο ζωής, αλλά παραδέχεται ότι η αγάπη του για τη ρουτίνα και την προβλεψιμότητα μπορεί να εμποδίσουν την αναζήτηση. «Είναι μία πνευματική κατάσταση», είπε για την αποχή και τον τρόπο ζωής του. «Έχω γίνει πολύ συγκεκριμένος στους τρόπους μου, στον τρόπο που ζω».

Ο τρόπος ζωής του περιλαμβάνει τακτικά ταξίδια στο γυμναστήριο, με τον Kράβιτζ - ο οποίος έγινε 60 ετών στις 26 Μαΐου - να διασκεδάζει συχνά με τους φίλους του γυμναστηρίου κάνοντας γυμναστική με «ρούχα του δρόμου». Ο Αμερικανός σταρ έχει επίσης αναθεωρήσει τη διατροφή του, συνδυάζοντας την υγιεινή διατροφή με ένα ασταθές μοτίβο γυμναστικής που ταιριάζει με την αντισυμβατική ενδυμασία του.

«Λοιπόν, κάνω πολλή σκληρή δουλειά και ακολουθώ αυστηρή πειθαρχία για να είμαι υγιής», εξήγησε. «Αυτό σημαίνει ότι όταν θέλω να φάω σκουπίδια, δεν το κάνω. Για παράδειγμα χθες το βράδυ. Δούλευα όλη μέρα, έκανα συνεντεύξεις, πρόβες μέχρι τη νύχτα, γυρνούσα σπίτι στις 23:00. Έπρεπε να φάω κάτι στη 1:00 π.μ. Δεν έκανα λοιπόν προπόνησή Πήγα λοιπόν στο γυμναστήριο και έκανα μια προπόνηση 90 λεπτών στις 2 το πρωί.

«Δεν θέλω να είμαι στο γυμναστήριο στις 2:00 π.μ., αλλά ξέρω ότι πρέπει. Επειδή είναι μέρος της πειθαρχίας μου – έχει να κάνει με το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Θέλω και τα τρία αυτά στοιχεία ευθυγραμμισμένα. Αν το σώμα μου είναι σε φόρμα και το πνεύμα και το μυαλό μου δεν είναι, τότε δεν είναι κάτι ωραίο για να καυχηθώ. Ποιός νοιάζεται; Για μένα, όλα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα. Και πρέπει να κάνω τη δουλειά που χρειάζεται για να τα έχω όλα αυτά σε ευθυγράμμιση, ώστε να ζήσω στο μέγιστο».

Ο Kράβιτζ και η Μπονέ - με την οποία υποδέχτηκαν μία κόρη τη Ζόι, 35 ετών σήμερα και επιτυχημένη ηθοποιό - συνδέθηκαν στα 20ά γενέθλιά της το 1987 και παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το 1993, όταν χώρισαν φιλικά. Ο τραγουδιστής άρχισε να βγαίνει με το μοντέλο και τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί και παρέμειναν μαζί μέχρι το 1996.

Στη συνέχεια αρραβωνιάστηκε την Αντριάνα Λίμα και τη Νικόλ Κίντμαν, αν και καμία σχέση δεν εξελίχθηκε σε γάμο. Το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Blue Electric Light» περιλαμβάνει 12 τραγούδια που έγραψε και ηχογράφησε μαζί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του και κιθαρίστα, Craig Ross, παίζοντας ο ίδιος τα περισσότερα όργανα στο στούντιό του στις Μπαχάμες.

O τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy έχει κυκλοφορήσει 11 άλμπουμ καταγράφοντας πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Πρόσφατα έλαβε το «Music Icon Award» στα People’s Choice Awards, ενώ τιμήθηκε με το δικό του αστέρι στη διάσημη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ