Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με την προϊστορική κατασκευή που βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας


Λόγω της ευθραυστότητας των αντικειμένων, δεν θα απομακρυνθούν όλα τα κανό από τη λίμνη.

Οι ιστορικοί του Ουισκόνσιν ανακοίνωσαν πρόσφατα μια πρωτοποριακή ανακάλυψη τουλάχιστον 11 αρχαίων κανό σε μια λίμνη της Πολιτείας Badger, μεταξύ των οποίων και ένα σκάφος που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Τα ευρήματα, τα οποία αποκαλύφθηκαν σε δελτίο Τύπου της Ιστορικής Εταιρείας του Ουισκόνσιν στις 23 Μαΐου, έχουν γοητεύσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και το ευρύ κοινό.

Τα κανό ξεθάφτηκαν στη λίμνη Μεντότα, που βρίσκεται κοντά στο Μάντισον. Οι αρχικές ανακαλύψεις το 2021 και το 2022 οδήγησαν στην αποκάλυψη δύο αρχαίων κανό. Έκτοτε, οι ιστορικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον άλλα 11, εντοπίζοντας αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια αρχαία ακτογραμμή που τώρα είναι βυθισμένη κάτω από το νερό.

Λόγω της ευθραυστότητας των αντικειμένων, δεν θα απομακρυνθούν όλα τα κανό από τη λίμνη. Σε μια συζήτηση με το Fox News Digital την Τετάρτη, η αρχαιολόγος της Ιστορικής Εταιρείας του Ουισκόνσιν, Δρ Έιμι Ρόζμπροου, ανέλυσε τη σημασία της ανακάλυψης.

«Οι αυτόχθονες του Ουισκόνσιν και των ευρύτερων Ηνωμένων Πολιτειών ψάρευαν, ταξίδευαν και εμπορεύονταν εκτενώς στις εσωτερικές λίμνες και τα ρέματα και μέχρι τώρα δεν είχαμε μια σαφή εικόνα των κανό που χρησιμοποιούνταν στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών», εξήγησε η ίδια.

Η ανακάλυψη αυτών των κανό προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων ιθαγενών λαών, αποκαλύπτοντας τις προηγμένες δεξιότητές τους στην κατασκευή σκαφών και την εκτεταμένη χρήση των υδάτινων οδών για ψάρεμα, ταξίδια και εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ