Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Γιατί η Alfa Romeo αλλάζει θέση στις πινακίδες κυκλοφορίας;


Η μακρά παράδοση που κρατάει από τα μέσα της δεκαετία του ’50, φτάνει στο τέλος της.

Τα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo , συμπεριλαμβανομένων των Giulia και Stelvio επόμενης γενιά , θα τερματίσουν μια μακρά παράδοση της εταιρείας, με offset πινακίδες κυκλοφορίας, λόγω των νέων κανονισμών για την ασφάλεια των πεζών.

Από την Giulietta Spider του 1955, η Alfa Romeo, θέλοντας να αναδείξει την εμβληματική μάσκα scudetto, έτσι ώστε να δείχνει… απεριόριστη, συνήθιζε να τοποθετεί τις πινακίδες κυκλοφορίες στα πλαϊνά του εμπρόσθιου τμήματος των μοντέλων της.

Λόγω, όμως, των νέων, αυστηρότερων κανονισμών για tην ασφάλεια των πεζών και αρχής γενομένης από τη νέα Junior, τα μελλοντικά και ηλεκτρικά μοντέλα της μιλανέζικης μάρκας, θα υιοθετήσουν την καινούργια φιλοσοφία scudetto, με 3D γραφικά, παρόμοια με την Tonale που παρουσιάστηκε πρόσφατα.



Ο Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo, εξήγησε: «Δεν μπορούμε να βάλουμε πλέον την πινακίδα στο πλάι λόγω των κανονισμών έγκρισης για την ασφάλεια των πεζών».

Ο Ισπανός σχεδιαστής, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν για τη Renault και τη Seat πριν ενταχθεί στην ιταλική μάρκα το 2021, παρατήρησε: «Αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε συμμετρία ούτως ή άλλως, οπότε είμαι χαρούμενος. Είμαι ένας από τους τύπους που τους αρέσει το… πιάτο στη μέση».


Πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ