Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Χάκερς κατάφεραν να ξεκλειδώσουν ένα πορτοφόλι με Bitcoin: Το τεράστιο χρηματικό ποσό που έκρυβε


Η ιστορία ξεκίνησε με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Joe Grand, γνωστό στο διαδίκτυο ως «Kingpin», ο οποίος προσελήφθη για να παραβιάσει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που περιείχε 43,6 BTC.

Το να ξεχάσει κανείς έναν κωδικό πρόσβασης είναι συνήθως μια μικρή ενόχληση, αλλά όταν πρόκειται για ένα πορτοφόλι Bitcoin αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων, γίνεται μια σημαντική δοκιμασία. Αυτή ήταν η πραγματικότητα για έναν ανώνυμο ιδιοκτήτη κρυπτονομισμάτων που έχασε την πρόσβαση στην κρυψώνα του Bitcoin πριν από 11 χρόνια. Ευτυχώς, μια ομάδα χάκερ κατάφερε πρόσφατα να ξεκλειδώσει το πορτοφόλι, ανακτώντας το τεράστιο χρηματικό ποσό.

Η ιστορία ξεκίνησε με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Joe Grand, γνωστό στο διαδίκτυο ως «Kingpin», ο οποίος προσελήφθη για να παραβιάσει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που περιείχε 43,6 BTC. Το κρυπτονόμισμα υψηλής αξίας ήταν ασφαλισμένο με έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε από την Roboform, μια γεννήτρια τυχαίων κωδικών πρόσβασης, η οποία είχε έκτοτε χαθεί.


Με γνώμονα τις ανησυχίες για την ασφάλεια, ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού είχε κρυπτογραφήσει τον κωδικό πρόσβασης για να τον προστατεύσει από πιθανούς χάκερ. «Εκείνη την εποχή, ήμουν πραγματικά παρανοϊκός με την ασφάλειά μου», δήλωσε. Παρά τις προφυλάξεις του, ο κωδικός πρόσβασης χάθηκε, αφήνοντας το Bitcoin απροσπέλαστο, καθώς η αξία του εκτοξεύτηκε από 3.000 έως 4.000 δολάρια ανά BTC στο ιλιγγιώδες ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο ιδιοκτήτης αφηγήθηκε τη σχολαστική προσέγγισή του: «Δημιούργησα τον κωδικό πρόσβασης, τον αντέγραψα, τον έβαλα στη φράση πρόσβασης του πορτοφολιού, αλλά και σε ένα αρχείο κειμένου το οποίο στη συνέχεια κρυπτογράφησα». Ωστόσο, αυτή η μέθοδος απέτυχε, οδηγώντας σε πάνω από μια δεκαετία κλειδωμένων περιουσιακών στοιχείων.

Αυτή η αποκάλυψη επέτρεψε στον Grand να ξεκλειδώσει το κρυπτογραφημένο αρχείο, δίνοντας τελικά στον ιδιοκτήτη πρόσβαση στο Bitcoin του. Η επιτυχής ανάκτηση αναδεικνύει τόσο τις πιθανές παγίδες των ψηφιακών μέτρων ασφαλείας όσο και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ