Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πρωτοποριακό Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ιδρύεται με τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση της Deloitte στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Με μια πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Deloitte Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στη δημιουργία ενός καινοτόμου Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών Συστημάτων Λογισμικού» (MSc in Enterprise Software Systems Development). Στόχος του προγράμματος είναι η επανειδίκευση και η ανακατεύθυνση σπουδών πτυχιούχων άλλων ειδικοτήτων -εκτός της Πληροφορικής- ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Το νέο Μεταπτυχιακό ιδρύεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση της Deloitte. Η επίσημη εκδήλωση για την ανακοίνωση του Προγράμματος και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, στις 12 μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητής Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης» στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος, και ο Πρόεδρος του Deloitte Competence Center και Partner της Deloitte, Βασίλης Καφάτος, ενώ ο Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, θα πραγματοποιήσει σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος.

Η δημιουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος αποτελεί επιστέγασμα της μακρόχρονης συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Deloitte Competence Center και επισφραγίζει περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρείας και του Πανεπιστημίου να ενδυναμώσουν το ταλέντο στον τομέα της Πληροφορικής και να μειώσουν το κενό στην αγορά εργασίας, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους πανεπιστημιακών Τμημάτων, εκτός αυτών της Πληροφορικής, για επανειδίκευση και ανακατεύθυνση  (reskilling/conversion) των προσόντων και των δεξιοτήτων τους, ώστε να δημιουργεί ευκαιρίες άμεσης απασχόλησης. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές για την αξιοποίηση και ανάπτυξη συστημάτων λογισμικού σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα αλλά και ήπιες δεξιότητες (soft skills).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ