Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο “Olympus Adrenaline & Nature Festival” στην Πιερία


Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2024, στην πανέμορφη Πιερία. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές δωρεάν εμπειρίες, μέσα από ποικιλία προτάσεων σε υπηρεσίες, δραστηριότητες και προϊόντα, που πρόσφεραν οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς. Να γνωρίσουν την δυναμική του Ολύμπου και όσα δύναται να προσφέρει η Πιερική φύση από την ακτογραμμή της μέχρι τα Πιέρια.

Στο φεστιβάλ υπήρξε πρωτοφανής συμμετοχή σε περισσότερες από 70 βιωματικές δραστηριότητες σε όλο τον Νομό Πιερίας, που περιελάμβαναν πεζοπορίες, εξορμήσεις, υπαίθρια πικ νικ, γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, προϊόντων μελισσοκομίας, οινογνωσίες, canyoning, ορνιθοπαρατήρηση, τοίχο αναρρίχησης, zip line, e-bikes, ξεναγήσεις σε θρησκευτικά μνημεία, pilates στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, orienteering, acroyoga, θεραπευτική ιππασία, θαλάσσια σπορ και tour με σκάφος. Επίσης, αγγειοπλαστική, ζωντανή ζωγραφική, δίαθλο για παιδιά, ανασκαφές για παιδιά, φεστιβάλ χρωμάτων, survivor games, και πολλές δημιουργικές κατασκευές.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο ανοιχτό θέατρο του Λιτοχώρου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και workshops με διάφορα θέματα σχετικά με το βουνό, τη διατροφή, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τους κινδύνους του και την επιβίωση σε αυτό, την Πιερική φύση, τη μελισσοκομία, τα μονοπάτια και τη σήμανση τους, τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν έλειψε και η διασκέδαση με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με την επιμέλεια της OPEN WAYS Events & Travel και υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Σκοπός των διοργανωτών να καθιερωθεί ως θεσμός και να αποτελέσει ένα νέο εργαλείο ανάπτυξης, με προστιθέμενη αξία για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στη φύση της Πιερίας και τα μοναδικά τοπικά της προϊόντα και να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου δήλωσε:

«Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival στέφθηκε με απόλυτη
επιτυχία. Ήταν ένα πραγματικά γεμάτο νέες εμπειρίες διήμερο. Η πληθώρα των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, οι ευκαιρίες για δράση, η συνέργεια των επαγγελματιών της Πιερίας που ανέδειξαν στην πραγματική της διάσταση την υψηλή ποιότητα των τοπικών μας προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις μοναδικής ομορφιάς διαδρομές υπό τη σκιά του κατάφυτου Ολύμπου δημιούργησαν μία μαγευτική ατμόσφαιρα, η οποία συνέδεσε την ακτογραμμή της Πιερίας, τον Όλυμπο, τα Πιέρια, τη φύση και τον πολιτισμό. Έγινε μία εξαιρετική αρχή και υποσχόμαστε πως έπεται και συνέχεια.»

Ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ Γιώργος Καραλής δήλωσε:

«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καθότι ως Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Olympus Adrenaline και Nature Festival που υλοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Μαΐου. Στην αγκαλιά της γης των θεών και με φόντο τον μαγευτικό Όλυμπο η καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να βιώσουμε μοναδικές εμπειρίες μέσα από την πολυποικιλία των προτάσεων που πρόσφεραν οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς, αλλά και να γνωρίσουν οι επισκέπτες το πόσα πολλά προσφέρει η δυναμική του Ολύμπου. Αναμφίβολα το συγκεκριμένο δρώμενο συνέβαλε σημαντικά στην τουριστική ανάδειξη της Πιερίας, για την οποία μεριμνά πρωτοποριακά ο Π.Ο.Τ.Α.Π.»




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ