Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην εκδήλωση «Δωρεά Οργάνων, Αλυσίδα Ζωής»


Στην ανάγκη ενημέρωσης και αποδραματοποίησης της αντίληψης που υπάρχει σχετικά με το ζήτημα της δωρεάς οργάνων  αναφέρθηκε ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση «Δωρεά Οργάνων. Αλυσίδα ζωής», η οποία διοργανώθηκε χθες στο Εθνικό Θέατρο από το «Ίδρυμα Ωνάση».

«Θα βοηθήσει πάρα πολύ να δραπετεύσουμε από αυτό το πάθημα της δυσπιστίας, να εξοικειωθούμε, να αποδραματοποιήσουμε το ζήτημα της δωρεάς οργάνων και να αντιληφθούμε, ότι δεν είναι μόνο μία ανεκτίμητη πράξη αλτρουισμού.  Είναι και μία πράξη αυτοσυντήρησης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και επιβράβευση όσων εταιρειών, οργανισμών, φορέων και συλλόγων, έχουν αναλάβει τον σπουδαίο ρόλο της ουσιαστικής ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά οργάνων, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Organmeetings» το 2023. 

Κυρίως, όμως, αποτέλεσε εκδήλωση τιμής για τους αφανείς ήρωες, «τους κρίκους στην αλυσίδα ζωής» που προσφέρουν  στους συνανθρώπους τους ζωή μέσα από την απώλεια. Στους δότες και στους συγγενείς τους, που μέσω της δωρεάς οργάνων, δίνουν πνοή και πραγματική ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα αναγεννημένη ύπαρξη.

«Θα ήθελα μπροστά σας να κάνω μια κίνηση, που είναι συνηθισμένη σε αυτή τη σκηνή, να υποκλιθώ με σεβασμό σε όλους τους κρίκους αυτής της αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε αισιόδοξα, εμπεριστατωμένα και με αγάπη για τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου μιλώντας στη κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου Τσίλλερ.

«Να υποκλιθώ» συνέχισε ο κ. Τασούλας «στη ζωογόνο προσπάθεια του κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, την προσπάθεια του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, των δωρητών, των γιατρών, των εταιρειών των συλλογικοτήτων, οι οποίοι στηρίζουν αυτή την επιδίωξη της αύξησης των δωρητών οργάνων, που η πολιτεία την έχει θέσει με τέτοιο αριθμητικό στόχο: σε 10 χρόνια να φτάσουμε την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία. Και είμαι βέβαιος ότι, χάρη σε τέτοιες εκδηλώσεις, αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα».

Ως κίνηση-ορόσημο από τη πλευρά της Πολιτείας για τη στήριξη της συγκεκριμένης εκστρατείας,  ο κ. Κ. Τασούλας παρέδωσε μενταγιόν με χαραγμένο το όνομα του δότη Mιχάλη Παλαιολόγου, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεση του για τη δωρεά οργάνων της συζύγου του, Φλώρας.

«Εκ μέρους όσων ευεργετήθηκαν από τη δωρεά οργάνων, χάρη στη γενναία απόφαση της οικογενείας σας, σας εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας», ανέφερε το μήνυμα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, το οποίο ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής  εν μέσω χειροκροτημάτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ