Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Το βιογραφικό που εξασφάλισε σε εργαζόμενο της Google αποδοχές 275.000 ευρώ


Ο Sahil Gaba θα αποφοιτούσε με μεταπτυχιακό στη μηχανολογία όταν συνειδητοποίησε την ελκυστικότητα της επιστήμης των υπολογιστών αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει. Παρατήρησε ότι οι φίλοι του, που είχαν μεταπηδήσει στον τομέα των PC, είχαν τη δυνατότητα να βρουν -πιο εύκολα και σε συντομότερο χρόνο- εργασία κι έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει κι ο ίδιος.

Mεγαλωμένος στην Ινδία, δήλωσε ότι: «Ένα καλοκαίρι, πέρασα τρεις - τέσσερις μήνες μαθαίνοντας προγραμματισμό. Ήμουν αρκετά αισιόδοξος, βγήκα στην αγορά εργασίας, προσπάθησα να βρω κάποιες δουλειές, αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να βρω καμία στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (Big Tech)».



Τελικά βρήκε μια θέση μηχανικού λογισμικού σε μια μικρή εταιρεία στο Σικάγο, αλλά ένιωθε ότι εκεί δεν μάθαινε τις πιο σύγχρονες δεξιότητες λογισμικού. Έτσι, περνούσε τα βράδια του μαθαίνοντας νεότερες τεχνολογίες και βελτιώνοντας τις ικανότητές του στις συνεντεύξεις. Μετά από δύο χρόνια στην εταιρεία στο Σικάγο και εκατοντάδες απορρίψεις αργότερα, βρήκε την πρώτη του δουλειά σε Big Tech: μία θέση μηχανικού λογισμικού στην Amazon.



Εντός 18 μηνών από την έναρξη της εργασίας του στην Amazon, έλαβε προσφορές από τις Meta, Uber και Google με διαφορά λίγων εβδομάδων η μία από την άλλη. Αποδέχτηκε μια πρόταση της Google με αρχικό μισθό περίπου 300.000 δολάρια ετησίως. Ήταν 29 ετών τότε. Αν και το βιογραφικό του τού έφερε προσφορές εργασίας από τρεις τεχνολογικούς κολοσσούς, ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα άλλαζε κάποια πράγματα σε αυτό.

Ξεκινήστε με την εμπειρία, όχι με τις δεξιότητες

Δημιούργησε το βιογραφικό πριν την πρώτη του δουλειά στην Amazon. «Εκείνη την περίοδο, επειδή η εργασιακή μου εμπειρία δεν ήταν ισχυρή, έβαλα τις δεξιότητές μου στην κορυφή», ανέφερε. «Θα ήταν πιο λογικό να βάλω πρώτα την εργασιακή μου εμπειρία, θα συμπεριελάμβανα τις δεξιότητες μου, αλλά μόνο για τις λέξεις - κλειδιά» πρόσθεσε.



- Επιπλέον δήλωσε ότι δεν θα έδινε τόση έμφαση στα επιτεύγματα από το κολέγιο: «Οι διακρίσεις και τα βραβεία, είναι πολύ παλιά. Θεωρώ ότι αν δεν έχετε πάρει τίποτα τον τελευταίο καιρό, μπορείτε να τα παραλείψετε» έσπευσε να διευκρινίσει ο επιτυχημένος εργαζόμενος.

- Απλότητα της γλώσσας: Ο νεαρός επισημαίνει λέει ότι η γλώσσα πρέπει να είναι απλή κι εύκολη στην κατανόηση. «Στην αρχή, προσπαθούσα να βάλω κουλ ακρωνύμια -μπορείτε να αποξενώσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων ή τον διευθυντή προσλήψεων πολύ γρήγορα με αυτό», εξηγεί.


Τι δεν θα άλλαζε στο βιογραφικό του

Μη δίνεις έμφαση στην εκπαίδευση: «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για αυτά τα πτυχία, αλλά ξέρω ότι με βάση το περίγραμμα της θέσης εργασίας που αναζητώ, αυτά τα πτυχία δεν είναι τόσο σημαντικά» υπογραμμίζει. Γι' αυτό έβαλε την εκπαίδευσή του στη δεξιά πλευρά της σελίδας, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να διαβάζουν από αριστερά προς τα δεξιά κι επομένως θα έβλεπαν πρώτα τις πιο σχετικές πληροφορίες.

Χόμπι: Τέλος, διευκρινίζει ότι θα διατηρούσε την ενότητα «ενδιαφέροντα», διότι αποτελεί ένα καλό μέσο για να σπάσει ο πάγος στις συνεντεύξεις και να δημιουργηθεί ένα πιο οικείο κλίμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να βρει κοινές δραστηριότητες με τους ανωτέρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ