Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Eurovision 2024


Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας.
Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την πιο μεγάλη γιορτή της μουσικής, του πολιτισμού και της ενότητας στον κόσμο, τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024. Με φόντο το ζωντανό σκηνικό της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας, το Μάλμε, η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να θαμπώσει το κοινό με το θέαμα και την ποικιλομορφία της

Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής

Ο πρώτος ημιτελικός δίνει το έναυσμα για την έναρξη του μουσικού διαγωνισμού στις 7 Μαΐου στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας και ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός στις 9 Μαΐου. Τέλος, προετοιμαστείτε για τον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου, επίσης στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Η σκηνή αυτής της μεγάλης γιορτής δεν είναι άλλη από την εμβληματική Malmö Arena, η οποία διαθέτει χωρητικότητα έως και 15.500 ανθρώπων.

Συμμετέχοντες

Με 37 χώρες να διεκδικούν τον πολυπόθητο τίτλο, ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος από ποτέ. Από τα αιώνια αγαπημένα τραγούδια μέχρι τους συναρπαστικούς νεοεισερχόμενους, η Eurovision 2024 υπόσχεται μια ποικιλία μουσικών ταλέντων. Η συμμετοχή της Ελλάδας, «Zari», που ερμηνεύει η Μαρίνα Σάττι, συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, προσφέροντας μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.


Φορμάτ

Οι ημιτελικοί θα αναδείξουν τα ταλέντα όλων των συμμετεχόντων εθνών, με τους 10 πρώτους από κάθε ημιτελικό να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό. Επιπλέον, οι «Big Five», Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τη διοργανώτρια Σουηδία, θα εξασφαλίσουν αυτόματα θέσεις στον τελικό.

Φαβορί και ψηφοφορία

Καθώς η προσμονή κορυφώνεται, η Ελβετία αναδεικνύεται ως επικρατέστερη, με το «The Code» του Nemo Mettler να κερδίζει τις καρδιές των φανατικών της Eurovision. Ωστόσο, η Eurovision είναι γνωστή για το απρόβλεπτο της, με την τύχη κάθε χώρας να καθορίζεται από ένα μείγμα ψήφων των τηλεθεατών και της κριτικής επιτροπής.


Παρουσιαστές

Το κοινό ξεναγούν σε αυτή τη μουσική οδύσσεια η Σουηδή κωμικός και ηθοποιός Petra Mede, μαζί με τη Σουηδοαμερικανίδα ηθοποιό Malin Akerman.

Ιστορικοί θρίαμβοι

Αναλογιζόμενοι την ιστορία της Eurovision, η Σουηδία και η Ιρλανδία στέκονται ως τιτάνες του διαγωνισμού, με επτά νίκες η καθεμία. Ωστόσο, είναι ο πρόσφατος θρίαμβος των Κάτω Χωρών το 2019 που χρησιμεύει ως υπενθύμιση της διαρκώς εξελισσόμενης φύσης του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ