Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Η απίστευτη ιστορία μιας 98χρονης στην Ουκρανία: Περπάτησε μόνη της για 9χλμ. σε εμπόλεμη περιοχή για να ξεφύγει


Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνίστρια μια 98χρονη γυναίκα εκτυλίχθηκε στην Ουκρανία με την ηλικιωμένη γυναίκα να περπατάει μόνη της για 9χλμ. σε εμπόλεμη περιοχή προκειμένου να γλιτώσει από τη ρωσική επίθεση στην πόλη Οτσερέτιν.

Η περιπέτεια για την Λίντια Στεπανίβνα Λομικόβσκα ξεκίνησε όταν η οικογένειά της αποφάσισε να φύγει από την Οτσερέτιν στην επαρχία του Ντονέτσκ μετά την είσοδο σε αυτήν Ρώσων στρατιωτών.

Στο χάος που ακολούθησε κατά την αναχώρηση η υπέργηρη γυναίκα χωρίστηκε από τον γιο της και τις δύο νύφες της καθώς τα νεώτερα μέλη της οικογένειας επέλεξαν περιφερειακή διαδρομή ενώ η 98χρονη αποφάσισε να συνεχίσει στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Με το μπαστούνι της στο ένα χέρι και ένα ξύλο στο άλλο για να κρατάει την ισορροπία η 98χρονη περπάτησε όλη την ημέρα χωρίς φαγητό ή νερό μέχρι να φτάσει στις ουκρανικές δυνάμεις.


Όπως είπε η ίδια, έπεσε δύο φορές ενώ αρκετές περισσότερες ήταν οι φορές που σταμάτησε για να ξεκουραστεί φτάνοντας μέχρι το σημείο να κοιμηθεί πριν να συνεχίσει την επικίνδυνη πορεία της.

«Μια φορά έχασα την ισορροπία μου και έπεσα. Μια άλλη φορά κοιμήθηκα λίγο και μετά συνέχισα το περπάτημα. Και μετά έπεσα για δεύτερη φορά. Αλλά σηκώθηκα και είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να συνεχίσω να περπατάω» συνέχισε την περιγραφή η 98χρονη.

Τελικά Ουκρανοί στρατιώτες εντόπισαν την ηλικιωμένη το απόγευμα εκείνης της ημέρας και την παρέδωσαν σε μέλη της ομάδας White Angels που έχει αναλάβει την εκκένωση αμάχων από εμπόλεμες περιοχές, με την γυναίκα να επανενώνεται με την οικογένειά της.

Μετά τη δημοσιοποίηση, δε, της απίστευτης ιστορίας της 98χρονης ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής τράπεζας Monobank ανακοίνωσε ότι θα της αγοράσει ένα σπίτι «στο οποίο θα μείνει μέχρι να εξαφανιστεί αυτή η ανωμαλία (σ.σ. ο πόλεμος στην Ουκρανία)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ