Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Πάνω από το 60% των ιδιοκτητών αυτού του αυτοκινήτου στην Ελλάδα έχουν πέσει θύματα κλοπής


Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου να έχουν έρθει σε απελπισία…

Πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες smart παλαιότερης γενιάς, έχουν πέσει θύματα κλοπής. Το κόστος των ανταλλακτικών και η αυξημένη ζήτηση, τραβάνε σα… μαγνήτη του κλέφτες που σαρώνουν όποιο smart δούνε…

Οι κλέφτες έχουν επικεντρωθεί μάλιστα σε συγκεκριμένα εξαρτήματα όπως τα τιμόνια και οι μάσκες που είναι ιδιαίτερα περιζήτητα στην αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Το τιμόνι από τη μία γιατί φθείρεται λόγω της παλαιότητας και κυρίως της εκθέσεως στον ήλιο, οι μάσκες όπως καταλαβαίνετε λόγω συγκρούσεων.



Η ιδιαίτερη προτίμηση των κλεφτών στην Ελλάδα στα αυτοκίνητα smart παλαιότερης γενιάς δεν είναι τυχαία. Η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών έχει ανθήσει, αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ η παραγωγή νέων για αυτά τα μοντέλα είναι περιορισμένη και κοστίζει.

Τα τιμόνια, οι μάσκες και άλλα εξαρτήματα από τα smart είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθούν και να πωληθούν, καθιστώντας τα στόχο για τους κλέφτες. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας αυτών των αυτοκινήτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας. Τα αυθεντικά εξαρτήματα Smart μπορούν να πωληθούν σε υψηλές τιμές, ειδικά όταν είναι σε καλή κατάσταση. Για παράδειγμα, ένα τιμόνι Smart μπορεί να πωληθεί σε τιμή που φτάνει και τα 400 ευρώ.



Πρακτικές Συμβουλές για τους Ιδιοκτήτες Smart
  • Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Smart μπορούν να λάβουν διάφορα μέτρα για να προστατεύσουν τα οχήματά τους από κλοπές:Εγκατάσταση Συστήματος Συναγερμού: Ένα αποτελεσματικό σύστημα συναγερμού μπορεί να αποτρέψει τους κλέφτες.
  • Χρήση Αντικλεπτικών Συσκευών: Αντικλεπτικά μπαστούνια για το τιμόνι και άλλες συσκευές μπορούν να δυσκολέψουν την κλοπή.
  • Ασφαλής Χώρος Στάθμευσης: Παρκάρετε το αυτοκίνητο σε καλά φωτισμένες και πολυσύχναστες περιοχές ή, αν είναι δυνατόν, σε κλειστό γκαράζ.
  • Ασφάλιση Ανταλλακτικών: Εξετάστε την πιθανότητα να ασφαλίσετε τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας.


Πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ