Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 ετών σε επίπεδο συνθηκών για φωτιές. Το 112 έχει σώσει πολλές ζωές


Με την επισήμανση ότι «φέτος ήταν η δυσκολότερη περίοδος των τελευταίων 40 ετών», ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις φυσικές καταστροφές.

Κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής προσπάθειας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ενώ «πέρσι ήταν μια πολύ κακή χρονιά με καμένα 1.754.000 στρέμματα, φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, με μέσο όρο 20ετίας τα 500.000», προσθέτοντας ότι με το νέο δόγμα πρώτης προσβολής της πυρκαγιάς, «το 98% των συνολικά 9.101 πυρκαγιών αντιμετωπίστηκαν τα πρώτα λεπτά».

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ ύψους 2,1 δισ. ευρώ, με το οποίο, όπως υπενθύμισε, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα αποκτήσουν τα νέα Canadair το 2027, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον στόλο των οχημάτων της Πυροσβεστικής και ενισχύοντας την υπηρεσία με νέο ανθρώπινο δυναμικό.

Απευθυνόμενος, δε, στον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε ότι η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι, αλλά μια πραγματικότητα που δεν έχει κόμμα και χρώμα και αποτελεί κίνδυνο που απειλεί τους πάντες.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός απουσίαζε από την Ολομέλεια κατά την ομιλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, και επέστρεψε όταν στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ