Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Σπάνια πάθηση επιτρέπει σε λίγους ανθρώπους να βλέπουν έως και 99.000.000 περισσότερα χρώματα από τους «κοινούς θνητούς»


Η τετραχρωμία είναι μια κατάσταση που έχει προβληματίσει του επιστήμονες. Είναι ένας όρος που αναφέρεται σε μια «οπτική» πάθηση που έχουν ελάχιστοι άνθρωποι.

Υπάρχει μια πάθηση που επιτρέπει σε όσους την έχουν να βλέπουν ένα σωρό παραπάνω χρώματα από έναν μέσο άνθρωπο. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σπάνια, οπότε οι πιθανότητες να την έχετε είναι πολύ μικρές!

Η εν λόγω πάθηση είναι γνωστή ως τετραχρωμία και επιτρέπει σε ένα άτομο να βλέπει έναν κόσμο χρωμάτων που οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν.

Σύμφωνα με το AllAboutVision.com, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να δει περίπου ένα εκατομμύριο διαφορετικά χρώματα. Από την άλλη, ένα άτομο με τετραχρωμία έχει τη δυνατότητα να δει περίπου 100 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα.

Τι είναι λοιπόν αυτό που στην πραγματικότητα προκαλεί σε κάποιον αυτή την υπεράνθρωπη ικανότητα; Λοιπόν, πρόκειται για μια γενετική μετάλλαξη και μπορεί να μεταβιβαστεί όπως κάθε άλλη γενετική μετάλλαξη, σύμφωνα με το IFLScience.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι γεννιούνται μόνο με τρία κωνία σε κάθε μάτι που μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τις διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος στο φάσμα.

Οι άνθρωποι που έχουν αχρωματοψία μπορεί να έχουν μόνο δύο και όσοι έχουν τετραχρωμία πιστεύεται ότι έχουν τέσσερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ