Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Γιατί το κράνος του πιλότου στο F-35 κοστίζει 400.000 δολάρια;


Στο φοβερό μαχητικό της Lockheed Martin η τεχνολογία που συγκεντρώνει το συγκεκριμένο «αξεσουάρ» είναι κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα 5 πιο περίεργα αθλήματα που έχουμε δει στην ιστορία


Αν σου κάνει εντύπωση το σκέιτμπορντ που είδαμε στους φετινούς Αγώνες, τι λες για τα παρακάτω αθλήματα;

10 τροφές για καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις


Αναζητάτε τρόπους να ενισχύσετε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις; Η διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Φροντιστής σε ζωολογικό κήπο πήγε να ταΐσει ένα μικρό ιπποπόταμο και κατακρεουργήθηκε από την εξαγριωμένη μητέρα του


Ένας 54χρονος φροντιστής σε ζωολογικό κήπο στην Ινδία πέθανε την Κυριακή (28/07) αφού κατακρεουργήθηκε άγρια από έναν εξαγριωμένο ιπποπόταμο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Φοιτήτρια με πάνω από 100 αλλεργίες μπορεί να φάει μόνο 13 φαγητά!


Μια 21χρονη μπορεί να φάει μόνο 13 τρόφιμα, επειδή έχει διαγνωστεί με πάνω από 100 αλλεργίες.

Sonata Arctica - Fade To Black (Metallica Cover) (2003)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Παντρεύτηκε πλούσιο και κατά 30 χρόνια μεγαλύτερό της ύστερα από γνωριμία 13 ημερών – Τον πήγε στα δικαστήρια και τον δολοφόνησε


Μια γυναίκα κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του πλούσιου εν διαστάσει συζύγου της, που ήταν κατά 30 χρόνια μεγαλύτερός της και πλέον είναι αντιμέτωπη με κάθειρξη έως και 15 ετών, ενώ κρατείται με εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Συνδυασμοί μαύρο - άσπρο και μπικίνι για τη Δήμητρα Αλεξανδράκη


Η Δήμητρα Αλεξανδράκη επέστρεψε, ύστερα από μερικές εβδομάδες, στο Instagram, με νέα φωτογραφία που ανάρτησε στο προφίλ της, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιουλίου.

Τα πρώτα μαχητικά F-16 έφτασαν στην Ουκρανία


Η Ουκρανία παρέλαβε τα πρώτα πολυαναμενόμενα μαχητικά F-16 από εταίρους της, αλλά ο αριθμός είναι μικρός, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα ινδικό δάσος


Με μια παράξενη υπόθεση βρίσκονται αντιμέτωπες οι Αρχές στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας, μετά τον εντοπισμό και τη διάσωση μιας 50χρονης Αμερικανίδας σε δάσος της περιοχής.

Θηρίο! Ο Τσελίδης χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 - Χάλκινος στα 90κ του τζούντο!


Το θηρίο που λέγεται Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καθώς στον τελικό του ρεπεσάζ στα 90κ του τζούντο νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με 1-0.

Οι οκτώ τροφές που τρώνε καθημερινά οι Ιάπωνες για μακροζωία


Οι Ιάπωνες αποτελούν έναν από τους λαούς του κόσμου, που έχουν καταφέρει να βρουν το μυστικό της μακροζωίας, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ζουν πολλά και ποιοτικά χρόνια χωρίς προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η Κέιτι Πέρι δείχνει σε βίντεο πώς θα είναι ηλικιωμένη - Υποθέτω ότι το φίλτρο δεν λειτουργεί σε ξωτικά, είπε για τον Ορλάντο Μπλουμ


Η Κέιτι Πέρι ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram μαζί με τον Ορλάντο Μπλουμ.

Τον Στεφάν Λανουά πρότεινε η UEFA για πρόεδρο της ΚΕΔ


Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League έχει αρχίσει και η UEFA πρότεινε για πρόεδρο της ΚΕΔ τον Στεφάν Λανουά από τη Γαλλία, με τον Ιταλό Πάολο Βαλέρι να υποδεικνύεται για Αναπληρωτής πρόεδρος και VAR project manager και τον Ισπανό Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ να προτείνεται για μέλος.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στις Σέρρες που έγιναν από ανήλικους



Δύο ανήλικα παιδιά ήταν στην συμμορία που πραγματοποιούσε κλοπές σε σπίτια στις Σέρρες, όπου σύμφωνα με την αστυνομία η λεία ήταν κοσμήματα, χρυσές λίρες και ρολόγια μεγάλης αξίας

Επικό «χορευτικό» σε γάμο: Οι φίλοι του γαμπρού έδιωξαν την νύφη από την πίστα και σχεδόν... «πλακώθηκαν» με «Dance with the devil» (βίντεο)


Οι γάμοι των νεαρών ζευγαριών πλέον δεν μοιάζουν με εκείνους που γίνονταν παλαιότερα, αφού τις περισσότερες φορές οι φίλοι του γαμπρού και της νύφης δίνουν λίγο περισσότερο... «χρώμα» στο μυστήριο.

Ο 18χρονος γιος του Αίαντα Μανθόπουλου υπέγραψε στον ΠΑΟΚ – Η συγκινητική αφιέρωση στον πατέρα του


Ο 18χρονος γιος του Αίαντα Μανθόπουλου, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 2023, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Τσουβέλας: «Μου εύχονται να πεθάνω στα social media» – Κινείται δικαστικά για σχόλιο μίσους ο stand-up comedian


Μηνύματα μίσους δέχεται στα social media ο stand-up comedian, Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

ΕΠΟ: Συνάντηση Γκαγκάτση – Ινφαντίνο στα γραφεία της FIFA


Στα γραφεία της FIFA στη Γαλλία βρέθηκε ο Μάκης Γκαγκάτσης ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και τα είπε από κοντά με τον Τζάνι Ινφαντίνο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ανάπτυξή του.

Είσοδος στα γήπεδα: Τι ισχύει για όσους είναι άνω των 67 ετών και δεν έχουν smartphone


Δείτε αναλυτικά βήμα βήμα πώς θα μπαίνουν στο γήπεδο οι φίλαθλοι που είναι άνω των 67 ετών και δεν έχουν smartphone.

Κάτω από το 10% η ανεργία στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια - «Δεν επαναπαυόμαστε» λέει ο Μητσοτάκης


«Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009!» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα social media.

Φωτιά στον Λαγκαδά - Στη μάχη και τέσσερα ελικόπτερα


Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, μεταξύ του Καλαμωτού του δήμου Λαγκαδά και της Νέας Απολλωνίας, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο πλούσια


Η προσθήκη εξτένσιον δεν είναι ο μόνος τρόπος αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ψεύτικη «πληρότητα» στα μαλλιά σας, στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της αραίωσης ή των φλατ μαλλιών. Υπάρχουν αρκετοί έξυπνοι και εύκολοι τρόποι οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να δώσετε την απαραίτητη ώθηση στα λεπτά μαλλιά σας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Δεκαπέντε λεπτά... παράνοιας: 100 απίθανα σαρδάμ στην ελληνική τηλεόραση


Δελτία ειδήσεων, προεκλογικές ομιλίες, εκπομπές, δηλώσεις και πάει λέγοντας. Η ελληνική τηλεόραση μας έχει χαρίσει στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων από ατάκες που δεν έβγαζαν νόημα και από… αρλούμπες που έγραψαν ιστορία.

Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν φακίδες;


Μπορεί για μερικούς οι φακίδες να αποτελούν «βραχνά», ωστόσο, για όσους έχουν αγκαλιάσει την ιδιαιτερότητά τους, αποτελούν ένα από τα βασικά προτερήματά τους, ενώ βρίσκονται και μέσα στη μόδα, καθώς η τάση της εποχής, τουλάχιστον στο μακιγιάζ, είναι η δημιουργία τεχνιτών φακίδων με διάφορα καλλυντικά και τρικ.

Σε πτωτική πορεία οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο – Σε ποια προϊόντα καταγράφονται οι μεγαλύτερες μειώσεις


Αρνητικός πληθωρισμός καταγράφεται στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο, τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Συνελήφθη 40χρονη για εκβιασμό σε βάρος 39χρονης – Το ψεύτικο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και οι 2 άντρες


Στη σύλληψη 40χρονης που ενέχεται σε υπόθεση εκβίασης κατ’ εξακολούθηση προχώρησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αν έχεις φάει παγωτό ξυλάκι με λευκή σοκολάτα, τότε πρέπει να μάθεις κάτι


Καλοκαίρι ίσον παγωτό είτε χύμα είτε τυποποιημένο. Μια από τις αγαπημένες γεύσεις πολλών που επιλέγουν να φάνε παγωτό ξυλάκι είναι η λευκή σοκολάτα.

Υποχρεωτική η σήμανση για POS σε όλα τα ταξί


Υποχρεωμένα είναι πλέον τα ταξί να αναρτούν ειδική σήμανση, με την οποία οι πελάτες ενημερώνονται για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με κάρτα.

Εκπαιδευτής σκύλων «αποκάλυψε» την πιο επικίνδυνη ράτσα και οι φιλόζωοι τον αποθέωσαν


Eιδικός στη συμπεριφορά σκύλων εξήγησε ποια πιστεύει ότι είναι η «πιο επικίνδυνη ράτσα σκύλων» και οι χρήστες του TikTok τον αποθέωσαν.

Η φωτιά στις Μουριές Κιλκίς δεν πείραξε το Δάσος των Μουριών που έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης


Αλώβητο από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις Μουριές Κιλκίς έμεινε το Δάσος των Μουριών ή «Χίλια Δέντρα» που έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης με αιωνόβια δέντρα και είναι περιφραγμένο εδώ και χρόνια για να διασωθεί από την επέλαση των επισκεπτών.

Ηλιακό έγκαυμα: Πότε πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα


Το ηλιακό έγκαυμα είναι ένα συχνό περιστατικό κυρίως το καλοκαίρι καθώς αρκετοί  συνηθίζουν να κάθονται με τις ώρες στις παραλίες – κατά προτίμηση τις ώρες που ο ήλιος καίει.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τον Νοέμβριο παραδίδεται η βασική γραμμή του - Πυρετός δοκιμών σε υποδομές και συρμούς


Δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους στην πόλη της Θεσσαλονίκης συστηματικοί έλεγχοι και δοκιμές γίνονται, αυτόν τον καιρό, στα συστήματα, τις υποδομές και τους συρμούς του Μετρό, καθώς απομένουν τέσσερις μήνες για την παράδοση της βασικής γραμμής.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε πλαστικά μπουκάλια με νερό στο αυτοκίνητο;


Δεν υπάρχει οδηγός που δεν έχει αφήσει ένα μισογεμάτο πλαστικό μπουκάλι με νερό μέσα στο αυτοκίνητό του. Αυτή η φαινομενικά αθώα συνήθεια μπορεί να μας κοστίσει μέχρι και το ίδιο μας το όχημα.

Ο «μυστικός» κώδικας επικοινωνίας των αεροσυνοδών κρύβεται πολύ καλά πίσω από τους περίεργους ήχους που ακούμε σε κάθε πτήση (βίντεο)


Οι επιβάτες των αεροπλάνων έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι αυτά τα περίεργα «ντινγκ» σε ένα αεροσκάφος είναι στην πραγματικότητα ένας «μυστικός» κώδικας που χρησιμοποιούν τα μέλη του πληρώματος για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πόσο επικίνδυνες είναι για τα παιδιά οι ψείρες της θάλασσας


Επιστημονικά, οι «ψείρες της θάλασσας» ονομάζονται καλιγίδες, είναι μικροσκοπικά (συνήθως έχουν μέγεθος μερικά χιλιοστά) παρασιτικά καρκινοειδή που φυσιολογικά τρέφονται από τους βλεννογόνους, το δέρμα και το αίμα των ψαριών.

Το κόλπο για να καθαρίζεις εύκολα την ψησταριά


Όλοι αγαπούν το καλό φαγητό και κάποιοι αγαπούν να το ετοιμάζουν κιόλας, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει το καθάρισμα που απαιτείται μετά.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (31/7/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Μήπως κάτι δεν πάει καλά στο αυτοκίνητό σου; Τα σημάδια που το δείχνουν


Αν τηρείς τα προγραμματισμένα σέρβις του αυτοκινήτου και δίνεις σημασία στις προειδοποιητικές λυχνίες στο καντράν τότε σίγουρα έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου αν τυχόν εμφανίσει πρόβλημα το αυτοκίνητό σου.

Τι πρέπει να ξέρετε για την στέβια


Η στέβια είναι μια καλή εναλλακτική για άτομα που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ζάχαρη ή άλλα χημικά γλυκαντικά, καθώς είναι πολύ πιο φυσικό προϊόν με αρκετή δόση γλυκύτητας.

Τα τρία λάθη που καταστρέφουν τα λαπτοπ


Το λαπτοπ όπως και το κινητό μας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προέκταση του χεριού μας. Ωστόσο, πολλές φορές τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπος προκαλώντας τους ακόμη και ζημιά

Μυστηριώδης φλεγόμενη μπάλα φώτισε τον ουρανό από την Καλιφόρνια έως το Τέξας – Οι θεωρίες για την προέλευσή της


Μια μυστηριώδης βολίδα φώτισε τον νυχτερινό ουρανό από την Καλιφόρνια έως το Τέξας την περασμένη εβδομάδα.

Εντυπωσιακό βίντεο της Lockheed Martin για τα ελληνικά F-35 - «Ο Δίας με τις αστραπές του διατηρεί την ειρήνη»


Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Lockheed Martin για την ένταξη της Ελλάδας στην «οικογένεια των F-35» η αμερικανική εταιρεία ανέβασε ένα εντυπωσιακό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο παρομοιάζει το μαχητικό 5ης γενεάς με τον Δία, τον βασιλιά των Ελλήνων Θεών που εξουσιάζει τον Όλυμπο με τις αστραπές του και διατηρεί την ειρήνη.

Ανάλυση CNN: Τι σημαίνει η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


Η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, είναι η «πρώτη πιο σημαντική ισραηλινή επιχείρηση από τις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε ο αναλυτής εξωτερικής πολιτικής του CNN, Barak Ravid.

Όταν η καρδιά κάνει θόρυβο... ... ... Τέλος εποχής για την Metrosport


Μετά από 24 χρόνια σταματά σήμερα η έκδοση της αθλητικής εφημερίδας Metrosport, αφού σήμερα τυπώθηκε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Απορρόφηση της αύξησης στο ρεύμα και επιδότηση για τα νοικοκυριά - Έκτακτη εισφορά €10 ανά μεγαβατώρα στους παραγωγούς με φυσικό αέριο


Κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 30/7 η τροπολογία του υπουργείου Ενέργειας σχετικά με την έκτακτη φορολόγηση των ηλεκτροπαραγωγών για το φυσικό αέριο.

Νεκρός και ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια


Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή». Από την πλευρά τους οι IDF διεμήνυσαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι δεν θα σχολιάσουν τον θάνατο του Χανίγια.

Ο ΠΑΟΚ παίρνει απόψε την πρόκριση μέσα στην Μπάνια Λούκα! Πώς θα δείτε το ματς


Ο ΠΑΟΚ έχοντας το προβάδισμα του 3-2 της Τούμπας αντιμετωπίζει απόψε την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία για να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ισραηλινοί λένε ότι σκότωσαν στη Βηρυτό τον διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ


Ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο την Τρίτη, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).