Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Να γιατί δεν θα επιβιώνατε αν φυλακιζόσασταν ποτέ στο Αλκατράζ


Η διαβόητη φυλακή του Αλκατράζ, στο ομώνυμο νησάκι στην είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσκίσκο στις ΗΠΑ, ήταν ομοσπονδιακή φυλακή από το 1934 έως το 1963.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας; Δεν φαντάζεσαι…


Το ανθρώπινο σώμα είναι προικισμένο με πολλές ασπίδες που δεν τις αντιλαμβανόμαστε – εκτός από μία, που όλοι μας τη βλέπουμε, την περιποιούμαστε και την παινεύουμε για την ομορφιά της:

Ίσως όχι ο πιο ασφαλής τρόπος να μεταφέρεις μια μπασκέτα


Δείτε το βίντεο

Grammichele, μια πόλη υπόδειγμα γεωμετρίας


Το Grammichele είναι μια πόλη και μια κοινότητα στη Μητροπολιτική πόλη της Κατάνια στη Σικελία, στη νότια Ιταλία.

Ένας απίθανος ποδηλάτης


Δείτε το βίντεο

Η Σοφία


Στο σχολείο λέει  δασκάλα στα παιδάκια της τάξης:

Πανδαισία συμπτώσεων


Δείτε τις φωτογραφίες

Γκάφες και ατυχίες εκεί που δεν τις περιμένεις


Δείτε τη συλλογή

Οι δέκα ατάκες που δεν θα πρέπει να πείτε σε μία κηδεία!


Το να βρεθείτε σε μία κηδεία μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση, αν πείτε κάτι που δεν πρέπει!
Εμείς, όμως, φροντίζουμε για εσάς και σας έχουμε τις 10 ατάκες που δεν θα πρέπει να πείτε σε καμία περίπτωση. Διαβάστε παρακάτω...

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Το κρυμμένο «μήνυμα» μέσα σε πίνακα του Βαν Γκογκ – Έκπληκτοι οι επιστήμονες


Ο «έναστρος ουρανός», το έργο κατατεθέν του oλλανδού ζωγράφου, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, το οποίο φιλοτέχνησε το 1889, είναι εντυπωσιακά σύμφωνο με τις αστρονομικές αρχές του ουρανού μας, ανακάλυψαν πρόσφατα επιστήμονες που μελετούν την ατμόσφαιρα.

«Το ρολόι του θανάτου» λέει ότι μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει κάποιος


Το νέο «ρολόι του θανάτου» ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει κάποιος, ενώ σκοπός είναι να παρακινήσει ανθρώπους για να ζήσουν περισσότερο.

«Θεέ μου, τι μέγεθος έχει αυτό»: O Hodor θυμάται την πιο οδυνηρή στιγμή που έζησε στα γυρίσματα του Game of Thrones


O ηθοποιός, Kristian Nairn, που υποδύθηκε τον Hodor του Game of Thrones θυμάται με ξεκαρδιστική λεπτομέρεια την πιο σουρεάλ στιγμή που έζησε στα γυρίσματα της σειράς.

Η πρώτη πολιτική διαφήμιση τεχνητής νοημοσύνης στην Αμερική είναι γεγονός


Μια πλήρως τεχνητής νοημοσύνης προεκλογική διαφήμιση θα αρχίσει να προβάλλεται την επόμενη εβδομάδα σε ραδιοτηλεοπτικές, καλωδιακές και streaming υπηρεσίες στη Βόρεια Καρολίνα.

Επιστήμονες της NASA κατάφεραν να παράξουν τις «αράχνες του Άρη»: «Ούρλιαζαν από τη χαρά τους»


Οι επιστήμονες βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο να αποκαλύψουν περισσότερα από τα μυστικά του Κόκκινου Πλανήτη.

Uncle Lucius - Keep The Wolves Away (2013)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Τραγικός κλέφτης αυτοκινήτου: Τον βρήκε κλειδωμένο μέσα ο ιδιοκτήτης της Corvette και άρχισε να παρακαλάει να τον βγάλει έξω


Ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τις στιγμές που ένας οδηγός στο Μαϊάμι Μπιτς στις ΗΠΑ ανακάλυψε έναν κλέφτη μέσα στην Corvette του.

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες επί 14 χρόνια - Πώς αποκαλύφθηκε


Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυναικών, ιδίως στη διάρκεια των αποστολών του στο εξωτερικό.

Ο Λίαμ Νίσον πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία δράσης «Absolution» – Δείτε το τρέιλερ


Ο διάσημος ηθοποιός Λίαμ Νίσον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για άλλη μια γεμάτη δράση περιπέτεια. Αυτή τη φορά υποδύεται έναν έμπειρο κακοποιό που προσπαθεί να επανορθώσει.

Διά βίου αποκλεισμός σε 2 οπαδούς του Άρη που πέταξαν καθίσματα – Οδηγούνται στον εισαγγελέα


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν δύο οπαδοί του Άρη που πέταξαν καθίσματα στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι προκαλώντας την τιμωρία της έδρας της ομάδας τους για ένα παιχνίδι, με την ΠΑΕ να μη χάνει χρόνο και να τους τιμωρεί με ισόβιο αποκλεισμό από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Belh@rra: Καθελκύστηκε ο «Νέαρχος» - Τέταρτη φρεγάτα ανακοίνωσε ο Δένδιας, δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group, καθελκύστηκε σήμερα η φρεγάτα «Νέαρχος», παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Γνωστό μοντέλο έπεσε θύμα revenge porn από τον σύντροφό της – «Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω, δεν έβγαινα από το σπίτι μου»


Με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην σύντροφος νεαρού μοντέλου, το οποίο έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας.

Η Μόσχα απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου


Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικά πλήγματα κατά της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων και ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι σκληρή με πιο ισχυρά όπλα.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Belh@rra: Η θωράκιση της πατρίδας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα


«Καθώς η χώρα μας ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη φρεγάτα Belh@rra και την ημέρα που στα ναυπηγεία της Naval Group στο Lorient καθελκύεται η δεύτερη ενώ κατασκευάζεται η τρίτη, ξεκινούν οι διαδικασίες για την προμήθεια και τέταρτου σκάφους αυτού του τύπου» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες δεν πρέπει να ουρούν όρθιοι: Ορισμένες χώρες ενθαρρύνουν τα παιδιά να κάθονται στην τουαλέτα


Σημαντική προσοχή έχει κερδίσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναδεικνύει πόσα μικρόβια συσσωρεύονται όταν οι άνδρες κατουράνε όρθιοι.

"Open Kitchen" από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου


Το «OPEN KITCHEN» έρχεται και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα στις 16:50 με τα πιο νόστιμα πιάτα και τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις!

Χαμός με τη συμμετοχή της Γεσθημανής στο Survivor: «Αν δεν επιστρέψει θα κηρυχθεί λιποτάκτης» λέει αντιστράτηγος


Φωτιές φαίνεται πως έχει ανάψει με την συμμετοχή της στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ, Survivor, η Γεσθημανή Κουτούζογλου!

Έδινε διαλέξεις ως γιατρός με πλαστά πτυχία


Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των ανθρώπων, διαφημίζοντας ένα προφίλ επιστήμονα με γνώσεις και έρευνες πάνω στους τομείς της Ιατρικής, της Βιολογίας, των Νευροεπιστημών και της Θεολογίας, ενώ φέρεται να παρουσίαζε και σχετικούς τίτλους σπουδών από ξένα Πανεπιστήμια.

Έφηβη δολοφόνησε τη μητέρα της και έστειλε SMS στον πατριό της για να τον παρασύρει σε ενέδρα – «Έρχεσαι, καλέ μου;» (βίντεο)


Μια έφηβη δολοφόνησε τη μητέρα της, με το κινητό της οποίας προσπάθησε να παρασύρει σε ενέδρα τον πατριό της, στον οποίο έστειλε SMS με το μήνυμα: «Έρχεσαι, καλέ μου;».

Κορωνοϊός: Υποχωρεί σταδιακά η αυξημένη καλοκαιρινή δραστηριότητα - 25 διασωληνωμένοι και 23 νέοι θάνατοι


Υποχωρεί σταδιακά η αυξημένη δραστηριότητα του SARS-CoV2 που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 9-15 Σεπτεμβρίου.

Η στιγμή που ορμητικός χείμαρρος «σκάει» μπροστά στους τουρίστες – Συγκλονιστικά βίντεο από το Φαράγγι της Σαμαριάς


Την τρομακτική εμπειρία που βίωσαν κατά τη διάρκεια της ξαφνικής καταιγίδας στην περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς το μεσημέρι της Τετάρτης μεταφέρουν με αναρτήσεις τους στα social media, επισκέπτες του φαραγγιού που απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια των διασωστών.

Το Ισραήλ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα


Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο.

Μαθήτρια εκδιώχθηκε από σχολείο της Χαλκιδικής για να μην δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα


Ένα σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε δημοτικό σχολείο της Χαλκιδικής, όταν διευθύντρια ενημέρωσε γονέα 10χρονης μαθήτριας πως η μικρή του κόρη πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, καθώς δεν «χωρούσε» στο τμήμα της Ε’ Δημοτικού.

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για κατάστημα τροφίμων στις Καρυές


Σε παραθρησκευτικά περιθωριακά έντυπα και σε ανάλογους διαδικτυακούς τόπους βλέπουν το φως της δημοσιότητας εσχάτως δημοσιεύματα για ανύπαρκτες σχέσεις και υποτιθέμενη εμπλοκή της Μονής μας στην επικείμενη εγκατάσταση ενός καταστήματος προμήθειας τροφίμων στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Καταδικάστηκε 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα σε τρένο στη Θεσσαλονίκη – Εστίαζε στο στήθος και το πρόσωπό της


Σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 64χρονος επιβάτης αμαξοστοιχίας, τον οποίον κατήγγειλε μια 18χρονη συνεπιβάτιδά του ότι την βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ιδρύει Απεργιακό Ταμείο


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ιδρύει ειδικό ταμείο για την οικονομική ενίσχυση μελών της Ένωσης κατά τη διάρκεια παρατεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων. 

«Ξάφριζαν» ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ


Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ επιτήδειοι «ξάφριζαν» ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη, με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 75.000 ευρώ, σε μετρητά και τιμαλφή.

Βόμβα από Telegraph: Η Μάντσεστερ Σίτι θα αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις αν κριθεί ένοχη


Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για 115 οικονομικές παραβιάσεις από το 2008 μέχρι το 2019 και η ακρόαση έχει αρχίσει από τη Δευτέρα (16/9), με την Telegraph να αναφέρεται στο θέμα και να υποστηρίζει ότι η ομάδα θα αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει αν κριθεί ένοχη.

ΕΛ.ΑΣ.: Μηδενική ανοχή στους παραβάτες του ΚΟΚ


Η ΕΛΑΣ, με αφορμή δημοσίευμα για τις πρόσφατες συλλήψεις τριών ατόμων για επικίνδυνους ελιγμούς και αγώνες ταχύτητας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως οι έλεγχοι για επικίνδυνες παραβάσεις έχουν ενταθεί και οι παραβάτες αντιμετωπίζονται με μηδενική ανοχή.

Ο «Chef στην κουζίνα σας» επιστρέφει


H αγαπημένη μαγειρική εκπομπή με τον Βαγγέλη Δρίσκα επιστρέφει και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στις 13:45, στο OPEN

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Θετικό το ότι είχαμε 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών


Για το πώς είναι οι συνθήκες στα σχολεία, λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τι γίνεται με τους νεοδιόριστους αλλά και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Θεόδωρος Τσούχλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Μαρία Τσιομπάνου στο ΙTC 2024: Η απαρέγκλιτη τήρηση των Θεσμών σηματοδοτεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας


Στα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος αλλά και στην επόμενη μέρα αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων – ΠΕΣΕΔΕ κ. Μαρία Τσιομπάνου στο πάνελ συζήτησης: «Οι μεγάλες προκλήσεις στα έργα – Πώς θα βελτιωθεί η ωρίμανση και θα θωρακιστεί η εύρυθμη υλοποίηση στις κατασκευές», το οποίο παρουσιάστηκε στο 7° Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024.

Κώστας Τασούλας: «Η καλή νομοθέτηση δεν είναι πια χίμαιρα»


«Είμαστε μπροστά στο μεγάλο εγχείρημα να φροντίσουμε ώστε η Ευνομία από θεά της μυθολογίας να “μετακομίσει” στον χώρο της πραγματικότητας. Να κάνουμε την ευνομία εφαρμοστική πρακτική για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας του κράτους».

Ημερίδα για την υπογεννητικοτητα στα γραφεία του ΙΣΘ


Στοιχεία σοκ αναμένεται να παρουσιαστούν στην 11η ημερίδα της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης η οποία θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από το πρωι ως το μεσημέρι, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους 4 με θέμα την «ΥΠΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».

Πάνος Μουζουράκης: Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντωνίου – Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια


Ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», όπου αποκάλυψε πως θα καταθέσει υπέρ του πατέρα Αντωνίου στη δίκη για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ηλίας Τσέχος ''Ο Λωτός δεν ξεχνά''


Ηλίας Τσέχος
''Ο Λωτός δεν ξεχνά'' Φεγγίτης 2024

Γράφει ο Γιώργος Δελιόπουλος

Το Φεστιβάλ Καντίνας έρχεται για πρώτη φορά στη Βέροια!


Ετοιμαστείτε για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα κάνει τη Βέροια να "μυρίσει" απόλαυση! Το Φεστιβάλ Καντίνας καταφθάνει για πρώτη φορά στην πόλη, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας, και σας περιμένει στον Προμηθέα (Εβραϊκά Μνήματα) από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Κάθε απόγευμα από τις 5 μ.μ., οι καντίνες θα ανοίγουν τις πόρτες τους για να σας προσφέρουν μια πανδαισία γεύσεων που θα απογειώσει τις αισθήσεις σας!

Οι σημαντικότεροι πρεσβευτές της STEAM εκπαίδευσης στο 2ο NOESIS STEAMLAND 24


Οι σημαντικότεροι πρεσβευτές της STEAM εκπαίδευσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα βρεθούν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας –ΝΟΗΣΙΣ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στο 2ο NOESIS STEAMLAND 24, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να εξερευνήσουν τις δεξιότητες του μέλλοντος και μέσα από παρουσιάσεις, εργαστήρια και workshops να επιλέξουν την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους.

Μείωση 50,9% στις εισαγωγές από τη Ρωσία – Αύξηση 108,3% των εξαγωγών προς την Ουκρανία στο επτάμηνο


Έλλειμμα ύψους 158,9 εκατ. ευρώ εις βάρος της χώρας μας καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος στο εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 167,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 20,6% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 210,5 εκατ. ευρώ. Ενώ, η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 8,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 8,3% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 9 εκατ. ευρώ.

Ανδρέας Μικρούτσικος για Ιωάννα Τούνη: «Είναι η πιο πλούσια, αρκεί να μη φοροδιαφεύγει»


Με αφορμή ένα ρεπορτάζ της εκπομπής «Buongiorno» σχετικά με τα κορίτσια που πηγαίνουν σχολείο και έχουν εμμονή με την επιδερμίδα και προϊόντα περιποίησης, ο Ανδρέας Μικρούτσικος θέλησε να κάνει ένα σχόλιο.

Δράση την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού 2024


«Θεματοφύλακες για το Οικοσύστημα: Προστατεύουμε την ακτογραμμή και περιοχή Φύση 2000 της Επανομής»
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στις 11:00
Ποταμός Επανομής