Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Οδοντίατρος προειδοποίησε τους ανθρώπους που βουρτσίζουν τα δόντια τους ενώ κάνουν μπάνιο


Οδοντίατρος αποκάλυψε το κοινό λάθος που κάνουν αρκετοί άνθρωποι για να εξοικονομήσουν χρόνο και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη στοματική υγιεινή.

Ένας οδοντίατρος προειδοποίησε τους ανθρώπους που βουρτσίζουν τακτικά τα δόντια τους σε μια τοποθεσία που μπορεί να φαίνεται βολική, αλλά μπορεί να τους εκθέσει σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Ο Δρ. Zaeem εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με ένα κοινό λάθος στη στοματική υγιεινή: το βούρτσισμα των δοντιών στο ντους.

Ενώ το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι μια δραστηριότητα ρουτίνας που συνιστάται δύο φορές την ημέρα από τους επαγγελματίες υγείας για τη διατήρηση της στοματικής υγείας και την πρόληψη ζητημάτων όπως η συσσώρευση πλάκας και η τερηδόνα, αποδεικνύεται ότι το «που» βουρτσίζετε τα δόντια σας μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Για πολλούς, ο συνδυασμός του πρωινού ντους με το βούρτσισμα των δοντιών φαίνεται ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνουν πολλαπλές εργασίες. Ωστόσο, ο Δρ. Zaeem εξηγεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σας αφήσει ευάλωτους σε επιβλαβή βακτήρια και μπορεί ακόμη και να καταστρέψει την οδοντόβουρτσά σας, καθιστώντας την λιγότερο αποτελεσματική.

Η λογική πίσω από το βούρτσισμα των δοντιών σας στο ντους μπορεί να φαίνεται σωστή - είναι μια εξοικονόμηση χρόνου, που σας επιτρέπει να καθαρίζετε το σώμα και τα δόντια σας ταυτόχρονα. Αλλά ο οδοντίατρος προειδοποιεί ότι το ζεστό, υγρό περιβάλλον του ντους αποτελεί το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. «Η υγρασία στο ντους μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων», εξηγεί. «Αυτό σημαίνει ότι η απόλυτα καθαρή οδοντόβουρτσά σας είναι πλέον εκτεθειμένη σε βακτήρια και, επομένως, το ίδιο ισχύει και για το στόμα σας».

Ακόμη χειρότερα, η θερμότητα και ο ατμός από το ντους μπορεί να καταστρέψει τις τρίχες της οδοντόβουρτσας σας, καθιστώντας την αναποτελεσματική στο να καθαρίζει σωστά τα δόντια σας. Οι κατεστραμμένες τρίχες είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της πλάκας και των βακτηρίων, οδηγώντας ενδεχομένως σε προβλήματα στοματικής υγείας στη συνέχεια. Έτσι, ενώ μπορεί να φαίνεται σαν κάτι μικρό, το βούρτσισμα των δοντιών σας στο ντους μπορεί να οδηγήσει τόσο σε αυξημένη έκθεση σε βακτήρια όσο και σε ένα λιγότερο αποτελεσματικό εργαλείο καθαρισμού.

Ο οδοντίατρος υπενθυμίζει επίσης στους ανθρώπους τη σημασία της τακτικής αντικατάστασης της κεφαλής της οδοντόβουρτσας τους, είτε πρόκειται για ηλεκτρική είτε για χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Με την πάροδο του χρόνου, οι τρίχες της οδοντόβουρτσας φθείρονται, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά τους και καθιστώντας τις πιο πιθανό να φιλοξενήσουν μολυσματικούς παράγοντες. «Όλες οι κεφαλές των βουρτσών φθείρονται με την πάροδο του χρόνου», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ