Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο


Την επόμενη φορά που θα προετοιμαστείτε για μια πτήση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι ρούχα θα φορέσετε.

Επιστήμονες ανακάλυψαν άλογο από την Εποχή των Παγετώνων: Οι αποτυχημένες προσπάθειες κλωνοποίησης


Διατηρημένο από τον μόνιμο παγετό της περιοχής, το νεαρό άλογο δεν έφερε σημάδια εξωτερικής ζημιάς, διατηρώντας το δέρμα, την ουρά, τις οπλές, ακόμη και τις τρίχες στα πόδια, το κεφάλι και άλλα μέρη του σώματός του. Η ανακάλυψη έγινε το 2019 και αποτελεί ένα σημαντικό εύρημα.

H άγνωστη μέχρι σήμερα «Πόλη των Νεκρών» με 300 τάφους που περιέχουν μουμιοποιημένες οικογένειες ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο


Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τεράστιο κρυφό τόπο ταφής με δεκάδες τάφους στην Αίγυπτο, την οποία αποκαλούν τη νέα «Πόλη των Νεκρών».

Σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα drag racing: Η στιγμή που αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες (βίντεο)


Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά το σοκαριστικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο John Force.

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της


Μια 100χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα αποκάλυψε τις έξι τροφές στις οποίες βασίζεται για να διατηρήσει την υγεία και τη νεότητά της - καθώς και τη συνήθεια που έχει κόψει προκειμένου να εξασφαλίσει μια μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή.

The Soul Rebels - Get Lucky (2013)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Ειδικοί εικάζουν ότι ανακάλυψαν μυστικές πύλες σε αρχαίο φαράγγι στην Αριζόνα: Τα απόκοσμα πλάνα με UFO


Απίστευτα πλάνα εμφανίστηκαν που δείχνουν πολλά αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) σε ένα μυστηριώδες αρχαίο φαράγγι, όπου οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν στοιχεία για πύλες. Το απόκοσμο αυτό φαινόμενο παρουσιάστηκε την Τρίτη στο επεισόδιο του History Channel με τίτλο «Beyond Skinwalker Ranch».

«Ο φίλος μου με παράτησε μέσω τηλεφώνου, αμέσως μόλις γνώρισε τους δικούς μου»


Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ειδικά αν αυτή μετρά κάποια χρόνια, τότε είναι πέρα από ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, μία γυναίκα δεν μπορεί να κρύψει το σοκ που βίωσε όταν ο φίλος της τη χώρισε μέσω ενός τηλεφωνήματος που δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά.

Παγωτό σοκολάτα ή βανίλια; Διάλεξε τη γεύση που σου αρέσει και μάθε τα πάντα για τον χαρακτήρα σου


Το απόλυτο τεστ του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι ξεκινάει επίσημα με το πρώτο παγωτό και το πρώτο μπάνιο. Σίγουρα και εσύ μικρή θα τα μέτραγες, προσπαθώντας να φας όσο το δυνατόν περισσότερο και να κερδίσεις έτσι στην... άτυπη μάχη που ξεκίναγε ανάμεσα στους φίλους σου.

Η παγίδα της μοναξιάς: Είναι τόσο κακή όσο το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα – Πώς να την αντιμετωπίσετε


Η μοναξιά έχει αναγνωριστεί ως ένα μείζον ζήτημα υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος αποφάσισε μάλιστα να δημιουργήσει μια νέα επιτροπή ειδικά για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Πρώην εργαζόμενη στη Disney αποκαλύπτει την πιο παράξενη ερώτηση που της έχουν κάνει ποτέ


Η Disney μπορεί να είναι το πιο μαγικό μέρος στη Γη για πολλούς ανθρώπους, αλλά κάποιοι μάλλον νομίζουν ότι αυτή η μαγεία είναι… κυριολεκτική!

Δεν θα πάει στην Ολλανδία ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς


Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας για την Ολλανδία όπου θα παραμείνει για τις επόμενες δύο εβδομάδες ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου σ' αυτό το διάστημα δεν θα έχει μαζί τον τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Formula 1: Απίθανη νίκη Ράσελ στην Αυστρία μετά τη σύγκρουση Φερστάπεν και Νόρις!


Ένα από τα πιο συναρπαστικά Γκραν Πρι των τελευταίων ετών έγινε στο σπίτι της Red Bull, στην Αυστρία!

Οι μέδουσες απειλούν πάλι το καλοκαίρι μας


Ο Ιούνιος και οι καύσωνες φέρνουν μαζί τους κύματα από μέδουσες, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα και να πλημμυρίσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, με το ερώτημα να παραμένει σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν και την Ελλάδα.

Ντάνιελ Νούρκα: Δούλεψα 3 μήνες στην Ινδία ως μοντέλο


Ο Ντάνιελ Νούρκα, ο νικητής του φετινού κύκλου του «Survivor», μίλησε για την περίοδο που εργαζόταν ως μοντέλο στην Ινδία, στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Γειά σου».

Φαίη Μαυραγάνη: «Κλείνει ο κύκλος, η εκπομπή συνεχίζει το ταξίδι της κάπου αλλού»


Η Φαίη Μαυραγάνη αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό, στο φινάλε της εκπομπής «Στούντιο με θέα» που παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 και έφτασε στο τέλος της.

Σε λειτουργία από αύριο Δευτέρα (1/7) η λεωφορειακή σύνδεση της ΒΙΠΕ Σίνδου με το κέντρο της Θεσσαλονίκης


Στη δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, προχωρά ο ΟΑΣΘ από τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/6/24)


Δύο σπουδαίοι αγώνες για τους "16" του Euro 2024, Formula 1 και Moto GP στις αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (30/6).

Δημοσκόπηση Kapa Research: Σταθερή δύναμη η ΝΔ, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ


Aκρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία από τη δημοσκόπηση της Kapa Research, που εμφανίζει ανάκαμψη για τη ΝΔ, πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν φαίνεται να πείθει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εργαζόμενη ξάφρισε τμηματικά 290.000 ευρώ από βενζινάδικο


Επί ενάμισι χρόνο έκανε «αφαιμάξεις» στις εισπράξεις του πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πάτρα όπου εργαζόταν μια 40χρονη γυναίκα, η οποία υπεξαίρεσε σταδιακά το συνολικό ποσό των 292.282 ευρώ. Μάλιστα, είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο για να μην βρεθούν πάνω της τα χρήματα που υπεξαιρούσε, παραδίδοντάς τα σε μια συνεργό της.

Ηλικιωμένος παγίδευσε τις δυο «εισπράκτορες» σπείρας απατεώνων


Δεν έχει κόρη ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Πρέβεζας κι έτσι κατάλαβε αμέσως ότι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από έναν άγνωστο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός ήταν απάτη. Προσποιήθηκε, όμως, ότι «τσίμπησε» και παγίδευσε δύο γυναίκες που πήγαν στο σπίτι του πιστεύοντας ότι θα τους έδινε 33.000 ευρώ.

Μητσοτάκης: Τα δύσκολα με τις φωτιές είναι ακόμα μπροστά μας – Σε λίγες μέρες σε ισχύ ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων


«Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, κράτος και πολίτες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση, ξεκαθαρίζοντας ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Βίκυ Κουλιανού: «Λιποθύμησα από φρικτούς πόνους – Ήμουν ακινητοποιημένη στο πάτωμα για τέσσερις ώρες»


Με αξιοθαύμαστη ειλικρίνεια και θάρρος, η Βίκυ Κουλιανού επέλεξε να μοιραστεί την πρόσφατη περιπέτεια υγείας της με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στο Instagram.

Πόσα Canadair πετάνε καθημερινά για να σβήσουν τις φωτιές στη χώρα μας;


Η Ελλάδα διαθέτει έναν σημαντικό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πόσα όμως είναι σε υπηρεσιακή ετοιμότητα και πόσο κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο;

Πρόσκληση συμμετοχής εκθετών στην 8η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας


Ο Δήμος Σκύδρας συνεχίζει τις προετοιμασίες διοργάνωσης της 8ης Εμποροπανήγυρης που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 28 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024.

Ο Θέμης Γεωργαντάς καλωσορίζει τον Θανάση Πάτρα, στο αποψινό «After Dark».


Απόψε τα μεσάνυχτα, ο Θέμης Γεωργαντάς καλωσορίζει τον μοναδικό Θανάση Πάτρα, σε ένα ανατρεπτικό «After Dark».

Η Ελλάδα στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ παγκοσμίως - Περισσότερες από 250 προσβάσιμες παραλίες


Σημείο αναφοράς στον Προσβάσιμο Τουρισμό γίνεται η Ελλάδα καθώς πρωτοπορεί στην αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα σε παγκόσμιο επίπεδο προσελκύοντας αυξημένα μερίδια τουριστών από αυτή την κατηγορία επισκεπτών.

Από αύριο, πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε λιανεμπόριο και βιομηχανία - Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις


Με αμείωτο ρυθμό προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη σταδιακή επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Εuro 2024: Αγγλία – Σλοβακία και Ισπανία – Γεωργία τα αποψινά ματς της φάσης των «16»


Με δύο ματς συνεχίζεται την Κυριακή (30/6) η φάση των «16» στο Euro 2024. Στη Βέλτινς Αρένα του Γκελζενκίρχεν, η Αγγλία θα αναμετρηθεί (19:00 – ΕΡΤ1) με τη Σλοβακία με τον νικητή να διασταυρώνεται με την Ελβετία, η οποία το Σάββατο απέκλεισε, νικώντας με 2-0, την Ιταλία.

Αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές «καίνε» περισσότερο ρεύμα – Πόσο «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς


Γνωρίζετε ποιες είναι οι ηλεκτρικές συσκευές εκείνες που «καίνε» περισσότερο και «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων;

Σπαθόλαδο: Ένα φυσικό γιατρικό με πολλές ιδιότητες


Αποτέλεσε το περίφημο ίαμα των αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ενώ το πρότειναν οι θεραπευτές της εποχής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του έλκους στομάχου.

Οι «Εικόνες» με τον Τάσο Δούση, ταξιδεύουν σήμερα στην Καλαμάτα


O Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την πόλη η οποία συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, την πανέμορφη Καλαμάτα, σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου στις 20:00 στο OPEN!!

Δεν φαντάζεστε πόσο καλό σας κάνουν τα καρύδια – Δείτε εδώ… κατεβατό σε οφέλη


Τα καρύδια είναι βρώσιμοι πυρήνες καρπού, που λαμβάνονται από το δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Juglandaceae, στο γένος, Juglan. Αυτοί οι ξηροί καρποί ήταν ανέκαθεν σύμβολο της διανόησης, αφού μοιάζουν στο σχήμα τους με εκείνο του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Μπριζόλες φούρνου, κοτόπουλο στη λαδόκολλα, τούρτα παγωτό και άλλες νοστιμιές έχει στο μενού του σήμερα ο «Chef στην κουζίνα σας»


Ο Βαγγέλης Δρίσκας και η εκπομπή «Chef στην κουζίνα σας» μας δείχνουν ευφάνταστες συνταγές, κλασικές και δημιουργικές, με γεύσεις από την Ελλάδα και από τις κουζίνες του κόσμου κάθε Σαββατοκύριακο στις 13:45 στο OPEN!

Τρεις μικρές συνήθειες για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο


Το να έχετε μια δυνατή, πρωινή ρουτίνα σε καθημερινή βάση είναι πολύ σημαντικό, καθώς δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ξεκινάτε την ημέρα σας με το… δεξί! Και μια πρωινή ρουτίνα διασφαλίζει το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας.

Ο λόγος που ο χρόνος φαίνεται να περνάει γρηγορότερα όσο μεγαλώνουμε


Αφού ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσίευσε τη θεωρία της σχετικότητας, ο ίδιος και οι γραμματείς του βομβαρδιζόταν συνεχώς από ειδησεογραφικά πρακτορεία που αναζητούσαν ένα ηχητικό σχόλιο που θα εξηγούσε αυτή την κοσμοϊστορική ιδέα σε όσους από εμάς δεν είχαν πτυχίο φυσικής.

Ποιες εποχές του χρόνου ο εγκέφαλός μας λειτουργεί καλύτερα


Καλύτερες νοητικές επιδόσεις εμφανίζουν οι άνθρωποι στο τέλος του καλοκαιριού και στη αρχή του φθινοπώρου, είτε έχουν άνοια και Αλτσχάιμερ είτε όχι, ενώ η εγκεφαλική λειτουργία τους χειροτερεύει τους μήνες του χειμώνα και της άνοιξης, σύμφωνα με μια διεθνή επιστημονική μελέτη.

"Επί Τόπου": Νέα στοιχεία για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, σήμερα στο OPEN


Ο Νάσος Γουμενίδης και η εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ» έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στις 09:50 στο OPEN με όλα όσα μας ενδιαφέρουν, μας απασχολούν και θέλουμε να ξέρουμε. Ρεπορτάζ, ενδελεχή έρευνα και αποκαλυπτικά στοιχεία που ρίχνουν φως σε πολύκροτες υποθέσεις.

Στο λεξικό, δίπλα στη λέξη «γκάφα» έχει το όνομά τους


Αν η ατυχία είχε πρόσωπο, μπορεί να είχε το δικό τους. Το κανάλι FailArmy του Youtube, συχνά παρουσιάζει συλλογές με μεγάλες ατυχίες και γκάφες, από αυτές που δεν ξεχνιούνται εύκολα. 

Όταν η προσδοκία τελικά συναντά την πραγματικότητα


Δείτε τις φωτογραφίες

Ποδηλασία πέρα από τα όρια


Μέσα από τα μάτια του αναβάτη

Ραντεβού στα τυφλά


Τι συμβαίνει στο... μυαλό του!

Οι μέρες που θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη τους


Όλες οι αναποδιές μαζί

Η μοναδική πατέντα με τη σούβλα που δείχνει ότι «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο»


Μερικοί άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Και για παράδειγμα, τι πιο εύκολο όταν έχεις βάλει σούβλα, από το να γυρίζει μόνη της; Αν δεν είναι, λοιπόν, ηλεκτρική και δε θες να μπεις σε έξοδα, ένας άνδρας σκέφτηκε μια πατέντα που έγινε γρήγορα viral.

Τρεις μύθοι για τον γάμο


Οι απόψεις για το γάμο και το πόσο καλό είναι για ένα ζευγάρι να κάνει το μεγάλο βήμα συχνά διίστανται. Πολλοί είναι εκείνοι που το ονειρεύονται χρόνια ενώ άλλα οι ισχυροί πολέμιοι αυτής της εξέλιξης. Γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύθοι γύρω από το γάμο που δεν ισχύουν.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τον λόγο που οι άνθρωποι έχουν στραβά δόντια και γιατί αυτό δεν συνέβαινε πάντα


Επιστήμονες από το University College του Δουβλίνου εξήγησαν πώς προέκυψαν τα στραβά δόντια στους ανθρώπους.

Μια χώρα έχει «ξεχαστεί» στο 2016 και υπάρχει λόγος για αυτό!


Ενώ τις περισσότερες χώρες στη Γη χωρίζουν μόνο λίγες ώρες, μια χώρα είναι τόσο πολύ «πίσω» από τον υπόλοιπο κόσμο που φαίνεται να έχει ξεχαστεί στο μακρινό πια 2016.

Το ξέσπασμα 34χρονης για την κολλητή της – «Μου χτύπησε το κουδούνι μέσα στη νύχτα και με κατηγόρησε χωρίς αποδείξεις ότι κοιμάμαι με τον άνδρα της»


Όταν η καχυποψία και η ζήλεια βγαίνουν εκτός ελέγχου, οι φιλικές σχέσεις μπορεί να πληγούν ανεπανόρθωτα, όπως συνέβη στην περίπτωση μιας νέας γυναίκας που ήρθε προ εκπλήξεως μέσα στη νύχτα. Ξαφνικά η φίλη της πήγε σπίτι της και άρχισε να την κατηγορεί ότι την πρόδωσε. 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες Land Rover στο Λονδίνο: Τα δένουν με αλυσίδες σε δέντρα


Απελπισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες Land Rover στο Λονδίνο καθώς κλέφτες έχουν βρει τον τρόπο προκειμένου να τα κλέβουν τα οχήματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Νευροεπιστήμονες ισχυρίζονται ότι κατάλαβαν πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των αθλητών: Ο σημαντικός ρόλος των προπονήσεων


Η προγνωστική επεξεργασία προσφέρει μια ισχυρή εξήγηση για το φαινόμενο του «αυτόματου πιλότου» που παρατηρείται στους κορυφαίους αθλητές.