Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Γιατί ικανοί πιλότοι αντιμετωπίζουν δυσκολία να εντοπίσουν τα παράνομα drones

Οι ικανοί πιλότοι, που προσεγγίζουν αεροδιαδρόμους, συνήθως δεν μπορούν να εντοπίσουν τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταπατούν τον εναέριο χώρο τους και δεν τα εντοπίζουν πραγματικά ποτέ, όταν αυτά είναι ακίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο κανίβαλος που μαγείρευε τα μέλη των θυμάτων του και τα σέρβιρε σε φίλους του

Ο Nikolai Dzhumagaliev κέρδισε το ψευδώνυμο “Μεταλλικό Δόντι” λόγω της ασυνήθιστης λευκής μεταλλικής οδοντοστοιχίας του. Ακρωτηρίαζε, σκότωνε και βίαζε ακόμα και νεκρά τα θύματα του. Mαγείρευε τα μέλη των θυμάτων του και τα σέρβιρε ακόμα και σε φίλους του.

Πότε τα μαλλιά "δείχνουν"... σχιζοφρένεια

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν έναν βιοδείκτη της σχιζοφρένειας που μπορεί να εντοπιστεί στα μαλλιά των ανθρώπων.

Απόψε κάνεις μπαμ... στη Μύκονο!

Τα πάντα μπορεί κανείς να δει στη Μύκονο. Στην προκειμένη περίπτωση τα βλέμματα όλων τράβηξε μια τουρίστρια με εξωπραγματικό μέγεθος μπούστου.

Συγκρουόμενοι γαλαξίες εκτοξεύουν τεράστια κρουστικά κύματα στο βαθύ διάστημα

Έρευνα που διεξήχθη από μία διεθνή ομάδα αστρονόμων, η οποία δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Nature» αποκάλυψε ένα τεράστιο νεφέλωμα γύρω από μία ακραία μορφή συγχωνευμένου γαλαξία (που δημιουργείται από τη βαρυτική αλληλεπίδραση δύο γαλαξιών).

Το φαγητό που παρήγγειλαν απ’ έξω έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη

Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούμε μετά το φαγητό μήπως μας εκθέσει κάποιο τρόφιμο κολλημένο σε δόντι, οι πελάτες σε ένα κινεζικό take- away στη Βρετανία είχαν το αντίθετο πρόβλημα, βρήκαν ένα δόντι μέσα στο φαγητό τους.

Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος μόνο σε 10 λεπτά από μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου

Μια πειραματική, νέου τύπου μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό όχημα μέσα σε μόνο δέκα λεπτά, ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατή η οδήγησή του για επιπλέον 300 χιλιόμετρα.

Το φάντασμα του παπά με τα λευκά ράσα, στο Ντεπώ

Το καλοκαίρι του 1933, η συνοικία Ντεπώ της Θεσσαλονίκης ήταν ανάστατη. Μετά από 35 και πλέον χρόνια ανάπαυσης και αφάνειας, εμφανίστηκε το φάντασμα ενός Αγίου, όπως έλεγαν κάποιοι ή ενός παπά, όπως ισχυρίζονταν κάποιοι άλλοι.

Mr. Mister - Kyrie (1985)

 Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Οι δύο μυστηριώδεις γιγάντιοι κρατήρες της Αργολίδας

Δύο κρατήρες που βρίσκονται στην περιοχή της Πέλεης Αργολίδας έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι διχάζονται σχετικά με την προέλευσή τους.

Η Google «τελειώνει» οριστικά δημοφιλές πρόγραμμα

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς όλα τα βίντεο το χρησιμοποιούσαν ως φορμάτ για να τρέξουν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα... ψωμιά του είναι μετρημένα.

Τραγικός θάνατος ξεναγού στην Ταϊλάνδη: Δέχθηκε επίθεση από δεκάδες σφήκες (βίντεο)

Η βόλτα ενός ζευγαριού Γάλλων τουριστών έμελλε να είναι και η τελευταία για τον ξεναγό τους.
Ο άτυχος άνδρας και το ζευγάρι, περπατούσαν στο δάσος στην περιοχή Τσιανγκ Μάι στη βόρεια Ταϊλάνδη όταν ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από σμήνος σφηκών, αφού για άγνωστη αιτία διαταράχθηκε η σφηκοφωλιά τους.

Και το YouTube στη λυσσαλέα μάχη του streaming!

Πλάι στα Netflix Originals πρέπει να προσθέσουμε τώρα και τα YouTube Originals, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα ρίχνεται κι αυτή με τα μούτρα στον πόλεμο του streaming.

Πώς το «Big Brother» επηρεάζει την Ελένη Τσολάκη

Ο ΣΚΑΪ έχει μπει δυναμικά στη «μάχη» της τηλεθέασης την τηλεοπτική σεζόν που μόλις ξεκίνησε.
Σειρές, παιχνίδια αλλά και ριάλιτι αποτελούν βασικά κομμάτια της στρατηγικής που έχουν καταστρώσει οι ιθύνοντες του σταθμού ώστε να καταφέρουν να κατακτήσουν την κορυφή του πίνακα τηλεθέασης.

ΟΑΕΔ: Αρχίζει η καταβολή του εποχικού επιδόματος - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από δικαιούχους για να τους καταβληθεί το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ για το 2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 για όσους υποβάλλουν αίτηση, μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Τέλος το...φουά γκρα για τη Νέα Υόρκη

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να απαγορευτεί το εμπόριο φουά γκρα από το 2022.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο αφού η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων είχε ήδη εκφραστεί υπέρ της απαγόρευσης.

Φθινοπωρινές εκπτώσεις από αύριο 1 Νοεμβρίου - Πότε πέφτει η Black Friday

Ξεκινούν από αύριο 1η Νοεμβρίου οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες στη Θεσσαλονίκη α έχουν διάρκεια μέχρι το Σάββατο 9 Νοέμβριου, ενώ στην Αθήνα έως την 15η Νοεμβρίου 2019.

Ποινή φυλάκισης σε 55χρονη η οποία δεν φρόντιζε σωστά τα ζώα της

Κατά την διάρκεια αυτοψιών που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στους χώρους όπου φιλοξενούνταν τα ζώα συντροφιάς εντοπίστηκαν ακαθαρσίες και έντονη δυσοσμία -  Η 55χρονη άσκησε έφεση

Τράπεζες: «Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες

Παρείχαν διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης - Στον «πάγο» όλες οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από 1ης Νοεμβρίου

«Το σύστημα του 112 θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους»

«Το σύστημα του "112" θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους. Στη συνέχεια ξεκινά το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς, το να στείλεις το σωστό μήνυμα, στη σωστή στιγμή, με τον σωστό τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,

Κυβερνοεπίθεση στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κάνει λόγο για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από τον ιό Sudikobi - Δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης - Ενδεχόμενη η απώλεια αρχείων
Δέκτης πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

"Πέρασα ένα δοκιμαστικό για τις Άγριες Μέλισσες, με πείραξε πολύ που δεν συμμετείχα"

Για την απόφαση που πήρε να ανοίξει σουβλατζίδικο μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε, ο

"Έφυγε" ο Γιάννης Σπανός

Πέθανε, σε ηλικία 85 ετών, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Γιάννης Σπανός.
 H είδηση του θανάτου του Γιάννη Σπανού, που «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Mεσημέρι #YES

H Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μίλησε στην Κατερίνα Ζαρίφη και στο Μεσημέρι #YES και αποκάλυψε αν έχει δεχτεί επαγγελματικές προτάσεις για φέτος, αν τελικά έχει βγάλει μια περιουσία  από την τηλεόραση αλλά και ποιος τύπος άντρα την γοητεύει.

Α. Τζιτζικώστας- "Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Παραλιακό Μέτωπο θα αποτελέσει τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης δεκαετίας"

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Παραλιακό Μέτωπο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σε υπηρεσιακή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το άγνωστο περιστατικό με Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στα παρασκήνια παράστασης

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, εγώ πιστεύω ότι, αν δεν έκανε “Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο” δεν θα γινόταν ποτέ “εθνική σταρ”» ανέφερε η Τίνα Σακελλάριου μιλώντας στη κάμερα της  εκπομπής «Το Πρωινό».

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 11ο Leadership Forum 2019

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ηγεσίας του και τα TGI Fridays διοργάνωσαν το 11ο Leadership Forum 2019 με θέμα «Συζητώντας με τους νέους για Επαγγελματικές Ευκαιρίες και Επιχειρηματικότητα», την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, ώρα 16.30, στα TGI Fridays, στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο.

Πανελλαδικές: Δύο βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - Τι αλλάζει

Δύο βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Μια γενική, η οποία θα ορίζεται από το ίδιο το υπουργείο και μια ειδική που θα ορίζεται από τα ΑΕΙ και θα αφορά τα μαθήματα «κλειδιά» για κάθε επιστήμη.

Πειθαρχική δίωξη στον Θεοδωρίδη

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη έπειτα από την επίσημη δήλωσή του κατά των ΠΑΟΚ, Ξάνθης, Περέιρα και Γραμμένου.

X Factor: Η πιο συναρπαστική μάχη απόψε στις 21.00 στο 3ο Live Show

Η μάχη στη μουσική αρένα του X FACTOR συνεχίζεται, με τον ανταγωνισμό και την αγωνία να κορυφώνονται.
Οι τέσσερις εκρηκτικοί μέντορες, ο Χρήστος Μάστορας, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος και ο Γιώργος Θεοφάνους,

Παραδόθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του

Παραδόθηκε στην αστυνομία ο 15χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του στην Αμαλιάδα.
 Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο φερόμενος ως δράστης παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και παραδόθηκε. Ο νεαρός φέρεται να συνοδευόταν από τον πατέρα του.

Τι ισχύει για την αποζημίωση απόλυσης - Υπολογίστε online το ποσό

Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης του εργαζομένου και πότε καταβάλλεται; Σε ποια περίπτωση χορηγεί ο εργοδότης μειωμένη αποζημίωση;

Ο Αυγενάκης ψάχνει για το πώς θα τιμωρηθεί ΠΑΟΚ; Ξαφνικά επιτρέπει τη μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού στην Τούμπα!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την οργανωμένη μετακίνηση, αλλά επιτρέπει τη μεμονωμένη οπαδών του Παναθηναϊκού στην Τούμπα ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής των δύο ομάδων.

Βιβλιοθήκη Γιαννακοχωρίου, 10ος Χρόνος

Χειμερινό Ωράριο 2019-20,
Αλλαγή ημέρας και ώρας για τη χειμερινή περίοδο 2019-20, ποιεί η βιβλιοθήκη Γιαννακοχωρίου Νάουσας και ανοίγει κάθε Σ ά β β α τ ο, 3-6 μ.μ , για άλλες μέρες κι ώρες τηλεφωνώντας: 23320 51124, 6939699902.

300 χρόνια, Jean-Baptiste de La Salle

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση με θέμα: "Η ζωή και το έργο του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, 300 χρόνια".

Οι πέντε αλλαγές που έρχονται στο νέο ασφαλιστικό

Πέντε αλλαγές στο εφάπαξ έρχονται στο νέο ασφαλιστικό, με προκαταβολικές πληρωμές στις 36.064 εν αναμονή αλλά και στις νέες αιτήσεις, με επιστροφή εισφορών ακόμη και με ένα έτος ασφάλισης ή με χορήγηση ενός μικρού ποσού ανάλογου των ετών ασφάλισης.

Η Κιμ Καρντάσιαν γιορτάζει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των ΗΠΑ

Δεν ξεχνά την αρμενική της καταγωγή η Κιμ Καρντάσιαν η οποία αρχές του Οκτώβρη βρέθηκε στη Γερεβάν όπου βάφτισε τα τρία μικρότερα παιδιά της.

Απίθανη σκηνή: Γυναίκα διαιτητής έδωσε κίτρινη στον Κακά για να βγάλει selfie μαζί του

Ένα πολύ σπάνιο στιγμιότυπο έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι συνέβη με γυναίκα διαιτητή να σταματάει το ματς για να βγάλει φωτογραφία με τον Βραζιλιάνο άσο, Κακά

Δήμος Νάουσας: ''Ζω την πόλη μου - Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο''

Μήλο και ακτινίδιο «πρωταγωνιστούν» στις εκδηλώσεις του 
Δήμου Νάουσας στο πλαίσιο της δράσης 
«Ζω την πόλη μου - Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» 
(Κυριακή 3 Νοεμβρίου) 

Ποιοι θα πάρουν επίδομα 750 ευρώ τον επόμενο μήνα (λίστα)

Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από δικαιούχους για να τους καταβληθεί το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ για το 2019.

Αυστηρό μήνυμα του Γεωργιάδη στις τράπεζες για τις χρεώσεις

Αυστηρό μήνυμα προς τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας τις ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει παράλογες και υπερβολικές χρεώσεις, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιληφθεί του θέματος και θα επιβάλλει υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές.

Ο καβγάς με τον συμμαθητή στο διάλειμμα που οδήγησε στο μαχαίρωμα του 15χρονου

Μαθητής μαχαίρωσε έναν άλλον μαθητή ύστερα από λογομαχία στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας, το πρωί της Πέμπτης.

Βασίλης Κικίλιας, Θόδωρος Σκυλακάκης και Δόμνα Μιχαηλίδου στο «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη

Τα Σαββατοκύριακα η ενημέρωση είναι στο OPEN για να ξέρουμε πρώτοι «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει», με άμεση και έγκυρη πληροφόρηση από την καρδιά των εξελίξεων.

Νόσος Πάρκινσον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις θεραπείες

Η νόσος Πάρκινσον είναι μία προοδευτικά εξελισσόμενη ασθένεια, που συνήθως αρχίζει αργά, με σταδιακή επιβράδυνση των κινήσεων (βραδυκινησία) και αργότερα τρόμο (τρέμουλο) στην μία πλευρά του σώματος. Στα πιο προχωρημένα στάδιά της μπορεί να επηρεάσει όλο το σώμα, από την ομιλία έως τις νοητικές λειτουργίες.

Αν και τρόπος ίασης γι' αυτήν δεν υπάρχει, έχουν αναπτυχθεί αρκετές θεραπείες που προσφέρουν πολλά και καλά χρόνια ζωής στους ασθενείς, αρκεί να γίνει εγκαίρως η διάγνωση και να χορηγείται η κατάλληλη αγωγή σε κάθε στάδιο της νόσου.

Του επιτέθηκε με σπασμένο μπουκάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019 στο κέντρο της Κοζάνης.

Ποιες χώρες πιστεύουν ότι για τις αρρώστιες ευθύνεται το «κακό μάτι»

Μία νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι πολλοί πιστεύουν στο κακό μάτι, στον διάβολο, στη μαγεία και γενικότερα στις δαιμονικές δυνάμεις, για τις αρρώστιες παρά στα μικρόβια.

Ενδείξεις για μαμούθ κοίτασμα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Ελπιδοφόρα γεωλογική δομή, που πιθανόν να κρύβει κοίτασμα φυσικού αερίου μεγέθους 10 τρισ. κυβικών ποδιών ή 280 δισ. κυβικών μέτρων, έχουν εντοπίσει επιστήμονες πετρελαϊκών εταιρειών σε θαλάσσια έκταση νότια της Κρήτης.

Η κίνηση της νύφης στο «η δε γυνή να φοβήται το άνδρα» που προκάλεσε εντύπωση

Έκπληξη προκάλεσε η απρόσμενη κίνηση μιας νύφης την ώρα της τελετής και ενώ ο ιερέας έψελνε το «η δε γυνή να φοβήται το άνδρα».

1η Ημερίδα Παιδο-Ουρολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Ο,τι πιο σύγχρονο στη θεραπεία παιδοουρολογικών παθήσεων, παρουσιάζεται στην 1η Ημερίδα Παιδοουρολογίας με θέμα «Συνήθεις χειρουργικές παθήσεις του ουροποιητικού στην παιδιατρική πράξη» που οργανώνουν το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (31/10/19)

Πλούσιο και το σημερινό αθλητικό πρόγραμμα με συναρπαστικές μάχες από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, Ευρωλίγκα, τένις και χάντμπολ.