Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Instagram VS πραγματικότητα: Η αλήθεια πίσω από την τελειότητα…ξενερώνει


Η τάση έχει κερδίσει δημοτικότητα καθώς οι άνθρωποι αγκαλιάζουν την αυθεντικότητα και τη διαφάνεια στην παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι σημαίνει αν ονειρεύεστε ότι σας κυνηγούν; - Το υποσυνείδητο και οι ερμηνείες του Φρόυντ


Τα όνειρα παραμένουν για πολλούς ένα μυστήριο. Ακόμα πιο μυστηριώδες ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φαίνεται να βλέπουν παρόμοια όνειρα - από ανατριχιαστικές αράχνες, μέχρι το να είναι γυμνοί σε δημόσιο χώρο και με κυριότερο το να τους κυνηγούν. Άγχος, φόβος, ή η ταινία δράσης που είδαμε λίγο πριν τον ύπνο μας, μπορεί να κρύβονται πίσω από τα “ονειρικά κυνηγητά” μας;

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων – Κορασίδων


Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας την παγκόσμια προσοχή του αθλήματος.

Εξομολόγηση: «Η σύζυγος του εραστή μου με παρηγόρησε για τη σχέση που είχα μαζί του»


«Πριν καιρό ήμουν η ερωμένη. Το τρίτο πρόσωπο. Η γυναίκα που μπήκε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η κακιά. Ήταν μια από τις πιο μπερδεμένες, συναισθηματικά φορτισμένες και παράξενες περιόδους της ζωής μου.

Γιατί οι αεροπορικές εταιρείες μεγαλώνουν τις τουαλέτες και στα μικρότερα αεροπλάνα


Μεγαλύτερες και πιο προσβάσιμες τουαλέτες έρχονται ακόμα και στα μικρότερα αεροπλάνα με έναν διάδρομο.

Σταθμοί ταχείας φόρτισης ανά 60 χιλιόμετρα στους βασικούς αυτοκινητοδρόμους της ΕΕ μέχρι το 2028


Μέχρι το 2028, πρέπει να υπάρχουν φορτιστές ταχείας φόρτισης τουλάχιστον σε κάθε 60 χιλιόμετρα στους βασικούς αυτοκινητοδρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το μέτρο είναι ένα από αυτά που πέρασε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην προσπάθεια βελτίωσης και ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος «Fit for 55» που προβλέπει μείωση εκπομπών ρύπων κατά 55% έως το 2030.

Amy Blaschke - My Own Only (2015)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Την δολοφόνησαν βάναυσα και «υπέδειξε» τον ένοχο μετά τον θάνατό της: Η Teresita Basa παραμένει ένα από τα ανεξήγητα μυστήρια


Η Teresita Basa δολοφονήθηκε βάναυσα το 1977 – «Επέστρεψε» από τον τάφο για να λύσει το μυστήριο του ποιος ήταν αυτός που της πήρε τη ζωή…

H «καυτή» Ζάιρα κερδίζει στα σημεία την αδελφή της Γουάντα Νάρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Η Γουάντα Νάρα είναι επιχειρηματίας και παρουσιάστρια που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο μέσω του ποδοσφαίρου ή καλύτερα λόγω των σχέσεων της με ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή.

Σοκαριστικό βίντεο από ομηρία σε κατάστημα της Victoria Secret στο Μαϊάμι – Άνδρας απειλεί με μαχαίρι μητέρα και κόρη


Kάμερα ασφαλείας κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από ομηρία σε κατάστημα της Victoria Secret στο Μαϊάμι.

Διπλή δόση πληρωμής τον Σεπτέμβριο για το Market Pass - Τέλος Αυγούστου η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους


Διπλή δόση αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι του Market Pass τον Σεπτέμβριο, ενώ η πλατφόρμα για τους νέους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Αυγούστου.

Μελέτη έδειξε πως τα κουνούπια επιλέγουν ποιους ανθρώπους θα τσιμπήσουν: Τα αίτια που κρύβονται πίσω από την ενοχλητική συνήθεια


Μέχρι πρόσφατα, οι λόγοι πίσω από αυτόν τον μαγνητισμό των κουνουπιών παρέμεναν ένα μυστήριο, αλλά μια πιλοτική μελέτη από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου μπορεί να έριξε φως στο θέμα, υποδεικνύοντας μια πιθανή γενετική σύνδεση.

Τον πυροβόλησαν, τον κυνήγησαν και μετά τον πάτησε αυτοκίνητο: Η πιο δραματική καταδίωξη των τελευταίων ετών


Το υλικό από την κάμερα σώματος, από το περιστατικό αποκαλύπτει την έντονη στιγμή που ο αστυνομικός, συνοδευόμενος από έναν άλλο συνάδελφο του, φωνάζει στον δράστη να σταματήσει πριν πυροβολήσει με το taser. Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες!

Ζωολογικός κήπος διαψεύδει ότι οι αρκούδες του είναι... άνθρωποι με στολή


Ζωολογικός κήπος στην ανατολική Κίνα διέψευσε τις υποψίες ότι ορισμένες από τις αρκούδες του θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι ντυμένοι με στολές, μετά την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο βίντεο με μία από αυτές να στέκεται στα πίσω πόδια της.

Ο συνιδρυτής της PayPal έδινε μπόνους 1.000 δολάρια σε όποιον έμενε κοντά στο γραφείο – Η «ασυνήθιστη στρατηγική» του


Πρώην υπάλληλος του συνιδρυτή της PayPal, υποστηρίζει σε βιβλίο που έγραψε, ότι ο Peter Thiel πλήρωνε έξτρα 1.000 δολάρια τους εργαζόμενους του, ώστε να βρουν ένα σπίτι κοντά στο γραφείο της επιχείρησης.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σουβλάκι κοτόπουλο, βρέθηκε σαλμονέλα - Δείτε ποιο


Σουβλάκι κοτόπουλο κατεψυγμένο με πιπεριά όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συναγερμός στη Χαλκδική – Ψάχνουν να… συλλάβουν την αρκούδα


Ανησυχία και αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους του ορεινού Ταξιάρχη στη Χαλκιδική οι τακτικές εμφανίσεις αρκούδας στην περιοχή, με τελευταίο διπλό κρούσμα, όπως καταγγέλλουν, μια επιδρομή σε μελίσσια και σε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα, από όπου απέσπασε δύο πρόβατα.

Η Άννα Φόνσου έφτιαξε σινεμά στη μνήμη του Ανδρέα Μπάρκουλη


Την πράξη στην οποία προχώρησε για να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Μπάρκουλη, γνωστοποίησε η Άννα Φόνσου. Η πρόεδρος του Σπιτιού του Ηθοποιού, σύμφωνα με την ίδια, πέρασε πολλές νύχτες ξάγρυπνη να σκέφτεται τι θα μπορούσε να φτιάξει για να μείνει θύμησή του Ανδρέα Μπάρκουλη για πάντα στο Σπίτι του Ηθοποιού καθώς ήταν από τους πρώτους που έμεινε εκεί.

Αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Περίπου σε δύο χρόνια θα αρχίσει η παράδοση των νέων καναντέρ CL-515


Ο αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης σε δηλώσεις που έκανε για τον νέο τύπο καναντέρ CL-515, ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν σε περίπου δύο χρόνια, ωστόσο θα υπάρχει μικρή παραγωγή.

Ποιότητα ζωής & αειφορία – η νέα εικόνα της Δράμας μετά την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης


Η εικόνα μίας εκσυγχρονισμένης, αναγεννημένης Δράμας, σε αρμονία με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί αστικής ανάπτυξης, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26/07, στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας, στην Αθήνα, αναφορικά με τα αποτελέσματα των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Δράμας.

Νέα εταιρική ταυτότητα Ε.Ξ.Θ.


Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης επανακαθορίζεται και με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της εταιρικής ταυτότητάς της.

Συνάντηση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με τον Πρωθυπουργό και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο


Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Κουλουρά, τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Καρβουνιάρη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνο Τσιμόπουλο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Θρίαμβος για την «Barbie» - Συγκέντρωσε 775 εκατ. δολάρια παγκοσμίως


Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται στην Αμερική η μανία με την ταινία της «Barbie» που έκανε πριν λίγο καιρό πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Δυστύχημα σε υδάτινο πάρκο στην Γαλλία - Νεκρός ο πατέρας και σοβαρά τραυματισμένο το τρίχρονο παιδί του


Ενας 35χρονος πατέρας έχασε χθες την ζωή του στην Γαλλία και το τρίχρονο παιδί του τραυματίσθηκε σοβαρά, κατά το δυστύχημα σε φουσκωτό παιγνίδι που το πήρε ο αέρας σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στο Βαρ.

Απόβαση των «ράμπο» του ΣΔΟΕ σε νησιά για ποτά-μπόμπες μετά τον θάνατο των δύο νεαρών Ιρλανδών στην Ίο


Απόβαση σε ελληνικούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έχουν κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βάζοντας στο «στόχαστρο» τους καταστήματα που εμπορεύονται και διαθέτουν ποτά-μπόμπες.

Στην πλαζ Αρετσούς το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Open Water


 Εκατόν σαράντα  αθλητές, από 23 σωματεία όλης της χώρας, ανάμεσά τους και  Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Open Water της Τεχνικής Κολύμβησης, που ξεκινάει σήμερα στην Καλαμαριά.

ΕΟΔΥ – Τροφική δηλητηρίαση: Οδηγίες προστασίας από τη συχνότερη καλοκαιρινή απειλή


Η τροφική δηλητηρίαση είναι πολύ συνηθισμένη το καλοκαίρι και ένα συνηθισμένο απρόοπτο των διακοπών. Οι καιρικές συνθήκες οδηγούν τα τρόφιμα σε…μικρότερο χρόνο ζωής ενώ λίγη απροσεξία και μη τήρηση βασικών κανόνων για ασφαλή τρόφιμα μπορεί να έχει άμεσες και ραγδαίες επιπτώσεις στην υγεία.

Η Μπέττυ Μαγγίρα κάνει διακοπές στην Κίμωλο - Οι φωτογραφίες με το μαγιό


Η Μπέττυ Μαγγίρα απολαμβάνει οικογενειακές διακοπές στην Κίμωλο. Η δημοφιλής παρουσιάστρια απολαμβάνει τον χρόνο που έχει μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις για να αφιερωθεί στον εαυτό της, αλλά και την οικογένειά της.

Θέλεις να κερδίζεις padu; Stay OPEN!


Το padu App δεν σταματά να «μεγαλώνει» και να κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερο το κοινό, αφού κάθε σκανάρισμα αποκτά αξία!

Τέσσερις υποθέσεις κλοπών εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών - Γυναίκα άρπαξε από όχημα τσαντάκι με 6.000 ευρώ


Τέσσερις υποθέσεις κλοπών εξιχνίασαν μετά από συνεχιζόμενη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών.

Στην επενδυτική βαθμίδα αναβάθμισε την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης R&I


Ο ιαπωνικός οίκος Rating and Investment Information (R&I) αναβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο του Ελληνικού Δημοσίου στην επενδυτική βαθμίδα, BBB- με σταθερές προοπτικές, από ΒΒ+ με σταθερή προοπτική προηγουμένως.

«Η Βόρεια Ελλάδα θα τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς» - Συνέντευξη Στάθη Κωνσταντινίδη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»


«Στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Πως, δηλαδή, η Βόρεια Ελλάδα θα τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς ώστε η πατρίδα μας συνολικά να πετύχει όρους ισότιμης ανάπτυξης για όλους τους πολίτες της».

Δύο υποτροφίες για σπουδαστές από τις πυρόπληκτες περιοχές του 2023


Με τις πυρκαγιές να έχουν «σαρώσει», καταστρέψει και «πληγώσει» πολλά σημεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, το Perrotis College προκηρύσσει δύο υποτροφίες στο προπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβαλλοντική Επιστήμη», για σπουδαστές από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Συνάντηση του Προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Μιχάλη Μαγειρία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι


Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας  Βλαχικής  Αμφικτιονίας και της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Πολιτιστικών  Συλλόγων Βλάχων  κ. Μιχάλης  Μαγειρίας  είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο  στο Φανάρι.

Η στιγμή της πτώσης της Μπέσσυς Αργυράκη από τη σκηνή στη συναυλία της Αγίας Τριάδας (βίντεο)


Δείτε τη στιγμή της πτώσης της Μπέσσυς Αργυράκη από τη σκηνή της συναυλίας στην Αγία Τριάδα:

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Με ανανεωμένο λουκ και ολόσωμο μαγιό ποζάρει σε πισίνα ξενοδοχείου στην Κρήτη


H Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποφάσισε να απολαύσει ορισμένες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς μακριά από τις υψηλές θερμοκρασίες της Αθήνας. Μέσα από τα social media, μάλιστα, η ηθοποιός μοιράζεται ορισμένες από αυτές με τους διαδικτυακούς της φίλους.

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 6 εκατ. ευρώ σε e-shop της Θεσσαλονίκης - Εντοπίστηκαν κι άλλες πέντε περιπτώσεις


Φοροδιαφυγή ύψους 6 εκατ. ευρώ σε e-shop με ρούχα και παπούτσια από τη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ.

Οριστικό: O Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία


Επίσημα ανακοινώθηκε η  υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, από την Πειραιώς. 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (31/7/23)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Τραυματίστηκε η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη σε συναυλία στην παραλία Αγίας Τριάδας


Ένα ατύχημα είχε χθες, κατά τη διάρκεια συναυλίας της, η Μπέσσυ Αργυράκη στην παραλία Αγίας Τριάδας, του δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Δολοφόνησε την γυναίκα του με ηλεκτροπληξία, την ώρα που λουζόταν: Το έγκλημα που συγκλόνισε την Θεσσαλονίκη


Την ώρα που η ανυποψίαστη 26χρονη λουζόταν, ο σύζυγός της μπήκε στην αποθήκη. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είχε κλειστά τα μάτια της από τις σαπουνάδες, χώρισε το πλακέ καλώδιο και ακούμπησε τις δύο άκρες του, στα ανασηκωμένα χέρια της.

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με τον θάνατο της Μάρθας


“Τις νύχτες έπεφτα να κοιμηθώ και έκλαιγα” εξομολογείται η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της ανατίναξης βομβιστή - καμικάζι σε προεκλογική εκδήλωση στο Πακιστάν


Σοκαριστικά είναι τα πλάνα από το μακελειό που έγινε στο Πακιστάν όταν βομβιστής – καμικάζι ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης.

Τροφές, που πρέπει να αποφύγετε, πριν από το κολύμπι


Υπάρχουν τροφές, που δεν πρέπει να τρώμε πριν από το κολύμπι στη θάλασσα.
Ο λόγος είναι γιατί ορισμένες τροφές μας βαραίνουν και προκαλούν πρήξιμο, γι’αυτό καλό θα ήταν να τις αποφύγουμε πριν πάμε παραλία για το δικό μας πάντα καλό, αναφέρει ο Robert McMurray, εκπρόσωπος Τύπου του American College of Sports Medicine και καθηγητής Επιστήμης Αθλητικής του Διατροφής του University of North Carolina.

Φυσικοί τρόποι για να μυρίζει ωραία το σπίτι


Υπάρχει κάτι γοητευτικό στο να μπαίνεις σε ένα σπίτι που αποπνέει ένα ευχάριστο άρωμα, προκαλώντας μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. Αντί να βασίζεσαι σε τεχνητά αποσμητικά χώρου και σκληρές χημικές ουσίες, γιατί να μην εξερευνήσεις φυσικές εναλλακτικές λύσεις για να γεμίσεις το σπίτι σου με ευχάριστες μυρωδιές;

Ηλικιωμένος βούτηξε για άγνωστο λόγο στον Θερμαϊκό


Στον Θερμαϊκό βούτηξε -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- ένας ηλικιωμένος άνδρας νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Τι να κάνετε αν ένας σκύλος δαγκώσει το παιδί


Δεν υπάρχει σκυλί (και ζώο γενικότερα) που να θέλει να επιτεθεί ή να τραυματίσει άνθρωπο. Αλλά κάποιες φορές, κατά κανόνα λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς από την πλευρά του ανθρώπου, μπορεί ο σκύλος να δαγκώσει.

Τέλος χρόνου για 36, 72 και 120 δόσεις – Έρχονται ειδοποιητήρια για κατασχέσεις σε όσους δεν ρυθμίσουν τα χρέη


Εκπνέει σήμερα 31 Ιουλίου 2023 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους οφειλέτες της Εφορίας και του ΕΦΚΑ για την αναβίωση των ρυθμίσεων των 72 ή 120 δόσεων και ένταξης στην έκτακτη ρύθμιση των 36/72 δόσεων για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης.

Σφοδρές μάχες στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας


Ουκρανικές πηγές ανέφεραν την Κυριακή (30/7) πως σφοδρές μάχες μαίνονται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας επισημαίνοντας πως οι δυνάμεις του Κιέβου κρατούν τις θέσεις τους και σημειώνουν εδαφικά κέρδη σε κάποιους τομείς.

«Το Μυστικό της Πεταλούδας»: Η Λίλιαν μεταφέρεται στο νοσοκομείο


Στο σημερινό διπλό επεισόδιο (67ο & 68ο) της νέας καθημερνής σειράς «Το Μυστικό της Πεταλούδας», που θα προβληθεί στις 16:45, στο OPEN:

Αυτές είναι οι τροφές που "διαλύουν" την χοληστερίνη


Δεν είναι μυστικό ότι ορισμένες τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα επίπεδα της “κακής” (LDL) χοληστερόλης, η οποία προκαλεί συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και οδηγεί σε καρδιακή νόσο, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικό επεισόδιο.