Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ζευγάρι έτρεξε μαραθώνιο στο μπαλκόνι του σπιτιού

Ένα ζευγάρι από τη Νότια Αφρική έτρεξε έναν ολόκληρο μαραθώνιο στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου μένει στο Ντουμπάι, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εκείνα εφαρμόσει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, στα πλαίσια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ήθελε να φτιάξει μια συσκευή προστασίας από τον κορωνοϊό και κατέληξε στο νοσοκομείο με μαγνήτες μέσα στη μύτη του

Να κατασκευάσει μία συσκευή που θα προστάτευε τους ανθρώπους από το να κολλήσουν τον κορωνοϊό ήθελε ένας Αυστραλός αστροφυσικός, ωστόσο κατέληξε στο νοσοκομείο με μαγνήτες κολλημένους στη μύτη του.

Κορίτσια που αγαπούν τη γυμναστική αλλά και τις selfies, γυμνάζουν... τα μάτια των αγοριών

Δείτε τις φωτογραφίες

Η Μαλαισία ζητά από τις γυναίκες «να σταματούν να γκρινιάζουν» στους άνδρες εν μέσω κορωνοϊού

Αρκετές αντιδράσεις προκάλεσαν οι συμβουλές που εξέδωσε η Μαλαισία για την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊου, με τις οποίες παροτρύνει τις γυναίκες να είναι καλοντυμένες στα σπίτια τους και να μην γκρινιάζουν στους συζύγους τους.

Νέα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο: Μείωση της αξίας των παικτών, λόγω του κορωνοϊού (πίνακας)

Η πανδημία του κορωνοϊού και η αναβολή των πρωταθλημάτων έχει προκαλέσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα στους συλλόγους που χάνουν έσοδα από τα εισιτήρια, τα τηλεοπτικά και τα προϊόντα τους.

ΠΟΥ: Πότε είναι δυνατή η μετάδοση του κορωνοϊού μέσω αέρος

Νεότερα στοιχεία που εξηγούν τον τρόπο διασποράς του κορωνοϊού μέσω αέρος βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές αποδείξεις, τις οποίες παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η νόσος μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού και μέσω άμεσης επαφής.

Joanne Shaw Taylor - Blackest Day (2009)

 Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Νέα εκτίμηση για το ηφαίστειο της αρχαίας Θήρας: Γύρω στο 1560 π.Χ η ισχυρή έκρηξή του

Βασιζόμενοι σε βελτιωμένη τεχνική δεντροχρονολόγησης, Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν περίπου το 1560 π.Χ. ως την πιθανότερη ημερομηνία για την ισχυρή «μινωική» έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (Σαντορίνης).

Κορωνοϊός - Έρευνα: Παραμένει επί ώρες στα δωμάτια

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού ανά τον κόσμο ξεπερνούν τις 800.000 και οι θάνατοι τις 38.000, οι επιστήμονες εργάζονται ολοένα και πιο εντατικά πάνω στην κατανόηση του τρόπου μετάδοσης του κορωνοϊού από τον αέρα.

Κομισιόν: Δεν αποδεικνύεται ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι αποτελεσματική στον κορωνοϊό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμήνυσε  ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η υδροξυχλωροκίνη, το οποίο διαφήμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό.

Ατύχημα δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία για τον θάνατο της 20χρονης στο Παλαιόκαστρο

Σε ατύχημα φαίνεται να αποδίδεται η θανατηφόρα πτώση της 20χρονης κοπέλας στην περιοχή του παλιού λατομείου στο Παλαιόκαστρο.

Κυβέρνηση για Πάσχα: Όχι σούβλισμα, όχι επισκέψεις, όχι εκκλησία

Σε όλους τους τόνους κυβερνητικά στελέχη εδώ και ημέρες προϊδέαζαν για το ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι όπως όλα τα προηγούμενα.

Το τηλεφώνημα της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανή μοδίστρα στα Γρεβενά

Το ενδιαφέρον της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προσέλκυσε η ανθρωπιστική ευαισθησία μίας μοδίστρας με καταγωγή από την Αλβανία που διατηρεί κατάστημα ενδυμάτων στα Γρεβενά και έραψε δωρεάν 600 μάσκες για το νοσοκομείο της πόλης.

Κορωνοϊός - Άγιο Όρος: Θετικοί και άλλοι τρεις μοναχοί - Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος

Και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από Βρετανία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Ο ένας νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ και αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλοι τρεις.

La Liga: Επανέναρξη ως τις 27 Ιουνίου ή οριστική διακοπή

Η Ισπανία υποφέρει από τον κορωνοϊό και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας απειλείται με πρόωρο τέλος.

ΝΔ- Παρατηρητήριο Fake News: «Απίστευτο: Επίδομα έως € 3000 στους υπαλλήλους της Ε.Ρ.Τ.»

(Πηγή: ΜΜΕ & social media)
Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν στα κτίρια της Ε.Ρ.Τ. και στο ρεπορτάζ σε όλη την επικράτεια για να επιτελέσουν την αποστολή της υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ.

ΕΛ.ΑΣ: Μειώθηκαν ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές οχημάτων το 2019

Το 2019, σε σύγκριση με το 2018, μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές οχημάτων, ενώ αύξηση σημείωσαν οι κλοπές και οι διαρρήξεις, σύμφωνα με τον απολογισμό της συνολικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περασμένο χρόνο.

Κορωνοϊός στη Νέα Υόρκη: Ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο με σκηνές μέσα στο Central Park

Ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο με σκηνές στο Central Park δημιούργησαν οι Αρχές της Νέας Υόρκης, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Το 2019 σημειώθηκαν 18 ναυτικά ατυχήματα σε ελληνικά εμπορικά πλοία

Σε 18 ανήλθαν τα ναυτικά ατυχήματα που καταγράφηκαν σε ελληνικά εμπορικά πλοία 100 κόρων και άνω, συνολικής χωρητικότητας 156.946 κόρων, σε θαλάσσιες περιοχές ευθύνης των λιμενικών αρχών της χώρας.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ 2020: Παρατείνεται λόγω κορωνοϊού η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Έως την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων και των παρόχων για τη συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ηλεκτρονικά η αποστολή και πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου

Ρυθμίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, λόγω κορωνοϊού.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο σήριαλ που «γυρίζεται» μένοντας σπίτι και πρωταγωνιστούν Σολωμού – Κωνσταντάκη

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει «παγώσει» τα τηλεοπτικά γυρίσματα και οι σταθμοί να έχουν εμπλουτίσει το πρόγραμμα τους με ενημερωτικές εκπομπές και να προβάλλουν σε επανάληψη αγαπημένες σειρές, υπάρχει όμως κάτι που δεν «παγώνει». Και ο λόγος για την φαντασία.

Ο Άγιαξ έλυσε το συμβόλαιο του Νούρι, λίγο αφότου ξύπνησε από το κώμα

Λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Αμπντελάκ Νούρι ξύπνησε από το κώμα, οι άνθρωποι του Άγιαξ έλαβαν την απόφαση να λύσουν το συμβόλαιό του. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, καθώς ο ολλανδικός σύλλογος πήρε αυτήν την πρωτοβουλία λίγο πριν φτάσει η ημερομηνία αυτόματης ανανέωσης για ακόμη μια σεζόν.

«Χτύπησε» κόκκινο η τηλεθέαση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ2, ξεπέρασε το 50%

Πρεμιέρα είχε χθες η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.
Η πρεμιέρα «χτύπησε» κόκκινο στα νούμερα τηλεθέασης καθώς άγγιξε το 51,2%, με περισσότερα από 125.000 παιδιά του δημοτικού σχολείου να ανταποκρίνονται στο «πρώτο κουδούνι» της νέας εκπαιδευτικής εκπομπής που μεταδίδει καθημερινά από χθες στις 10 το πρωί η ΕΡΤ2.

Φυλάκιση έως και επτά έτη στους παραβάτες της καραντίνας στη Ρωσία

Η Κρατική Δούμα κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της ψήφισε νόμο, ο οποίος αυστηροποιεί τις ποινικές ευθύνες για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, θεσπίζοντας για τους παραβάτες ποινές μέχρι κάθειρξη επτά ετών.

Δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Ασθενών από τον κορωνοϊό

Η σύσταση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Ασθενών από τον κορωνοϊό, αποσκοπεί στην προάσπιση της υγείας του πληθυσμού ενόψει της μεγάλης επίπτωσης του νοσήματος στον γενικό πληθυσμό, της ανάγκης καταγραφής επιδημιολογικών δεδομένων, φαρμακοεπαγρύπνησης

Άγριες Μέλισσες: Τι αποκάλυψε ο Μελέτης

Συνέντευξη στο «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά παραχώρησε ο Γιώργος Γεροντιδάκης. Ο τηλεοπτικός Μελέτης μίλησε για το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά του εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και για την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» και τους συντελεστές της, με τους οποίους - όπως είπε - «είμαστε οικογένεια».

Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς - Πρόσθετα μέτρα σε πέντε Δήμους

Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού - Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κορωνοϊος - FIFA: Ετοιμάζει πακέτο στήριξης 2,5 δισ. ευρώ στο ποδόσφαιρο

Την απόφαση να βγει… μπροστά και να στηρίξει το προϊόν της πήρε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Μαύρο» ρεκόρ με 393 θανάτους σε μία ημέρα

Ραγδαία αύξηση σημείωσε ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνοντας τους 393 σε μία ημέρα.

Κορωνοϊός: 49 νεκροί - 82 νέα κρούσματα - 1.314 συνολικά - 85 διασωληνωμένοι

Ανακοινώσεις Τσιόδρα: Οι θάνατοι αυξάνονται, ευτυχώς όχι όπως στο εξωτερικό - Και 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο.

Αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον πρώτο μήνα του 2020 - Ποια είδη επέλεξαν οι Έλληνες;

Αύξηση 8,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο εφέτος, με τις πωλήσεις να κινούνται ανοδικά σε όλα τα επιμέρους καταστήματα.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παραλαβή υγειονομικού υλικού από δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών από την Κίνα (8,34 εκατομμύρια παραδόθηκαν σήμερα), που αποκτήθηκαν χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο των αδιάκοπων προσπαθειών για θωράκιση του συστήματος υγείας και των εργαζομένων του έναντι του κορωνοϊού.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΠΚΜ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02/31-3-2020), που ισχύει από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 έως και την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020.

Δυνατότητα περισσότερων θαλάμων αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ

Εφικτή χαρακτήρισε την κατασκευή περισσότερων θαλάμων αρνητικής πίεσης για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός για την υλοποίησή τους.

Μέτρα Eurobank για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Η Eurobank συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, εφαρμόζει σειρά μέτρων για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις συνδράμοντας με όλες της τις δυνάμεις στη μάχη αντιμετώπισης του COVID - 19 που πλήττει πολλούς κλάδους της οικονομίας μας και χιλιάδες εργαζομένους.

Άγριες Μέλισσες: Η Ασημίνα σηκώνει τη φούστα στο φακό και αποκαλύπτει τι φοράει από κάτω

Όπως είναι γνωστό, τα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες έχουν σταματήσει εδώ και αρκετές μέρες, λόγω του κορωνοϊού. Ενώ στην τηλεόραση προβάλλονται σε επανάληψη τα πρώτα επεισόδια.

Άρση μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, αφού δεν θα κυκλοφορήσουν ΙΧ

Αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και των εθνικών οδών κατά τις περιόδους των εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Απίστευτο: Ο Γονίδης έσπασε την καραντίνα και πήγε Γλυφάδα να πάρει... σπανακόπιτα!

Και η γυναίκα του καμαρώνει για τον καλό, μεν, τραγουδιστή και συνθέτη αλλά... UFO στο μυαλό!
Ένα απίστευτο περιστατικό αποκάλυψε... άθελά της η σύζυγος του Σταμάτη Γονίδη προσπαθώντας να εξιστορήσει τον έλεγχο που τους έκαναν αστυνομικοί. Όπως εξήγησε έφυγε από τη Βούλα και πήγε στη Γλυφάδα επειδή του αρέσουν οι σπανακόπιτες που φτιάχνει εκεί ένας φούρνος!

Κορωνοϊός: 47 τα θύματα - Κατέληξε 51χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα με τον αριθμό των νεκρών, πλέον, να ανέρχεται στους 47.

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο: Τα πρώτα "Webinars" για τον κορωνοϊό

Τα πρώτα ψηφιακά σεμινάρια, “Webinars”, για τις αλλαγές που επιφέρει η κρίση του κορωνοϊού στη φορολογία, την ασφάλιση και το περιβάλλον εργασίας, προσφέρει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αποκλειστικά στα μέλη του, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όλοι οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα νέα μέτρα - Αναλυτικά οι κωδικοί

Νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ΥΠΟΙΚ δημοσιοποίησε τη νέα λίστα με του ΚΑΔ, περιγράφοντας και τι θα ισχύει για την κάθε κατηγορία δικαιούχων τον Απρίλιο.

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου έχει αλλάξει τη ζωή μας καθώς όλοι οι πολίτες πρέπει να στέλνουν ειδικό SMS το 13033 ή να φέρουν την ειδική Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση κίνησης των πολιτών.

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής από την ΠΚΜ παραδόθηκαν στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα ασθενοφόρα

Το πρώτο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΚΑΒ παρέλαβε σήμερα η Περιφέρεια.

Ο Δήμος Σκύδρας παρέλαβε δωρεάν από την εταιρεία Σούλης ΑΒΕΕ ασπίδες προστασίας προσώπου

Ο Δήμος Σκύδρας παρέλαβε, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, από την εταιρεία ΣΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ, 50 ασπίδες προστασίας προσώπου.

Η σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης των Α. Τζιτζικώστα, Κ. Ζέρβα και Λ. Μαυρόπουλου για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που ισχύει από σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος.

ΕΕΘ: Δείτε εδώ όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του δημοσιεύει τον πλήρη κατάλογο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για να στηρίξει την Οικονομία και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του Κορονοϊού.

MasterChef 4: Η πρώτη ανάρτηση του Ιωάννη Χαραλάμπους μετά την αποχώρησή του

Αν και θα μπορούσε να είχε σώσει τον εαυτό του, κάνοντας χρήση της κάρτας ασυλίας, ο Ιωάννης Χαραλάμπους στη χθεσινή δοκιμασία αποχώρησης στο MasterChef 4, επέλεξε να διαγωνιστεί κανονικά. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και ήταν εκείνος που είδε την πόρτα εξόδου από το ριάλιτι μαγειρικής.

Τι ισχύει για την έκπτωση 25% στην καταβολή φόρων και για τις επιταγές

Για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και τις δόσεις ρυθμίσεων, πλην του ΦΠΑ, που έχουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις με ημερομηνία καταβολής από 30 Μαρτίου έως 30 Απριλίου ισχύει η έκπτωση 25%.

Δράμα δίχως τέλος στην Ισπανία: 849 νεκροί σε μία μέρα από τον κορωνοϊό – 8.189 συνολικά

Η Ισπανία δεν σταματά να μετρά νεκρούς από τον κορωνοϊό. Μέσα σε ένα 24ωρο, όπως αναφέρει το Reuters, έχασαν τη ζωή τους 849 άνθρωποι, το μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγραφεί από το ξέσπασμα της πανδημίας.