Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Τσιμπήθηκε από το πιο θανατηφόρο φυτό του κόσμου και οι συνέπειες ήταν φρικτές για αρκετό καιρό (βίντεο)


Ένα φρικτό ατύχημα υπέστη μια γυναίκα η οποία τσιμπήθηκε από το πιο θανατηφόρο φυτό στον κόσμο.

Ανησυχητική έρευνα για τους λάτρεις των τατουάζ – Το 83% των μελανιών περιέχουν συστατικά που συνδέονται με καρκίνο


Οι Αμερικανοί εκτίθενται άθελά τους σε μελάνια για τατουάζ, που περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες βλάπτουν τα όργανα, όπως αποκάλυψε μια νέα ανησυχητική έρευνα.

Απατά τη σύζυγο για 12 χρόνια και είναι περήφανος – «Οι μαμάδες στο σχολείο είναι τέλειος στόχος»


Ένας παντρεμένος πατέρας ισχυρίζεται ότι δεν σταμάτησε στιγμή να απατάει τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί εδώ και 12 χρόνια, ενώ όχι μόνο αισθάνεται περήφανος, αλλά εξιτάρεται και στην ιδέα ότι μπορεί να γίνει αντιληπτός.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο μυστηριώδες είδος μέδουσας με κόκκινο στομάχι στο σχήμα σταυρού


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν και ονόμασαν ένα παράξενο είδος μέδουσας που παρατηρήθηκε μόνο δύο φορές στο παρελθόν στα βάθη της Καλντέρας Sumisu, ενός ηφαιστειακού σχηματισμού στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας. Το είδος της μέδουσας, διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών, έχει ονομαστεί Santjordia pagesi λόγω του τρόπου με τον οποίο το έντονο κόκκινο στομάχι της μοιάζει με τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Τέλος για τον πιο ακριβοπληρωμένο Δημοσιογράφο αυτοκινήτου


Μετά από 34 χρόνια στις τηλεοπτικές δοκιμές αυτοκινήτων, ο πιο ακριβοπληρωμένος Δημοσιογράφος, παρουσιαστης, δοκιμαστής, με περιουσία άνω των 70.000.000 λιρών, Τζέρεμι Κλάρκσον αποφάσισε να σταματήσει, όντας πια 63 χρονών.

Chuck Jackson & Maxine Brown - Daddy's Home (1967)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Έφαγε 39 νομίσματα και 37 μαγνήτες, επειδή πίστευε ότι «ο ψευδάργυρος βοηθάει στο bodybuilding»


Θα μπορούσε να είναι ένας μαγνητικός σούπερμαν!

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ σε ερωτική σκηνή με άλλη γυναίκα – Την ταινία σκηνοθετεί ο 21χρονος γιος της (βίντεο)


Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ ανεβάζει τη θερμοκρασία στα ύψη με τη νέα ταινία του γιου της, Ντάμιαν, με τον τίτλο «Strictly Confidential». Η 58χρονη υποδύεται έναν από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες σε ένα νέο θρίλερ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του 21χρονου Ντάμιαν.

Τα ακανόνιστα γεύματα και η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέονται με συχνούς πονοκεφάλους στους νέους


Τα ακανόνιστα γεύματα, όπως η παράλειψη του πρωινού, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο συχνών πονοκεφάλων στα παιδιά και τους εφήβους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό τεύχος του ιατρικού περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology». Με συχνούς πονοκεφάλους σχετίζεται και η χρήση και έκθεση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα για τις ηλικίες 12-17 ετών.

Πεθερικά από την… κόλαση: Έριξαν κόκκινη μπογιά στο νυφικό – «Προσπάθησαν να καταστρέψουν τον γάμο του γιου τους»


Το όνειρο ενός ζευγαριού για τον τέλειο γάμο κατέρρευσε σαν πύργος στην άμμο, αφού η οικογένεια του γαμπρού φέρεται να προσπάθησε να σαμποτάρει τη μεγάλη τους μέρα.

Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν τα δίσεκτα έτη (βίντεο)


Αυτή η ημερολογιακή ιδιορρυθμία, η οποία προσθέτει μια επιπλέον ημέρα στο έτος, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παραδοξότητα, είναι μια κρίσιμη προσαρμογή για να διατηρηθεί το ανθρώπινο ημερολόγιό μας σε αρμονία με το ταξίδι της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Ελέφαντας στριφογυρίζει στον αέρα τουρίστρια σαν κούκλα – Τρομακτικές εικόνες από δημοφιλές θέρετρο


Ένας ελέφαντας στην Ινδία στριφογυρίζει σαν κούκλα μία τουρίστρια. Το βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφηκε στο οχυρό Αμέρ στην Ινδία.

Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της


Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, η 39χρονη που τον Οκτώβριο του 2022 πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγο της, μέσα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου που είχαν συναντηθεί.

Τα 4 νέα μέτρα κατά του πληθωρισμού - Η λίστα με τις μειώσεις τιμών σε 108 διαφορετικά brands στα σούπερ μάρκετ


Ξεκινάει την Παρασκευή 1η Μαρτίου, η εφαρμογή των τεσσάρων νέων δραστικών κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Είναι 28 ετών, αλλά έχει γιορτάσει γενέθλια μόλις 7 φορές: Ο απίθανος λόγος


Πώς είναι να μπορείς να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια; Πολλοί από τούς «leaplings» ισχυρίζονται ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο να είσαι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που γεννήθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου.

Τρομακτικό βίντεο: Αλιγάτορας επιτέθηκε σε ζευγάρι που ήταν μέσα σε αμαξάκι του γκολφ


Ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα δέχθηκε επίθεση από έναν αλιγάτορα ενώ επέβαινε σε ένα αμαξάκι του γκολφ, όπως φαίνεται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Τελειώνει άδοξα η καριέρα του Πογκμπά: 4 χρόνια αποκλεισμός για υπόθεση ντόπινγκ


Ο Πολ Πογκμπά είχε βρεθεί θετικός στην τεστοστερόνη σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε στην πρεμιέρα της Serie A, έμεινε άμεσα εκτός δράσης και τώρα έμαθε και την τιμωρία του που είναι αποκλεισμός τεσσάρων ετών, πράγμα που σημαίνει πως η καριέρα του οδεύει προς πρόωρο τέλος.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για ταξιδιώτες λόγω έξαρσης της ιλαράς - Ποιοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις


Οδηγίες για ταξιδιώτες εξέδωσε ο ΕΟΔΥ λόγω της έξαρσης που παρατηρείται στα κρούσματα ιλαράς.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά και σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων ιλαράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής


Η αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ, την προσεχή Κυριακή (3/3), ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Super League και ο διαιτητής, όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ, θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος, με τον Κλέι Ρούπερτι να παίρνει θέση στο VAR.

ΕΟΔΥ: 18 θάνατοι από κορωνοϊό - Σε υψηλά επίπεδα η θετικότητα της γρίπης: 8 νέοι θάνατοι και 5 σοβαρά κρούσματα


Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα και σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 19-25 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 5 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 8 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

10 χρόνια Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη


Σε χώρο νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας θα μετατραπούν
για τρεις ημέρες τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη,

Συμμετέχουν 650 μαθητές/ριες από 52 σχολεία της Ελλάδας και της Ομογένειας

Καρναβάλι Κρύας Βρύσης 2024


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν το 2024 στην Κρύα Βρύση. Ολόκληρο το επιτελείο του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης, μαζί με δεκάδες εθελοντές, εργάζεται όλο αυτό τον καιρό με αποκλειστικό θέμα το 30ο Καρναβάλι της Κρύας Βρύσης.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες.

Το αστρονομικό ποσό που πήρε ο Ροναλντίνιο για να μπει στο Survivor


Ο Ροναλντίνιο πριν από λίγες μέρες έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον Άγιο Δομίνικο, ενθουσιάζοντας παίκτες και τηλεθεατές.

Χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ


Χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τους «16» του Europa Conference League, όπως αποφάσισε η UEFA.

Αργίες 2024: Μεταφέρεται η Πρωτομαγιά, έρχονται… διακοπές για τους εργαζόμενους το Πάσχα


Στο νέο έτος δεν λείπουν αργίες, τριήμερα αλλά και τετραήμερα που θα δώσουν ευκαιρία σε αρκετούς να προγραμματίσουν μικρές και μεγάλες αποδράσεις αλλά και να ξεκουραστούν. Το 2024 είναι δίσεκτο έτος, το οποίο σημαίνει ότι έχει 366 ημέρες. Αυτό συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια, για να ευθυγραμμιστεί το ημερολόγιο με το πραγματικό έτος της Γης, το οποίο είναι περίπου 365,25 ημέρες.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπισκότα, κέικ γλυκά είναι τόσο βλαβερά όσο και το κάπνισμα


Η διατροφή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι επιβλαβής για κάθε μέρος του σώματος, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα.

9η Boat & Fishing Show: Με πρεμιέρες νέων μοντέλων σκαφών και έμφαση στον καταδυτικό τουρισμό


Με πρωταγωνιστή το σκάφος θα ανοίξει τις πύλες της στις 7 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, η διεθνής έκθεση «Boat & Fishing Show – SEA & Tourism EXPO». Η έκθεση θα διεξαχθεί για 9η χρονιά στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου.

"Next Please" με την Αννίτα Πάνια και τις καθημερινές!


Από Δευτέρα, 4 Μαρτίου καθημερινά στις 16:30 και Σαββατοκύριακα στις 15:00
Το πρώτο τηλεπαιχνίδι χωρίς ... ρεπό!

Το «NEXT PLEASE» με τη μοναδική Αννίτα Πάνια είναι το μόνο τηλεπαιχνίδι στην ελληνική τηλεόραση που δεν παίρνει, πλέον, κανένα …ρεπό!

Έρχεται νέο Ασφαλιστικό με 3 ανατροπές – Τι εξετάζεται για τις συντάξεις χηρείας και την εισφορά αλληλεγγύης


Αλλαγές στις συντάξεις χηρείας, αναμόρφωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αλλά και νέος ενιαίος κανονισμός παροχών του ΕΦΚΑ είναι οι βασικοί πυλώνες του νέου μίνι  ασφαλιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το αργότερο έως τον Μάιο.

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο την Δύση, αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε στις 12:13 τοπική ώρα (11:13 ώρα Ελλάδας) την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στη Μόσχα, δύο και πλέον χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ουκρανίας.

«Δεν θα επιβληθούν πρόστιμα όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες διασύνδεσης» – Διευκρινίσεις για τα POS


«Δεν πρόκειται να επιβληθούν πρόστιμα σε καμία περίπτωση εάν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές» διαβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης 29/2 εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/2/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Μητσοτάκης: Περιμένουμε μειωμένες αρχικές τιμές σε 1500 προϊόντα από αρχές Μαρτίου


Στα μέτρα κατά της ακρίβειας αναφέρθηκε εκτεταμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο προαναγγέλλοντας ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει «προσδοκούμε στις αρχές Μαρτίου μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα».

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον Ηλία Λογοθέτη με ένα συγκινητικό βίντεο


Η Φίνος Φιλμ τιμά τον Ηλία Λογοθέτη που «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών από τη ζωή. «Σπουδαίος ηθοποιός και άνθρωπος του πνεύματος. Θα μας λείψει η αβίαστη ευγένεια και το τακτ του», σημειώνει σε ανάρτηση στο Facebook.

Προσοχή, θα πέσει πολύ νερό - Ισχυρές βροχοπτώσεις σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα


Νέα κακοκαιρία είναι προ των πυλών και ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρθηκε στους κινδύνους για αιφνίδιες πλημμύρες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Κακοποίηση, η μάστιγα της σημερινής εποχής - Ημερίδα στο Δήμο Πολυγύρου


Η κακοποίηση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους, καθώς τα περιστατικά βίας, διαρκώς αυξάνονται. Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο Βάβδου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: “ Κακοποίηση, η μάστιγα της σημερινής εποχής”, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Θεατρική παράσταση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θέρμης


Η Ομάδα τέχνης «ΘΕΑΤΡΑΛΕ» σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «Τα πάντα ρει» διοργανώνουν στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, στο Πολιτιστικό Κέντρο τη θεατρική παράσταση του Αλφρέντ Ζερί με τίτλο «Το 6ο πάτωμα», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κορνήλιου Ρουσάκη.

Συνελήφθη νεαρός Αλβανός για διακίνηση κοκαΐνης στη δυτική Θεσσαλονίκη


Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν η διακίνηση κοκαΐνης για ένα νεαρό Αλβανό, όπως προκύπτει από το αρκετά μεγάλο ποσό των 3.650 ευρώ που βρήκαν στην κατοικία του οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς, όταν τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες το απόγευμα της Τρίτης.

Τσακώθηκε με τη γυναίκα του και της πέταξε το αυτοκίνητο στη θάλασσα


Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στην Κρήτη, όταν ζευγάρι καβγάδισε έντονα και ο άνδρας έφυγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί του το αυτοκίνητο της συντρόφου του και στη συνέχεια το έριξε στη θάλασσα στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Πέντε Έλληνες ευρωβουλευτές με επιρροή στις Βρυξέλλες


Πέντε από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τους ευρωβουλευτές που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολο των 705, με βάση τη μέτρηση επίδοσης που διενεργεί ο ιστότοπος EUMatrix για το Influence Index 2024.

Αν νιώθετε αυτά όταν πίνετε καφέ, έχετε αλλεργία στην καφεΐνη!


Πολλοί άνθρωποι λένε ότι “δεν μπορούν να λειτουργήσουν” το πρωί προτού πιουν καφέ, αφού μόνο ο καφές “τους βοηθάει να ξυπνήσουν”. Η καφεΐνη, που περιέχεται στον καφέ, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αλλά τι άλλη επίδραση μπορεί να έχει η καφεΐνη στο σώμα, αν κάποιος είναι αλλεργικός σε αυτήν;

Η αυθεντική συνταγή της μπολονέζ


Αν έχει τύχει να ταξιδέψετε στη γειτονική Ιταλία, τότε, εκτός από τα αξιοθέατα της πολυαγαπημένης χώρας, πιθανότατα επισκεφθήκατε και τα εστιατόριά της.

Πώς μπορείς να διαπιστώσεις την πραγματική ισχύ του σήματος στο τηλέφωνο σου


Μπορεί να μην δίνουμε πάντοτε σημασία στην ένδειξη του σήματος στην status bar της συσκευής μας, ωστόσο σίγουρα ανησυχούμε, όταν κόβεται η επικοινωνία μας απότομα.

Το λάθος που κάνουν όλοι στο λούσιμο και δεν καθαρίζουν σωστά τα μαλλιά


Το λούσιμο είναι μια διαδικασία που, λογικά, επαναλαμβάνετε ανά 2 ή 3 ημέρες (ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας). Ρίχνετε νερό, βάζετε κάποια ποσότητα σαμπουάν, τρίβετε για να κάνετε σαπουνάδα, ξεπνένετε, σκουπίζετε με μια πετσέτα, στεγνώνετε.

Επτά λάθη για τα τυριά που κάνει ο καθένας μας


Διαβάστε παρακάτω για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν σερβίρουν τυρί. Ευτυχώς, όλα είναι εύκολα καθορισμένα για να διορθωθούν και η εμπειρία τυριού σας θα είναι καλύτερη.

Συνδυασμοί στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου που ίσως να μην γνωρίζεις


Οι συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου, σίγουρα σου κάνουν την ζωή πιο εύκολη, ειδικά αν η δουλειά σου απαιτεί να περνάς ώρες μπροστά στην οθόνη.

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024


Σε 189 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Διώξτε τη μυρωδιά της κλεισούρας από τα ντουλάπια


Ακόμη και αν αφήνετε για κάποια ώρα ανοιχτά τα ντουλάπια στα δωμάτια του σπιτιού σας, πολλές φορές αυτά αναδίδουν μια ενοχλητική μυρωδιά κλεισούρας.

Γιατί η πινακίδα του «Stop» είναι οκτάγωνη;


Μία από τις πιο σημαντικές πινακίδες για τους οδηγούς, το Stop εκτός από την «εντολή» για το σταμάτημα του αυτοκινήτου σημαίνει ταυτόχρονα ότι πρέπει να δοθεί και μεγάλη προσοχή. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ωστόσο, γιατί το σχήμα της είναι οκτάγωνο; Τι σημαίνουν οι τόσες πολλές πλευρές και για ποιο λόγο για παράδειγμα δεν είναι τετράγωνο;