Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Πρώην κατάσκοπος της Ρωσίας αποκάλυψε πώς αποπλανούσε τους «στόχους» της: «Είχαν εμμονή μαζί μου»


Οι ακροατές του podcast θα περιηγηθούν στην ταραχώδη ζωή της Roza, από την ανατροφή της στη Σοβιετική Ένωση μέχρι την τελική της απόδραση από τη Μόσχα με τον μικρό της γιο.

Κροκόδειλος σκότωσε ταξιδιώτη που επισκέφτηκε το Κονγκό: Οι φίλοι του κατέγραψαν την επίθεση (βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες)


Το ταξίδι τριών ανδρών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πήρε μια καταστροφική τροπή, καθώς ένας εκ των τριών έχασε τη ζωή του. Προσοχή σκληρές εικόνες!

Το μυστικό όπλο των ΗΠΑ: Το αεροσκάφος που είναι έτοιμο να σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας (βίντεο)


Το κλειδί για τις πρωτοποριακές δυνατότητες του SR-72 είναι ο μη επανδρωμένος σχεδιασμός του, ο οποίος όχι μόνο ενισχύει την επιχειρησιακή ευελιξία αλλά και μετριάζει τους κινδύνους που συνδέονται με την επανδρωμένη πτήση σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Πήγαν σε κέντρο αισθητικής και κόλλησαν HIV από την βελόνα: Ανησυχία στον κλάδο της αισθητικής


Η έρευνα αποκάλυψε κραυγαλέες παραλείψεις στον έλεγχο των λοιμώξεων στην κλινική, συμπεριλαμβανομένης της προφανής επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού μίας χρήσης που προοριζόταν για μία φορά.

«Πλαστικές πέτρες»: Οι γεωλόγοι διχάζονται για το νέο σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στη Χαβάη


Ένα νέο περίεργο υλικό έχει εμφανιστεί στις παραλίες της Χαβάης, κάτι που έχει ταρακουνήσει τους επιστήμονες.

Ξεκίνησε από αεροσυνοδός και έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Japan Airlines


Η διαδρομή της Mitsuko Tottori είναι εντυπωσιακή για δύο λόγους: Όχι μόνο γιατί έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε ρόλο CEO στην αεροπορική εταιρεία Japan Airlines αλλά και επειδή ξεκίνησε ως αεροσυνοδός.

Τέλος το «12345» για password - Η Βρετανία απαγορεύει τη χρήση των εύκολων κωδικών πρόσβασης


Η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που απαγορεύει τους συνηθισμένους και εύκολα προβλέψιμους κωδικούς πρόσβασης, όπως «admin» ή «12345», στο πλαίσιο μίας πρωτοποριακής νομοθεσίας για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

H χειρότερη ερώτηση που έχει πέσει ποτέ στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»


Ένας άτυχος παίκτης στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος έπαθε «κοκομπλόκο» όταν άκουσε την ερώτηση

Το ρομπότ Σοφία στραβοπάτησε και έπεσε στη ΔΕΘ (βίντεο)


Ένα μικρό ατύχημα είχε το πασίγνωστο ρομπότ Σοφία που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond που πραγματοποιείται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα - Σύγκριση τιμών για τα φθηνότερα προϊόντα στην περιοχή σας


Η αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του Διαδικτύου. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο ώστε να μπορούν όλοι να συγκρίνουν τιμές, να δημιουργήσουν το δικό τους καλάθι με τα προϊόντα που επιθυμούν και να κάνουν τις αγορές τους, με το χαμηλότερο κόστος, από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ που τα προσφέρει.

YouTuber σακατεύτηκε σε ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς: Δημοσίευσε το βίντεο με την τρομακτική πτώση στο κανάλι του (Προσοχή σκληρές εικόνες)


Ο YouTuber Anthony Vella υπέστη σοβαρά κατάγματα στον αυχένα και την πλάτη του μετά από ένα σοκαριστικό ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς

Politico: Facebook και Instagram υπό έρευνα από την ΕΕ για τις πολιτικές διαφημίσεις - Ο ρόλος της Ρωσίας


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με την διαχείριση των πολιτικών διαφημίσεων από Facebook και Instagram, καθώς όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico ακόμη και εντός της ημέρας τα δύο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα βρεθούν υπό έρευνα από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Σε λειτουργία η εφαρμογή «My Coast» - Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες για κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις


Οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Χατζηστεργίου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασαν τη νέα ψηφιακή εφαρμογή «My Coast» για τις καταγγελίες σχετικά με την κατάληψη δημόσιου χώρου στις παραλίες από επιχειρήσεις.

Στις 25 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος


Η ΕΠΟ φαίνεται πως έχει καταλήξει τελικά στο Σάββατο 25 Μαΐου για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη και ώρα 20:30 στο Πανθεσσαλικό. Αρχικά υπήρχαν τρία σενάρια με ημερομηνίες, δηλαδή τις 22, 23 και 25 του μήνα αυτού.

Εκτός Ελληνικών πλοίων τα ηλεκτρικά οχήματα


Ρητή είναι η οδηγία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με τις προϋποθέσεις μεταφοράς ηλεκτρικών οχημάτων με τα φέριμποτ…

Διοργανώνεται το 21ο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών ThessISMUN


Από την Τετάρτη 8 ώς και την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 21ο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, Thessaloniki International Student Model United Nations, γνωστό ως ThessISMUN (www.thessismun.org), με τη συμμετοχή 200 φοιτητών και φοιτητριών από τα περισσότερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Σημαντικές διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον Ευρωπαϊκό Τελικό του Διαγωνισμού Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Huawei ICT Competition!


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει όχι μόνον την ελληνική, αλλά ολόκληρη την «Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Huawei» στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κίνα τον ερχόμενο μήνα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα είναι πρώτη ελληνική ομάδα που εξασφαλίζει μια θέση στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τελικό.

Ευχές!


Πασχαλινές ευχές από ELPEN

Ευχές!


Πασχαλινές ευχές από την ΟΕΒΕΣΣ

Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία, analytica 2024


Με τις συμμετοχές των ελληνικών εταιρειών BD Inventions και ProGnosis Biotech S.A. έκλεισε τις πύλες της η κορυφαία Διεθνής Έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία, analytica 2024, που διοργανώθηκε στο Μόναχο από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ευχές!


Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών
(Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη)
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Παιώνιες Βερμίου, Κυριακή 12/5/2024 - Τελευταία εκδρομή


10.30 πρωινής αναχώρηση από πλατεία Γιαννακοχωρίου

Στα 1240 μέτρα, πάνω κάτω 20 χιλ. από Γιαννακοχώρι, γιατί λάμπουν κι αστράφτουν οι Παιώνιες, καλώντας, τραγουδώντας και βαδίζοντας το μεγάλο λιβάδι του Κεδρώνα...

Επίδειξη μόδας -Oscar De La Renta- από την Π.Α.Σ.Γ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»


Η Πρόεδρος του Παννελήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» κα Κατερίνα Παναγοπούλου και η συντονίστρια του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης κα Κούλα Γιαννακίδου σας καλούν στην επίδειξη μόδας της συλλογής  Pre Fall 2024  του οίκου Oscar De La Renta.

Ευχές!


Ευχές του Δημάρχου Πολυγύρου Γεώργιου Εμμανουήλ

Σε γήπεδο μπάσκετ μετατράπηκε η Πλατεία Ευόσμου


Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας, υπό το βλέμμα χιλιάδων παρευρισκομένων αλλά και πολλών επισήμων, εξάσκησαν και επέδειξαν τις αθλητικές τους δεξιότητες στη γιορτή του μπάσκετ, αλλά και στις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, που φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Ευόσμου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision (φωτογραφίες)


Τη Δευτέρα 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision.

Στις φυλακές τρεις νεαροί για ληστείες και κλοπές στην Θεσσαλονίκη


Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, μετά την απολογία τους σε ανακριτή, τρεις από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

ΕΣΗΕΜ-Θ: Ημερίδα και debate για τις Ευρωεκλογές 2024


Ένα διήμερο εντατικού διαλόγου, με μια ημερίδα και ένα debate γύρω από τις Ευρωεκλογές 2024 προετοιμάζουν η Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ.

Το Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας


Το μήνυμα του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας

Ευχές!


Ευχές για Καλό Πάσχα από την Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και παιδιά, οι πρωταγωνιστές στον 18ο Μαραθώνιο της Ιστορίας, της συμπερίληψης, του πολιτισμού!


Οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αξίζουν και βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin, απηχώντας ακόμα πιο έντονα τα μηνύματα χαράς, άθλησης και συμπερίληψης που έστειλε η μεγάλη αθλητική γιορτή της Κυριακής 21 Απριλίου!

Οι πρώτες αποφάσεις του νέου ΔΣ του ΟΣΕ


‘Όπως είναι ήδη γνωστό ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας απέκτησε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο με αποστολή τη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και την αποφασιστική συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου και απαλλαγής του από χρόνιες παθογένειες.

Ευχές από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη


Πασχαλινές Ευχές από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Μαδέσης και Μεραμβελλιωτάκη τον πανελλήνιο τίτλο στο διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων


Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη έφτασαν στον πανελλήνιο τίτλο του διπλού μικτού εφήβων-νεανίδων για την περίοδο 2023-2024. Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Καλαμαριά ο αθλητής της ΑΕΚ και η αθλήτρια του ΓΑΟ Πειραιά προχώρησαν στο ταμπλό ως νούμερο 1 του αγωνίσματος.

Η Μαρία Μενούνος βάπτισε την κόρη της και έκανε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι στην Αμερική


Τη μοναχοκόρη τους βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Αντεργκάρο, σε ορθόδοξο χριστιανικό ναό.

Υπό κράτηση στο Παρίσι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ - Θα ανακριθεί για δύο σεξουαλικές επιθέσεις


Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλήθη για να παρουσιασθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Μέσω gov.gr η υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης


Διαθέσιμη μέσω του gov.gr είναι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ - «Βασική μας προτεραιότητα η ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ», λέει ο Γεωργιάδης


Με γνώμονα την ενίσχυση του προσωπικού των υγειονομικών δομών της χώρας, υπογράφηκε η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

Παγώνη: «Δεν χρειάζονται φιλιά και αγκαλιές το Πάσχα, μόνο ευχές»


Όπου φύγει… φύγει οι Έλληνες για το Πάσχα, χαρίζοντας υψηλή πληρότητα στους προορισμούς.

Tροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων την Μεγάλη Τετάρτη


Αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού θα υπάρξουν την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).

Το βίντεο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές: «Αξιοποίησε την ψήφο σου, μην αποφασίσουν οι άλλοι για σένα»


Με ένα βίντεο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει τους πολίτες της Ε.Ε. να συμμετάσχουν στις φετινές ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/4/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Σε ισχύ από την 1η Μαΐου το θερινό ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα


Από την 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία: «Μεγάλο Σάββατο με βροχές και καταιγίδες, επιδείνωση την Κυριακή του Πάσχα»


Kακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα πλήξει τη χώρα μας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για την εορταστική περίοδο του Πάσχα - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές


Χρήσιμες συμβουλές δίνει στους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς πλησιάζει το Πάσχα και ξεκινούν σε όλη την χώρα οι προετοιμασίες για τις γιορτές, που συνοδεύονται από παραδόσεις, συνήθειες και εορταστικά γεύματα, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με αυξημένη κατανάλωση κρέατος, τυριών, αυγών και γλυκών.

Ιμάμογλου: «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση»


Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και βασικός αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλεσε την Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση» και ανέφερε ότι η Τουρκία είναι «βαθιά λυπημένη» για τη σφαγή Ισραηλινών αμάχων από ενόπλους της οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, σημειώνουν οι «Times of Israel».

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι, αθωώθηκαν 15 - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς


Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων – Πότε χορηγείται στον φορολογούμενο έκπτωση 3%


Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας στο πλαίσιο του οποίου υποβάλλονται και οι φορολογικές δηλώσεις με την καινούρια τους μορφή, από το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου, αλλάζοντας τα ισχύοντα για επιστροφές φόρων και συμψηφισμούς.

Το αγιορείτικο παστίτσιο με αυτή τη μπεσαμέλ θα σας μείνει αξέχαστο


Το παστίτσιο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Σήμερα, σας προτείνουμε μια εντελώς διαφορική εκδοχή του, η οποία σίγουρα θα σας κάνει να εκτιμήσετε ακόμη παραπάνω τον τρόπο που μπορούν να… μεταμορφωθούν τα όσπρια!

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα – Οι αργίες του 2024 που απομένουν


Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και οι μαθητές ήδη κάνουν διακοπές, με τα σχολεία να ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα 13 Μαΐου.