Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Είναι σαν ηλεκτροσόκ στο πρόσωπο: Ο πιο ισχυρός πόνος που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος


Όσο δυσάρεστος κι αν είναι, ο πόνος εξυπηρετεί έναν πολύ σημαντικό σκοπό: μας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα μας. Ο οξύς πόνος υποχωρεί γρήγορα, ωστόσο ο χρόνιος πόνος μπορεί να διαρκέσει για χρόνια και να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

Λούκυ Λουκ - Ο θησαυρός των Ντάλτον


Μια ακόμη περιπέτεια του Λούκυ Λουκ με τίτλο "Ο θησαυρός των Ντάλτον". Δείτε την μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Πλάτωνας: Πώς πέρασε το τελευταίο βράδυ της ζωής του ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της ιστορίας


Φιλόξενος, αλλά και επικριτικός μέχρι τέλους ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας τις τελευταίες ώρες της ζωής του, όπως αποκαλύπτουν αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα από έναν πάπυρο που ήρθαν πρόσφατα στο φως.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ τα Σαββατοκύριακα;


Τι άλλο θα ακούσουμε στο βωμό της «προστασίας» του περιβάλλοντος και της άγρας ψήφων και πολιτικής επιρροής;

6 τομείς στη ζωή σου που πρέπει να θέτεις όρια


Ο καθορισμός ορίων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιών σχέσεων, τη διασφάλιση της ευημερίας και την προσωπική ανάπτυξη. Σε διάφορες πτυχές της ζωής, προκύπτουν καταστάσεις όπου η θέσπιση ορίων καθίσταται απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας και την προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού. Ακολουθούν ορισμένοι τομείς όπου ο καθορισμός ορίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Αγνώριστος ο Κρίστιαν Μπέιλ ως Φράνκενσταϊν στα γυρίσματα του Bride


Ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Τζέσι Μπάκλεϊ φωτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Bride» με σκηνοθέτρια τη Μάγκι Τζίλενχαλ.

Νεαρό μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο στον Ισημερινό - Σοκαριστικό βίντεο


Μια πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία του Ισημερινού δολοφονήθηκε από δύο ενόπλους μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο, μερικούς μήνες αφότου το όνομά της είχε συνδεθεί με διαβόητο εγκληματία, ο οποίος προσπαθούσε να κρατήσει κρυφή τη σχέση τους.

Το τρομακτικό πρωτόκολλο της Nasa σε περίπτωση που αστεροειδής χτυπήσει τη Γη


Προηγούμενες εκθέσεις έχουν περιγράψει την πορεία της αντίδρασης της NASA, οριοθετώντας διακριτές πορείες δράσης ανάλογα με τη χρονική εγγύτητα της σύγκρουσης.

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών επιστρέφει: Δείτε το trailer για την live-action ταινία της Disney


Ο Barry Jenkins, ο σκηνοθέτης πίσω από αναγνωρισμένα έργα όπως τα «Moonlight» και «The Underground Railroad», πρόκειται να γοητεύσει το κοινό για άλλη μια φορά με το τελευταίο του κινηματογραφικό αριστούργημα, το «Mufasa: The Lion King».

Νεαρή κοπέλα πήγε διακοπές και παραλίγο να χάσει τη ζωή της: Τα συμπτώματα που αγνόησε και μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος


Αποφασισμένη να μετατρέψει την εμπειρία της σε μια δύναμη υπεράσπισης, η Gill αναζήτησε ομάδες υποστήριξης και κοινοτικές οργανώσεις αφιερωμένες στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο.

Από αύριο 1 Μαϊου πρόστιμα έως 10.000 και φυλάκιση σε οδηγούς…


Ο νέος ποινικός κώδικας αυστηροποιεί τις ποινές του Κ.Ο.Κ. επιδιώκοντας να ενισχύσει την ασφάλεια στους δρόμους και να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα μέσω της αυστηροποίησης των ποινών για σοβαρές παραβάσεις, όπως η επικίνδυνη οδήγηση.

Χάκερ αποκαλύπτει: «Έτσι σας κλέβουμε τα δεδομένα από τα κινητά»


Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές δεδομένων από κινητά τηλέφωνα με τους χάκερ να μη διστάζουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να μας αδειάσουν τους λογαριασμούς μας.

Άφωνη έμεινε μητέρα με αυτό που ανακάλυψε στο δωμάτιο του παιδιού της: Σμήνος 50.000 μελισσών είχε φωλιάσει στους τοίχους


Το γύρο του διαδικτύου έχει το βίντεο μητέρας που δημοσίευσε στο TikTok. Οι ήχοι που άκουγε η κόρη της και οι 50.000 μέλισσες.

Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι αύριο η καταβολή του


Μέχρι αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου θα πρέπει ο εργοδότης να πληρώσει το Δώρο Πάσχα 2024 στους μισθωτούς εργαζόμενους του.

Την βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός της που κοιμόταν δίπλα


Τα 8 χρόνια φυλάκισης που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 32χρονο Ουκρανό Β.Ι., παρέμειναν 8, καθώς το Κυπριακό Εφετείο δεν δέχθηκε κανέναν από τους λόγους έφεσης τόσο για τη καταδίκη όσο και για το ύψος της ποινής.

Κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ιππασίας στη Θεσσαλονίκη, για τους Διεθνείς Αγώνες IPPOS SPRING TOUR 2024


Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας, υποδεχόμενη κορυφαίους αθλητές από 12 χώρες μαζί με τα υψηλών προδιαγραφών άλογά τους, που αναμένεται να προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα στους Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων IPPOS SPRING TOUR!

"TechSaloniki2024": Η Ετήσια 8η Συνάντηση της Τεχνολογίας


Το TechSaloniki2024, η ετήσια συνάντηση θεσμός του κλάδου της τεχνολογίας, συμπληρώνει φέτος 8 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ευχές!


Ευχές από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ευχές!


Ευχετήρια κάρτα της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. για το Πάσχα

Συνελήφθη 28χρονος στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία της 45χρονης πρώην συντρόφου του για απόπειρα βιασμού


Στη σύλληψη ενός 28χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία της 45χρονης πρώην συντρόφου του για ενδοοικογενειακή βία και για απόπειρα βιασμού.

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της Χαλκιδικής ήταν κατάσκοποι της Ρωσίας, υποστηρίζει ο ρωσικός ιστότοπος «The Insider»


Κατάσκοποι της Ρωσίας ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου στη Χαλκιδική με το κατάλυμα να το χρησιμοποιούν και ως καταφύγιο για μέλη της πανίσχυρης ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας GRU.

Έγινε η κλήρωση για τη φορολοταρία Μαρτίου - Δείτε αν κερδίσατε


Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου 2024, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συνελήφθη 27χρονος στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης


Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ένας 27χρονος, ο οποίος καταγγέλθηκε από 16χρονη ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πυροβολισμοί στα Διαβατά με έναν τραυματία


Επεισόδιο με πυροβολισμούς κι έναν τραυματία σημειώθηκε σε οικισμό Ρομά, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ένας 19χρονος πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον τριών προσώπων, με συνέπεια να τραυματίσει στο κεφάλι έναν εξ αυτών, ηλικίας 34 ετών. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύεται.

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα κατά του Facebook και του Instagram – Υποψίες ότι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους στο θέμα της παραπληροφόρησης


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα κατά των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούν την υποχρεώσεις τους στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την Ρωσία.

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην επιστολική ψήφο επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης»


Με την παρέλευση της προθεσμίας για τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

12χρονος έβγαλε μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο της Σταυρούπολης και απείλησε συμμαθητή του που τον χτύπησε


Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με έναν 12χρονο να απειλεί με μαχαίρι συμμαθητή του έπειτα από διαπληκτισμό.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 7η Ανθοέκθεση Σκύδρας


Η 7η Ανθοέκθεση Σκύδρας ολοκλήρωσε την επιτυχημένη διαδρομή της που ξεκίνησε την Τετάρτη 24 κι έφτασε στις 28 Απριλίου 2024.

Η Μαρίνα Σάττι κάνει skincare και τραγουδάει το «Ζάρι»


Η Μαρίνα Σάττι έκανε live στο Instagram το οποίο συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που έσπευσε να σχολιάσει και να ευχηθεί στην ελληνική συμμετοχή καλή επιτυχία

Καλάθι του Πάσχα: Προσιτές οι τιμές στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνει


«Στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο Καλάθι του Πάσχα οι τιμές είναι ίδιες ή και φθηνότερες από πέρυσι. Ο στόχος της κυβέρνησης για πιο προσιτές τιμές φέτος το Πάσχα, σε μεγάλο βαθμό επετεύχθη», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/4/24)


Δείτε αναλυτικά όλες τις αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας:

Κικίλιας: Θα προστατέψουμε τους πολλούς – Δέκα χρόνια κάθειρξη για εμπρησμό από αμέλεια


Στις ποινές για τον εμπρησμό εξ αμελείας με βάση τον νέο ποινικό κώδικα αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τ/Σ Open.

Δ. Σαρηγιάννης: 15.000 λιγότεροι θάνατοι έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δις, με κατάλληλα μέτρα


Πρόταση για Ζώνες χαμηλών εκπομπών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη & τηλεργασία μία φορά την εβδομάδα.


Η θέσπιση ζωνών χαμηλών εκπομπών για τη μετακίνηση των ΙΧ οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και η επαναφορά της τηλεργασίας μία φορά την εβδομάδα, θα μπορούσε να αποτρέψει τον θάνατο 15.000 ατόμων έως το 2030 που σχετίζονται με την αέρια ρύπανση,

Ευχές!


Ευχές για το Πάσχα από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΕΣΗΕΜ-Θ: Αργίες του Πάσχα


Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης:

Κατά τις εορτές του Πάσχα 2024 οι συνάδελφοι των εφημερίδων, των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, των ιστοσελίδων και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εργαστούν ως εξής:

Συμβουλές προς τους Καρδιοπαθείς ενόψει του Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία


Γιώργος Κοχιαδάκης

Καθηγητής Καρδιολογίας
Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Λίγες ημέρες πριν την εορτή του Πάσχα και ενόψει του εορταστικών τραπεζιών συνίσταται εγκράτεια ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Η ΕΤΙΤΒΕ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά


Η ΕΤΙΤΒΕ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι άλλες Ενώσεις ΜΜΕ.

Δερματολογικές εξετάσεις και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος


Δερματολογικές εξετάσεις με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος προσφέρουν στους πολίτες οι γιατροί της Β΄ Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ του Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η ενημέρωση του κοινού και οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο στις 1, 2, 8 και 9 Μαΐου 2024 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας στο 14741.

Τραγωδία στην Ξηροκρήνη: Έκοψε τις φλέβες της και έπεσε από τον 5ο όροφο


Mία 49χρονη γυναίκα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας εντός του διαμερίσματός της, σε πολυκατοικία επί της οδού Σταματίου Ρεγκούγκου, στην Ξηροκρήνη, κόβοντας τις φλέβες των χεριών της. Στη συνέχεια, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του 5ου ορόφου και έπεσε στο κενό, χάνοντας ακαριαία τη ζωή της.

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η καταχώρηση ΙΒΑΝ στις φετινές φορολογικές δηλώσεις


Με «όχημα» το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού, θα προσπαθήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να λύσει το σοβαρό ζήτημα των εκκρεμών επιστροφών φόρου 85 εκατ. ευρώ σε περίπου 190.000 φορολογούμενους, οι οποίοι φέρονται να αδιαφορούν να αναζητήσουν τα χρήματά τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με 34,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων Α κύκλου, του καθεστώτος Μεταποίηση-Εφοδιαστική αλυσίδα, αρμοδιότητας του ΥΜΑΘ


Με 34,5 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται το σύνολο των 32 επενδυτικών σχεδίων Α΄ κύκλου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας -Θράκης), που έχουν αξιολογηθεί προς υπαγωγή στο καθεστώς "Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα" του αναπτυξιακού νόμου 4887/2022.

Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση για το επίδομα θέρμανσης - Πότε φθάνει τα 1.000 ευρώ


Το αργότερο μέχρι σήμερα 30 Απριλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές της τρίτης δόσης για το επίδομα θέρμανσης, ενώ οι καταβολές έχουν ξεκινήσει ήδη από την περασμένη Παρασκευή.

Το λάθος που κάνετε με τον αρωματισμό του σπιτιού σας


Η κοινή αντίληψη ότι για να μυρίζει το σπίτι σας ωραία, το αποσμητικό χώρου πρέπει να είναι πολύ έντονο, αποτελεί λανθασμένη νοοτροπία. Στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Εκπληκτική μοναστηριακή συνταγή για πίτσα μαργαρίτα


Μπορεί η Ιταλία να φημίζεται για τα ζυμαρικά και τις πίτσες, αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς οι Έλληνες έχουμε πάρει γεύσεις από το εξωτερικό και τις έχουμε εξελίξει. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με τον καφέ και την πίτσα.

Προσοχή: Οι τράπεζες κλείνουν για 6 ημέρες


Οι ημέρες του Πάσχα αλλά και η «μετακίνηση» του εορτασμού της Πρωτομαγιάς στις 7 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες.

5 βήματα για να προστατέψεις τα προσωπικά σου δεδομένα από τις εφαρμογές του κινητού σου


Μικρές και μεγάλες εταιρείες επιθυμούν τα προσωπικά σου δεδομένα, αλλά και τις προτιμήσεις σου, προκειμένου να εξειδικεύουν τις διαφημίσεις τους, ανάλογα με το τι σου αρέσει. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πως παρατηρείται όλο και συχνότερα η διαρροή δεδομένων, με αποτέλεσμα οι προσωπικές μας πληροφορίες να μη γνωρίζουμε που τελικά καταλήγουν.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η θυσία του Πάουελ για τη Σταύρωση και η στιγμή που ο Τζεφιρέλι αντίκρισε τον «Ιησού»


Πρόκειται αναμφισβήτητα για τη μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή. «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι περιγράφει τη Γέννηση του Θεανθρώπου, τη Ζωή του, τα Πάθη που βίωσε και τον «δρόμο» πως την Ανάσταση.

Τελικά η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια;


Πολύς λόγος γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια για την πιθανώς αρνητική επίδραση που... έχει η απολαυστική σοκολάτα στην όψη της επιδερμίδας μας.

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024


Σε 176 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.