Ενώ η μινοξιδίλη έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την τριχόπτωση και προωθεί κάποια αναγέννηση, αλλά δεν λειτουργεί για όλους όσους αντιμετωπίζουν την φαλάκρα.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει δύο φάρμακα για τη θεραπεία της κληρονομικής φαλάκρας – τη μινοξιδίλη και τη φιναστερίδη (εμπορική ονομασία Propecia), που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τη ροή της τεστοστερόνης στο σώμα.
Η φιναστερίδη, η οποία είναι εγκεκριμένη για άνδρες αλλά όχι για γυναίκες, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την τριχόπτωση στο 80% έως 90% των ανδρών ασθενών.
Ωστόσο, η φιναστερίδη έχει επίσης συσχετιστεί με παρενέργειες όπως η κατάθλιψη, η στυτική δυσλειτουργία, η μειωμένη λίμπιντο, ο πόνος στους όρχεις και ο αυτοκτονικός ιδεασμός.
Άλλοι που υποφέρουν από τριχόπτωση επιλέγουν θεραπείες με λέιζερ ή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης.
Ο γκουρού κατά της γήρανσης Bryan Johnson υποστηρίζει μια τριπλή προσέγγιση θεραπείας με κόκκινο φως, μικροβελονισμό και τοπικές θεραπείες.
Λόγω των περιορισμένων επιλογών και των πιθανών παρενεργειών, η υπόσχεση για ένα ασφαλές, μη επεμβατικό τζελ φαλάκρας θα μπορούσε να είναι μια ιατρική ανακάλυψη.
Εάν η δεοξυριβόζη αποδειχθεί αποτελεσματική στους ανθρώπους, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της αλωπεκίας και πιθανώς για την τόνωση της αναγέννησης των μαλλιών, των βλεφαρίδων και των φρυδιών μετά από χημειοθεραπεία.
«Πρόκειται για έναν τομέα που δεν έχει ερευνηθεί πολύ, και ως εκ τούτου χρειάζονται νέες προσεγγίσεις», έγραψαν οι ερευνητές τον περασμένο μήνα στο Frontiers in Pharmacology.
Η MacNeil παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη για τα ευρήματα της ομάδας της λέγοντας ότι: «η έρευνα που κάναμε είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και δικαιολογούν περαιτέρω έρευνα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ