Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Συγκλονιστική ιστορία: Σκύλος κρατά ζωντανή 72χρονη γυναίκα μετά τον θάνατο του συζύγου της στο δάσος


Μια 72χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε ξαπλωμένη σε μικρή απόσταση από το σώμα του νεκρού συζύγου της σε δασική περιοχή του Μέιν, επιβίωσε με θαυματουργό τρόπο για τέσσερις νύχτες, καθώς ο πιστός τους σκύλος την κρατούσε ζεστή ενώ κοιμόταν πάνω στο στήθος της.

Η Pamela Helmstadter διασώθηκε την περασμένη Πέμπτη από δασική περιοχή στην πόλη Alexander, στην κομητεία Washington, λίγες ημέρες αφότου αυτή και ο 82χρονος σύζυγός της, John Helmstadter, χάθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας, σύμφωνα με την αναφορά του WMTW.

Σύμφωνα με την nypost η Helmstadter βρέθηκε περίπου 200 μέτρα μακριά από το σώμα του συζύγου της, ενώ το μαύρο λαμπραντόρ, με το όνομα Lucy, παρέμενε δίπλα της προσπαθώντας να την προστατεύσει, όπως ανέφεραν οι Αρχές.


«Όταν η ομάδα με τους εκπαιδευμένους σκύλους την εντόπισε, ο σκύλος της ήταν πολύ προστατευτικός και ξάπλωσε πάνω στο στήθος της», δήλωσε ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Φύλαξης του Μέιν, Josh Beal.

«Φαίνεται ότι αυτό έκανε και τις νύχτες, για να τη βοηθήσει να κρατηθεί ζεστή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Lucy πιθανότατα συνέβαλε στο να σώσει τη ζωή της ιδιοκτήτριάς της.

Η Helmstadter, η οποία βίωσε βροχερές νύχτες και θερμοκρασίες που έπεσαν στους 28 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου -2 βαθμούς Κελσίου), υπέφερε από σοβαρή υποθερμία όταν εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης.
Η τραγική ιστορία ξεκίνησε όταν ο John Helmstadter έπεσε και δεν μπορούσε να σηκωθεί, αφού το ζευγάρι αποφάσισε να απομακρυνθεί από το μονοπάτι της πεζοπορίας.

Η Pamela, η οποία είχε αφήσει το κινητό της στο σπίτι, αποφάσισε να αναζητήσει βοήθεια, αλλά τελικά χάθηκε και δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Ήταν σωματικά πιο ικανή από εκείνον και πήραν την απόφαση να μείνει αυτός πίσω, ενώ εκείνη θα προσπαθούσε να βρει βοήθεια», δήλωσε ο Beal.

Η Pamela Helmstadter

Οι ομάδες διάσωσης αναζητούσαν το ζευγάρι από τη στιγμή που ένας γείτονας παρατήρησε ότι δεν είχαν παραλάβει το πακέτο που είχε παραδοθεί στην πόρτα τους. Κάλεσε την αστυνομία, όταν ένα από τα δύο σκυλιά του ζευγαριού επέστρεψε μόνο του στο σπίτι.

Η Helmstadter αργότερα δήλωσε στις Αρχές ότι είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα βρεθεί ζωντανή, μέχρι που άκουσε επανειλημμένα τα ελικόπτερα διάσωσης να πετούν από πάνω της, λίγες ώρες προτού την εντοπίσουν.

Η θερμοκρασία του σώματός της ήταν μόλις 32,6 βαθμοί Κελσίου όταν βρέθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για θεραπεία, σύμφωνα με τις Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ