Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ελεύθεροι υπό όρους οι πέντε 13χρονοι που προσπάθησαν να ληστέψουν συνομηλίκους τους στην Καλαμαριά


Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι πέντε 13χρονοι που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν μία παρέα επτά συνομηλίκων τους, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή της Καλαμαριά.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, και επιπλέον οι δύο κατηγορούνται ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία όταν τους συνέλαβαν. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων καταγγέλθηκε ότι χτύπησε ένα από τα θύματα όταν αρνήθηκαν να τους παραδώσουν τα χρήματά τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός.

Μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 6η τακτική ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι υποστήριξαν ότι έκαναν «πλάκα» κι ότι ζήτησαν 50 λεπτά, αρνούμενοι την κατηγορία της απόπειρας ληστείας η οποία τους αποδίδεται.

Μετά την απολογία τους αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, όπως επίσης του αναμορφωτικού μέτρου της επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ