Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

9 αντικείμενα που απαγορεύεται να υπάρχουν στο υπνοδωμάτιο γιατί επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο σας


Η κρεβατοκάμαρα είναι μια φωλιά ξεκούρασης στην οποία καταφεύγετε για να κοιμηθείτε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά, ώστε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να γεμίσετε με ενέργεια για την επόμενη μέρα. Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά η ποιότητα του ύπνου σας εξαρτάται και από αντικείμενα που έχετε μέσα στον χώρο σας και τα οποία μπορεί να μην σας επιτρέπουν να ξεκουραστείτε όσο θα μπορούσατε.

Αν απαλλαγείτε από αυτά, θα δείτε βελτίωση στον ύπνο σας και θα αισθάνεστε καλύτερα όταν ξυπνήσετε. Ακολουθεί μια λίστα με τα αντικείμενα που καλό είναι να μην υπάρχουν μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας, ώστε να δημιουργήσετε ένα πιο γαλήνιο και ήρεμο περιβάλλον για εσάς:

Tηλεόραση: Παρόλο που οι περισσότεροι βρίσκουν πως η τηλεόραση τους νανουρίζει, η μπλε ακτινοβολία της οθόνης μπορεί να επηρεάσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας και να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας.

Υπολογιστής: H χρήση του πριν από τον ύπνο δημιουργεί συνήθως υπερδιέγερση και σας δυσκολεύει να χαλαρώσετε. Ο Η/Υ είναι ένα αντικείμενο για δουλειά, δεν έχει θέση στην κρεβατοκάμαρά σας.

Κινητό τηλέφωνο: Ξέρουμε ότι είναι η προέκταση του χεριού σας και συνήθως σκρολάρετε με τις ώρες πριν κοιμηθείτε, ωστόσο πρέπει να προσπαθήσετε να το αφήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κρεβάτι σας και να το θέτετε σε λειτουργία πτήσης για να μπορείτε να κοιμηθείτε απερίσπαστοι.

Άπλυτα ρούχα και γενικότερα ακαταστασία: Κάθε ακατάστατος χώρος προκαλεί άγχος. Βάλτε τα άπλυτά σας στο καλάθι τους και προσπαθήστε να έχετε τακτοποιημένο το υπνοδωμάτιό σας. Η τάξη βοηθά τον εγκέφαλο να ξεκουραστεί.

Περιττά έπιπλα: Κρατήστε το υπνοδωμάτιο μίνιμαλ. Οι υπερφορτωμένες κρεβατοκάμαρες δεν βοηθούν τον οργανισμό μας να χαλαρώσει. Κρατήστε μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Φαγητό: Ξέρουμε ότι μερικοί αγαπάτε να τρώτε και να πίνετε στο κρεβάτι σας, όμως η μυρωδιά μένει στο χώρο και τα ψίχουλα στα σεντόνια. Αποφύγετε να απολαμβάνετε τα γεύματα ή τα σνακ σας στο υπνοδωμάτιο και φάτε στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία.

Φυτά: Αν και τα φυτά γενικά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, το να βάλετε ένα φυτό με έντονη μυρωδιά στο υπνοδωμάτιο μπορεί να σας προκαλέσει αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα. Αν θέλετε πράσινο στην κρεβατοκάμαρα, επιλέξτε ουδέτερα ή άοσμα με το καλύτερο από αυτά να είναι η σανσεβιέρια.

Όργανα γυμναστικής: Τα μηνύματα που στέλνουν αυτά τα αντικείμενα είναι η προσπάθεια και η ένταση, επομένως το να τα κοιτάτε όταν θέλετε να χαλαρώσετε δεν βοηθάει. Βάλτε το ποδήλατο ή το διάδρομο σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού που θα το χρησιμοποιείτε μόνο για γυμναστική.

Ξυπνητήρια με φωτεινές ενδείξεις: Ο χαμηλός φωτισμός είναι το ζητούμενο στα υπνοδωμάτια. Προτιμήστε ιδανικά ένα αναλογικό ρολόι ή ένα ψηφιακό με ρυθμιζόμενη ένταση του φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ