Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ δεσπόζει στην 8η αγωνιστική της Super League που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μπάλντοκ


Η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Μία αγωνιστική που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρόωρα εκλιπόντα Τζορτζ Μπάλντοκ. Εντός έδρας υποχρεώσεις για Άρη και Ολυμπιακό, που ακολουθούν, στο Ηράκλειο ταξιδεύει ο Παναθηναϊκός.

Η δεύτερη ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά», με τις δυο ομάδες να διεκδικούν μέχρι την τελευταία στιγμή τον περυσινό τίτλο - που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται εκ νέου υπό πίεση, μετά την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, αλλά την προηγούμενη φορά που βρέθηκε σε ανάλογη θέση, στο ματς με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε αντίδραση. Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν στη Λιβαδειά έπειτα από τρεις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως ακολουθεί το ματς με τη Βικτόρια Πλζεν (Πέμπτη 24/10, 19:45 - Γήπεδο Τούμπας) για την 3η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League κι ίσως αυτό παίξει κάποιο ρόλο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εκτός έδρας ευρωπαϊκή υποχρέωση για την ίδια διοργάνωση, με τη Μάλμε στη Σουηδία (24/10, 22:00), έχει κι ο Ολυμπιακός που καλείται όμως, πρώτα, να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λεβαδειακού στον Πειραιά. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε τη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας σταθερά σημάδια ανόδου. Από την άλλη, οι Βοιωτοί παραμένουν δίχως «τρίποντο», κάτι που έφερε την παραίτηση του Νίκου Παπαδόπουλου που όμως δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση.

Κάτι αντίστοιχο, δεν έχει πάρει ακόμη νίκη, δηλαδή, ισχύει και για την Athens Kallithea FC που, μετά τις ισοπαλίες που απέσπασε κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ευελπιστεί να κάνει τουλάχιστον το ίδιο και απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, πάντως, μετράει τρεις διαδοχικές επιτυχίες - τέσσερις μαζί με αυτή στο Κύπελλο - και έχει την ευκαιρία, αν βοηθήσουν τα άλλα αποτελέσματα, ακόμη και να ανέβει στην κορυφή.

Ο τρίτος ευρωπαίος εκπρόσωπος της χώρας μας, ο Παναθηναϊκός, πηγαίνει στο Ηράκλειο θέλοντας να γιατρέψει τις πληγές σε ένα ματς με έντονη συναισθηματική φόρτιση έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι «πράσινοι» είναι ήδη στο -7 από την κορυφή ενώ την Πέμπτη (24/10, 19:45) ακολουθεί και το γεμάτο γκλάμουρ παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Τσέλσι, για τη 2η αγωνιστική της League Phase του UEFA Conference League. Ο ΟΦΗ έρχεται από τη νίκη στις Σέρρες κι έχει φιλοδοξίες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά ίσως είναι σε κατάσταση... σοκ μετά την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα, με τον Μίλαν Ράσταβατς - που ξεκίνησε τη σεζόν στην Τρίπολη - να αναλαμβάνει στη θέση του «Κολοσσού».

Όπως και ο Αστέρας Τρίπολης που πήρε την πρώτη του νίκη με τον Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο του, αλλά ταξιδεύει στο «Αθανάσιος Διάκος» για να παίξει με τη Λαμία... χωρίς τον Μακελελέ, που αποχώρησε αφήνοντας αιχμές για τη διοίκηση, και με τον Σάββα Παντελίδη πλέον στην τεχνική ηγεσία. Η Λαμία, ωστόσο, παραμένει δίχως «τρίποντο» από την πρεμιέρα και μετά κι άλλαξε και εκείνη προπονητή πρόσφατα, με τον Λεωνίδα Βόκολο να επιστρέφει έπειτα από την εκπληκτική περυσινή σεζόν.

Μετά το «διπλό» στο Περιστέρι, ο Βόλος θα ψάξει την πρώτη του εντός έδρας νίκη καθώς φιλοξενεί στο Πανθεσσαλικό τον Πανσερραϊκό που, ωστόσο, με τον Χουάν Φεράντο στον πάγκο εμφανίζεται βελτιωμένος. Στο Περιστέρι, τέλος, ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες, αλλά το εμπόδιο του Παναιτωλικού μόνο εύκολο δε φαντάζει. Τα «καναρίνια», αφού πήραν ισοπαλία από τον Ολυμπιακό, κέρδισαν την ΑΕΚ και «βλέπουν» με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
  • 17:00 Πανθεσσαλικό Στάδιο, Βόλος ΝΠΣ - Πανσερραϊκός
  • 20:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος - Παναιτωλικός
  • 20:30 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία - Αστέρας Τρίπολης
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
  • 16:00 «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
  • 18:00 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
  • 20:00 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης - Athens Kallithea FC
  • 20:30 OPAP Arena, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ


ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ