Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Το «στοιχειωμένο σπίτι» που όσοι μπουν μπορεί να υποστούν εξαγωγές δοντιών, σπάσιμο δακτύλων ή ξύρισμα κεφαλιού


Ένα «στοιχειωμένο σπίτι» στο Τενεσί, γνωστό ως «θάλαμος βασανιστηρίων», συνεχίζει τη λειτουργία του, παρά την έρευνα που γίνεται σε βάρος του ιδιοκτήτη για τραυματικές εμπειρίες επισκεπτών, ενώ έχουν γίνει και εκκλήσεις για να κλείσει οριστικά.

Το McKamey Manor, το αμφιλεγόμενο σπίτι του τρόμου στο Summertown, περίπου 70 μίλια νοτιοδυτικά του Νάσβιλ, έχει εδώ και χρόνια δεχτεί παράπονα για βία και απάνθρωπη μεταχείριση των συμμετεχόντων, οι οποίοι μάλιστα αναγκάζονταν να υπογράψουν ένα έγγραφο 40 σελίδων μόνο και μόνο για να εισέλθουν.

Κάποιοι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι υπέστησαν βασανιστήρια, όπως εικονικούς πνιγμούς (waterboarding), ηλεκτροσόκ, μαστίγωμα, παρενοχλήσεις με αράχνες και παγίδευση σε κουτιά, κατά τη διάρκεια αυτής της τρομακτικής εμπειρίας που απέκλειε τη δυνατότητα διαφυγής.

Σύμφωνα με την nypost το ανατριχιαστικό έγγραφο συναίνεσης ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να υποστούν ακόμα και εξαγωγή δοντιών, σπάσιμο δακτύλων ή ξύρισμα κεφαλιού.

«Είναι γνωστό ότι δεν διαθέτουμε στο λεξιλόγιό μας τις λέξεις “παραίτηση” και “ασφάλεια“», καυχήθηκε ο ιδιοκτήτης Russ McKamey σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ στο αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι Hulu για το σπίτι του τρόμου, το οποίο λειτουργεί από το 2017.


«Ή θα ολοκληρώσεις την περιήγηση, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, ή θα φτάσεις σε τέτοιο σημείο ψυχικής ή σωματικής κατάρρευσης, που δεν μπορείς να συνεχίσεις και πρέπει να σε βγάλω εγώ έξω», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο McKamey δήλωσε στην DailyMail.com το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανακοινώνοντας πως το McKamey Manor επιστρέφει και φέτος, ότι «αν όλα αυτά τα τρελά και φρικτά πράγματα που λέγονται για μένα ήταν αληθινά, δεν θα ήμουν ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω».

Το McKamey και το ακραίο θέαμά του βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο της προσοχής όταν το ντοκιμαντέρ του Hulu «Monster Inside: America’s Most Extreme Haunted House» άρχισε να προβάλλεται πέρυσι.

Κάποιοι συμμετέχοντες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ διαμαρτυρήθηκαν για τη βία και ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής μόλις άρχιζε η εμπειρία τους, γεγονός που οδήγησε τον γενικό εισαγγελέα του Τενεσί, Jonathan Skrmetti, να ξεκινήσει έρευνα για τις πρακτικές του χώρου, σύμφωνα με το WKRN.
«Ένα διαφημιστικό βίντεο του 2019 από το κανάλι YouTube του McKamey Manor δείχνει μερικές από τις φρικαλεότητες που υφίστανται οι επισκέπτες, όπως το να τους σέρνουν με βαριές αλυσίδες ή να τους κλειδώνουν σε κλειστούς χώρους, ενώ πέφτει νερό», ανέφερε ο Skrmetti.

Οι συμμετέχοντες υποχρεώνονταν να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι είχαν πρόσφατα περάσει από ιατρική εξέταση και να υποβληθούν σε έλεγχο ιστορικού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «στοιχειωμένου σπιτιού».

Μία διαδικτυακή αίτηση συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες υπογραφές με στόχο να κλείσει ο χώρος.

«Διαφημίζεται ως “ακραίο θέαμα τρόμου”, αλλά στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι στοιχειωμένο σπίτι. Είναι ένας μεταμφιεσμένος θάλαμος βασανιστηρίων», έγραψε ο Frankie Towery, οργανωτής της αίτησης του 2019, για να κλείσει το συγκεκριμένο σπίτι.

«Κάνουν διαλογή για να βρουν τα πιο αδύναμα, τα πιο εύκολα χειραγωγήσιμα άτομα για το “θέαμα”. Αν ο Russ δεν πιστεύει ότι μπορείς να χειραγωγηθείς εύκολα, δεν σου επιτρέπεται να συμμετάσχεις», πρόσθεσε ο Towery.


«Είναι κυριολεκτικά ένα σπίτι απαγωγής και βασανιστηρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιες αλλαγές σχεδιάζει ο McKamey για το φετινό του event ή πότε θα ανοίξει. Η περσινή περιοδεία με τίτλο «DESCENT» χαρακτηρίστηκε ως «σόου επιβίωσης τρόμου».

Το αποτέλεσμα της έρευνας του γενικού εισαγγελέα επίσης παραμένει άγνωστο.

Παράλληλα, η υπόθεση γύρω από το φετινό στοιχειωμένο σπίτι έρχεται μόλις λίγους μήνες ύστερα από μια άλλη νομική περιπέτεια για τον McKamey, καθώς συνελήφθη το καλοκαίρι για απόπειρα δολοφονίας, βιασμό και ενδοοικογενειακή βία που αφορούσε ένα περιστατικό με την κοπέλα του.

Οι κατηγορίες αργότερα αποσύρθηκαν, σύμφωνα με τοπικό μέσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ