Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

«Στον αστερισμό του... οίνου»


Ιδιαίτερες δράσεις ανοικτές στο κοινό διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στις εγκαταστάσεις του στο Θησείο, στην Πεντέλη και το Στεφάνι Κορινθίας. Πρόκειται για αξιόλογες θεματικές -για μικρούς και μεγάλους- οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια της "Βραδιάς του Ερευνητή 2024" την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο στο Θησείο, από τις 17:00 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί μια σειρά προγραμμάτων ειδικά για παιδιά, πειράματα, επιστημονικές ομιλίες καθώς και η πολύ αγαπητή στους ενήλικες, «αστροπαρατήρηση» (από 21:00 έως και 23:00)

Με την ολοκλήρωση της αστροπαρατήρησης, οι επισκέπτες θα μπουν στον αστερισμό του... οίνου, όπου θα προσφέρεται εντελώς δωρεάν, το υπέροχο μοσχάτο σαμιώτικο κρασί από το Συνεταιρισμό του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Η Σάμος είναι η γενέτειρα του μεγάλου φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα και του αστρονόμου Αρίσταρχου του Σάμιου, ο οποίος πρότεινε το ηλιοκεντρικό μοντέλο, θέτοντας τον ήλιο και όχι τη γη, ως κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ