Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα εικόνα από το άγνωστο αντικείμενο που καταρρίφθηκε στον Καναδά το 2023 δημιουργεί ερωτηματικά


Μία νέα εικόνα του υποτιθέμενου UFO που καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό πάνω από τον Καναδά τον Φεβρουάριο του 2023, προκαλεί νέα ερωτηματικά για το αντικείμενο που αιωρούνταν πάνω από την περιοχή του Yukon.

Η θολή και χαμηλής ποιότητας εικόνα, που δείχνει ένα «κυλινδρικό» αντικείμενο σε ύψος 40.000 ποδιών, δημοσιεύτηκε από το CTVNews μετά από αίτημα πληροφόρησης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Καναδά.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε για πρώτη φορά πάνω από την Αλάσκα και καταρρίφθηκε από αμερικανικό F-22 στις 11 Φεβρουαρίου 2023, αφού παρακολουθήθηκε να εισέρχεται στον εναέριο χώρο του Καναδά. Ο πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, έδωσε την εντολή για την κατάρριψη λίγο μετά τις 4:50 μ.μ. και ένας αμερικανός πιλότος πέτυχε τον στόχο με έναν πύραυλο AIM 9x.
Το αντικείμενο είχε προηγουμένως περιγραφεί ως «μικρό, μεταλλικό μπαλόνι με προσαρτημένο φορτίο», ενώ αναφέρθηκε εν μέσω τριών άλλων περιστατικών, με μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα που παρατηρήθηκαν πάνω από τη Βόρεια Αμερική μεταξύ 10 και 12 Φεβρουαρίου. Τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα, το Yukon και τη λίμνη Huron ήταν μικρότερα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε πάνω από τη Νότια Καρολίνα στις 4 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την nypost, παρά την αρχική πρόθεση της καναδικής κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει την εικόνα, η απόφαση αναβλήθηκε για πάνω από ενάμιση χρόνο. Μια εσωτερική επικοινωνία της 15ης Φεβρουαρίου 2023 ανέφερε πως «πρέπει να αναμένουμε για περισσότερες επαφές με τις ΗΠΑ», προκειμένου να αποφασιστεί αν η εικόνα θα δημοσιευτεί.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε στη διαδικασία δημοσιοποίησης της εικόνας, πριν ο αναπληρωτής υφυπουργός για θέματα δημόσιων υποθέσεων θέσει ερωτήματα σχετικά με το αν το κοινό θα πρέπει να τη δει.

«Αν η εικόνα δημοσιευτεί, θα γίνει μέσω των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των [Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων]», έγραψε ο αξιωματούχος. «Δεδομένου του τρέχοντος δημόσιου κλίματος και των δηλώσεων που σχετίζονται με το ότι το αντικείμενο είναι ακίνδυνο, η δημοσίευση της εικόνας μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ερωτήσεις/σύγχυση, ανεξαρτήτως του κειμένου που θα συνοδεύει τη δημοσίευση».

Ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε ότι τα τρία αντικείμενα καταρρίφθηκαν, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις πως σχετίζονταν με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών μπαλονιών της Κίνας ή ότι ήταν κατασκοπευτικά οχήματα από κάποια άλλη χώρα.

Παρά τις προσπάθειες αναζήτησης των συντριμμιών των τριών αντικειμένων, οι έρευνες από την καναδική αστυνομία και τις αμερικανικές δυνάμεις σταμάτησαν λίγες μέρες αργότερα λόγω κακών καιρικών συνθηκών και των μικρών πιθανοτήτων ανεύρεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ