Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο παράξενος λόγος που ένα συγκεκριμένο ποτό ελκύει τα κουνούπια


Ένα δημοφιλές αλκοολούχο ποτό μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα κουνούπια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ενώ η συνήθης παραδοχή είναι ότι το αλκοόλ σας κάνει λιγότερο ελκυστικούς από κοινωνική άποψη, φαίνεται ότι τα κουνούπια έχουν αντίθετη γνώμη - ειδικά όταν πρόκειται για μπύρα.

Έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά του κουνουπιού που είναι γνωστό για τη μετάδοση της ελονοσίας, δείχνει ότι τα έντομα αυτά είναι πιο πιθανό να στοχεύουν τους καταναλωτές μπύρας.

Ο Thierry Lefevre, ερευνητής που επικαλείται το National Geographic, διεξήγαγε ένα συναρπαστικό πείραμα για να ελέγξει αυτή τη θεωρία. Χρησιμοποίησε 43 άνδρες από την Μπουρκίνα Φάσο και τους χώρισε σε δύο ομάδες. Οι άνδρες αυτοί τοποθετήθηκαν σε υπαίθριες σκηνές, η μία άδεια και η άλλη γεμάτη είτε με καταναλωτές νερού είτε με καταναλωτές μπύρας. Αφού οι εθελοντές κατανάλωσαν είτε ένα λίτρο νερό είτε μπύρα, ο αέρας από κάθε σκηνή διοχετεύτηκε σε κύπελλα γεμάτα με κουνούπια. Η ιδέα ήταν να δούμε ποια ομάδα ανθρώπων προτιμούσαν τα κουνούπια.

Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα: 15 λεπτά αφότου οι καταναλωτές μπύρας τελείωσαν τις μπύρες τους, τα κουνούπια είχαν 65% μεγαλύτερη τάση να πετάξουν προς το μέρος τους. Αντίθετα, οι καταναλωτές νερού δεν είχαν καμία επίδραση στα κουνούπια, και ακόμη και η σκηνή με έναν καταναλωτή μπύρας μέσα παρέμεινε μη ελκυστική για τα έντομα μέχρι ο εθελοντής να αρχίσει να πίνει.

Αν και ο ακριβής λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές μπύρας είναι τόσο ελκυστικοί στα κουνούπια εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο, η μελέτη αναδεικνύει μια σαφή διαφορά μεταξύ εκείνων που πίνουν μπύρα και εκείνων που δεν πίνουν, όσον αφορά την προσέλκυση κουνουπιών. Τα κουνούπια συνήθως βασίζονται στη θερμότητα του σώματος και την οσμή για να εντοπίσουν τους στόχους τους.

Ωστόσο, η ειρωνεία είναι ότι, παρά το γεγονός ότι τα έντομα έλκονται από τους καταναλωτές μπύρας, η θερμοκρασία του σώματος των εθελοντών στην πραγματικότητα μειώθηκε μετά την κατανάλωση μπύρας. Ωστόσο, κάτι στην μυρωδιά που παράγουν οι καταναλωτές μπύρας λειτουργεί ως ακαταμάχητη πρόσκληση για τα κουνούπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ