Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Άνδρας που απήχθη πριν από 70 χρόνια επανασυνδέθηκε με την οικογένειά του – Συγκλονιστική ιστορία


Ο Luis Armando Albino ήταν 6 ετών το 1951 όταν απήχθη, ενώ έπαιζε σε ένα πάρκο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Τώρα, επτά δεκαετίες αργότερα, ο Albino βρέθηκε χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού τεστ καταγωγής, με παλιές φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Η ομάδα ειδήσεων Bay Area ανέφερε την Παρασκευή ότι η ανιψιά του Αλμπίνο στο Όκλαντ, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εντόπισε τον θείο της που ζούσε στην Ανατολική Ακτή.

Ο Albino, πατέρας και παππούς, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του σώματος πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την 63χρονη ανιψιά του, Alida Alequin, η οποία βρήκε τον θείο της και τον επανένωσε με την οικογένειά του τον Ιούνιο.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1951, μια γυναίκα πήρε μαζί της τον 6χρονο Αλμπίνο από το πάρκο του Δυτικού Όκλαντ, όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδερφό του, με την υπόσχεση ότι θα του αγόραζε μια καραμέλα.

Η γυναίκα απήγαγε το παιδί, μεταφέροντάς το στην Ανατολική Ακτή, όπου και κατέληξε σε ένα ζευγάρι που το μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος, όπως ανέφερε η ομάδα ειδήσεων.

Σύμφωνα με το ABC τόσο οι αξιωματούχοι και όσο και τα μέλη της οικογένειας δεν έκαναν γνωστή την τοποθεσία που ζει στην ανατολική ακτή.

Για περισσότερα από 70 χρόνια ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά βρισκόταν πάντα στην καρδιά και το μυαλό των μελών της οικογένειάς του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών του, όπως είπε η ανιψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Η Αστυνομία του Όκλαντ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες της Alequin «έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εύρεση του θείου της».


Σε συνέντευξή της δήλωσε ότι ο θείος της την αγκάλιασε και είπε: «Σε ευχαριστώ που με βρήκες» και της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο.

Άρθρα της εφημερίδας Oakland Tribune της εποχής είχαν αναφέρει ότι αστυνομία, στρατιώτες από την τοπική στρατιωτική βάση, το λιμενικό σώμα και άλλοι υπάλληλοι της πόλης συμμετείχαν σε μαζικές έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Ο κόλπος του Σαν Φρανσίσκο και άλλες πλωτές οδοί ερευνήθηκαν επίσης.

Ο αδερφός του, Roger Albino, ανακρίθηκε πολλές φορές από τους ερευνητές, αλλά επέμενε πάντα στην εκδοχή ότι μια γυναίκα με μια μπαντάνα γύρω από το κεφάλι της άρπαξε τον αδερφό του.

Η υποψία ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμη ζωντανός «γεννήθηκε» το 2020 όταν, «για πλάκα», η ανιψιά του έκανε ένα διαδικτυακό τεστ DNA. Στα αποτελέσματα προέκυψε ένα ταίριασμα 22% με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της.

Στις αρχές του 2024, αυτή και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ, κοίταξε μικροφίλμ άρθρων της Tribune, συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε μια φωτογραφία του Luis και του Roger, το οποίο την έπεισε ότι βρισκόταν στον σωστό δρόμο.

Την ίδια μέρα πήγε στην Αστυνομία του Όκλαντ.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το νέο στοιχείο ήταν σημαντικό ανοίγοντας ξανά την υπόθεση.

Ο Λουίς βρισκόταν στην Ανατολική Ακτή και παρείχε δείγμα DNA, όπως και η αδερφή του, η μητέρα της Alequin.


Στις 20 Ιουνίου οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της, είπε η Alequin, και της είπαν ότι ο θείος της είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο αφότου έφυγαν οι ανακριτές», είπε η Alequin. «Έπιασα τα χέρια της μαμάς μου και είπα: “τον βρήκαμε”. Ήμουν εκστασιασμένη».

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Luis ήρθε στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Alequin, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς. Την επόμενη μέρα η Alequin οδήγησε τη μητέρα της και τον θείο της στο σπίτι του Roger στην κομητεία Stanislaus της Καλιφόρνια.

«Κοίταξαν ο ένας τον άλλον και έκαναν μια πολύ σφιχτή, μεγάλη αγκαλιά. Κάθισαν και μίλησαν για την ημέρα της απαγωγής, τη στρατιωτική τους θητεία και άλλα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Luis επέστρεψε στην Ανατολική Ακτή, αλλά τους επισκέφτηκε ξανά τον Ιούλιο για τρεις εβδομάδες. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον Roger, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.

Η Alequin είπε ότι ο θείος της δεν ήθελε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

«Ήμουν πάντα αποφασισμένη να τον βρω και, ποιος ξέρει, με την ιστορία μου θα μπορούσα να βοηθήσω και άλλες οικογένειες να επανενωθούν», δήλωσε η Alequin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ