Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τον 1ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού!


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εγγραφές και οι η προετοιμασία για τον 1ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, που αποτελεί μια νέα δρομική πρόταση, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες μία ξεχωριστή εμπειρία με αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο.

Η μεγάλη επιτυχία του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέτος διεξάγεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στον δυτικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, γέννησε τον Παράκτιο Νυχτερινό του Θερμαϊκού, που έρχεται να ολοκληρώσει ιδανικά τις μεγάλες φθινοπωρινές αθλητικές δράσεις της ευρύτερης περιοχής!

Οι δύο συνεργαζόμενες διοργανώσεις αλληλοσυμπληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους δρομείς να συμμετάσχουν πρώτα στον «Νυχτερινό» και κατόπιν να απολαύσουν για πρώτη φορά τις «πράσινες» διαδρομές της πανέμορφης ακτογραμμής του Θερμαϊκού, με την ίδια, κορυφαία οργανωτική ποιότητα.

Με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Θερμαϊκού και των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, το νέο δρομικό γεγονός έχει την προοπτική να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο με βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας, μέσα από μία διοργάνωση που θα καλύψει τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσα από τον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, https://thermaikoshalfmarathon.org/

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 1ου Παράκτιου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θερμαϊκού περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές, κάθε μία από τις οποίες υπόσχεται ξεχωριστές συγκινήσεις: Τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο - Thermaikos Coastal Half Marathon, στον οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος κορυφαίοι δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλύπτοντας απόσταση 21,1 χλμ., τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. - Thermaikos Gold Run και τον αντίστοιχο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. - Thermaikos Fun Run, που απευθύνονται σε πρωταθλητές-πρωταθλήτριες αλλά και σε όλους τους δρομείς υγείας, καθώς και τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). - Thermaikos Family Social Mile, ο οποίος απευθύνεται σε δρομείς και βαδιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και σε όλη την οικογένεια, αποτελώντας διαδρομή αθλητικού - ψυχαγωγικού χαρακτήρα και κοινωνικής προσφοράς.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των διαδρομών του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το ξενοδοχείο Wellness Santa Hotel, στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, οι παροχές υποστήριξης προς τους δρομείς έχουν ως εξής:

Ημιμαραθώνιος Δρόμος - Thermaikos Coastal Half Marathon (ώρα εκκίνησης 18:00):

Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν επτά σταθμοί υποστήριξης των Ημιμαραθωνοδρόμων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ..

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία και τον Τερματισμό, καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ. για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου.

Ισοτονικά ποτά διατίθενται στο 7,5ο χλμ., στο 15ο χλμ. και στον Τερματισμό.

Ενεργειακό ρόφημα (energy gel) διατίθεται στο 10ο χλμ..

Αλμυρό γεύμα (snack) διατίθεται στο 12,5ο χλμ. και 17,5ο χλμ..

Στον Τερματισμό διατίθεται νερό, ισοτονικό ποτό, μπάρα δημητριακών και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν: Στην Αφετηρία, στο 10ο χλμ., στο 15ο χλμ. και στον Tερματισμό.




Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. - Thermaikos Gold Run (ώρα εκκίνησης 16:00)

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία, στο 5ο χλμ., στο 7,5ο χλμ. και τον Τερματισμό. Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθεται νερό, μπάρα δημητριακών και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην Αφετηρία και στον Τερματισμό.




Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. - Thermaikos Fun Run (ώρα εκκίνησης 17:15)

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία και τον Τερματισμό. Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθεται νερό, μπάρα δημητριακών και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην Αφετηρία, στο 2,5ο χλμ. και στον Τερματισμό.




Δρόμος Ενός Μιλίου - Thermaikos Family Social Mile (ώρα έναρξης 16:05)

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία και τον Τερματισμό. Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθεται νερό, μπάρα δημητριακών και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην Αφετηρία και στον Τερματισμό.

Σε όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα υπάρχουν Χημικές τουαλέτες στις Αφετηρίες, σε όλους τους Σταθμούς της διαδρομής και στον Τερματισμό, ενώ Ιατρική υποστήριξη στις Αφετηρίες, σε όλους τους Σταθμούς Υποστήριξης, καθώς και στον Τερματισμό.




Επιπλέον θα υπάρχουν επτά Ιατρικοί Σταθμοί σε επιλεγμένα σημεία των αγωνιστικών διαδρομών.

Οι αγωνιστικές διαδρομές της διοργάνωσης φέρουν επίσημη πιστοποίηση μέτρησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων και Δρόμων Αποστάσεων (AIMS) και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της.

Κύριο μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής αποτελεί η μείωση στο ελάχιστο του οικολογικού αποτυπώματος της διοργάνωσης. Ως εκ τούτου με σειρά συνεργασιών και ενεργειών σε έντεκα τομείς δραστηριοποίησης περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθώς και προμηθειών υλικοτεχνικής υποδομής, πραγματοποιείται η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για τον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό της διοργάνωσης ως “ECO MARATHON”. Παράλληλα, προγραμματίζονται εκδηλώσεις οικολογικού χαρακτήρα με στόχο την εμφύσηση στους συμμετέχοντες δρομείς, στους εθελοντές αλλά και στην κοινωνία, της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Θεόδωρος Τζέκος (Δήμαρχος Θερμαϊκού): «Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ο Δήμος Θερμαϊκού θα ξεκινήσει να αποτελεί την έδρα μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης. Ο Δήμος μας αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία που δεν έχει μόνο αθλητικά χαρακτηριστικά, αλλά θα προσδώσει υπεραξία στο τουριστικό και εμπορικό προϊόν της περιοχής μας. Μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον ιδανικό για δρομείς όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, δίπλα στη θάλασσα και με σαφή μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να έρθουν να τρέξουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν στον 1ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού. Θα είμαστε όλοι εκεί!»

Ο 1ος Παράκτιος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θερμαϊκού διοργανώνεται από τoν Δήμο Θερμαϊκού, με συνδιοργανωτές τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου «Ο ΦΑΡΟΣ» και το Ιατρικό Κέντρο PHYSIOMED, με την υποστήριξη του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη υποστήριξη πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, https://thermaikoshalfmarathon.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ