Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Απίστευτο και όμως αληθινό: Πόσο κοστίζει το αεροπορικό εισιτήριο για πτήση... 53 δευτερολέπτων


Έχετε αναρωτηθεί πόσο κρατάει η μικρότερη πτήση στον κόσμο και πόσο κοστίζει;

Οι τιμές των αεροπορικών εταιρειών του 2024 είναι μειωμένες κατά 6% από έτος σε έτος, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια φέρεται να έχουν πέσει κατακόρυφα κατά 15% σε σύγκριση με πριν από μια δεκαετία.

Ποιο είναι όμως το μικρότερο ταξίδι που μπορεί να κάνει κανείς;

Διαρκώντας μόλις 90 δευτερόλεπτα από την απογείωση έως την προσγείωση, η συντομότερη πτήση στον κόσμο βρίσκεται στην πραγματικότητα στον αέρα μόνο για 53 δευτερόλεπτα.

Η συνολική απόσταση που διανύθηκε είναι 2,7 χλμ. (1,7 μίλια), χρησιμεύοντας ως γρήγορη μετάβαση μεταξύ των νησιών Westray της Σκωτίας Orkney και του Papa Westray.

Το δρομολόγιο λειτουργεί συνεχώς από το 1967, και παρόλο που οι τιμές ήταν λίγο διαφορετικές από τότε, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι θα κοστίσει 20.36 ευρώ για να πάρετε τη συντομότερη πτήση στον κόσμο.

Η Loganair εκτελεί το δρομολόγιο και προτού αρχίσετε να αναρωτιέστε γιατί υπάρχει ακόμα μια τόσο σύντομη πτήση, είναι εκεί για να εξυπηρετήσει κυρίως δασκάλους και μαθητές που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους του Papa Westray, καθώς και επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν τον πληθυσμό του νησιού των μόλις 90 κατοίκων.

Ο ιστότοπος της Loganair επιβεβαιώνει ότι κοστίζει 20,36 ευρώ για ένα εισιτήριο απλής μετάβασης. Αν θέλετε επιστροφή, είναι ωστόσο ακόμη φθηνότερο. Η Loganair προσφέρει ένα εισιτήριο «Εκδρομής» που απαιτεί ελάχιστη διαμονή μίας διανυκτέρευσης, αλλά κοστίζει μόλις 8,70 ευρώ ανά διαδρομή.

Τουλάχιστον επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας 15 κιλά αποσκευών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ