Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ "SNAKES ON A PLANE"

Σε ηλικία 60 ετών και από αίτια που δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά πέθανε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Ελις.

Ο Έλις έγινε γνωστός κυρίως από τις περιπέτειες καταστροφής «Τελικός προορισμός 2» και «Snakes on a plane» που σημείωσαν τεράστια επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα. Χαρακτηριστικά του γνωρίσματα η σβελτάδα στις σκηνές δράσης και μία χαριτωμένα γραφική υπερβολή. Για παράδειγμα, στο «Snakes on a plane» δηλητηριώδη φίδια απειλούν την ζωή των επιβατών ενός αεροσκάφους εν πτήση και ο Σάμουελ Λ. Τζάκσον δίνει την λύση...

Προτού στραφεί στην σκηνοθεσία ο Ελις είχε δουλέψει λίγο ως ηθοποιός και πολύ περισσότερο ως κασκαντέρ, αντικαθιστώντας τους ηθοποιούς στα γυρίσματα με επικίνδυνες σκηνές. Ανάμεσα στις ταινίες όπου δούλεψε ως κασκαντέρ θα βρούμε τίτλους όπως ο «Σημαδεμένος» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, «Φονικό όπλο» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, «Μέρες κεραυνού» του Τόνι Σκοτ και «Μίζερι» του Ρομπ Ράινερ. Αργότερα, ο Έλις εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες όπως η «Καταιγίδα» του Βόλγφκανγκ Πέτερσεν, το «The Matrix Reloaded» των αδελφών Γουατσόφσκι αλλά και το «Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου» του Πίτερ Γουίαρ.

Την προσωπική του σφραγίδα ως σκηνοθέτης άφησε επίσης στις περιπέτειες «Τελικός προορισμός 4» και στην «Τελευταία κλήση», ένα θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Κιμ Μπέισινγκερ. Ο Έλις πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου βρισκόταν για την προετοιμασία της ταινίας «Κite» στην οποία και πάλι επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει ο Σάμουελ Λ. Τζάκσον.

1 σχόλιο:

  1. In closing, losing weight is a battle that many people
    face, but it doesn't have to be such a difficult struggle.
    Instead of doing the monotonous things you have been doing, try these 10 awesomitastic ways to lose weight.
    The low carbohydrate group consisted of adult males and they were given 4% carbohydrates.


    Feel free to surf to my blog ... lose weight fast diets

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ