Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΓΑΝΤΕΣ... ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ!

Μια ιδιαίτερη συνταγή για γίγαντες σας προτείνουμε, σήμερα. Είναι καταπληκτικοί με αυτόν τον δυσκολούτσικο τρόπο μαγειρέματος και αν συνοδέψετε το πιάτο με λίγο τουρσί ή καμιά καπνιστή ρέγκα θα απολαύσετε ένα σπέσιαλ τραπέζι.

Υλικά
1 κιλό Γίγαντες
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουτάκια μπύρα
Αλάτι

Για τη Σάλτσα
1 φλιτζ. πελτέ ή ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
Τοποθετουμε τους γίγαντες σε άφθονο νερό όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα το πρωί βράστε τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμοι (να μη λιώσουν!).
Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Κουρκούτι
Ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τη μπύρα.
Τηγανίζετε τους γίγαντες σε καυτό ελαιόλαδο αφού τους βουτήξετε έναν έναν στο κουρκούτι.
Για να μην έχουν πολύ κουρκούτι βγάλτε τους από το κουρκούτι ένα έναν με ένα πηρούνι (ώστε να στραγγίζει το πολύ κουρκούτι).

Σάλτσα
Τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι στα 2 φλιτζ ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τον πελτέ, τα σκόρδα, τη ζάχαρη, το ξιδι.
Ρίχνετε και ένα φλιτζ. νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό.
Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και την περνάτε από το μίξερ αν θέλετε να γίνει βελούδινη.
Σερβίρετε τους γίγαντες σε μια πιατέλα και τη σάλτσα σε ένα μπολ στη μέση της πιατέλας.
Μην περιχύσετε τους γίγαντες με τη σάλτσα κατευθείαν στην πιατέλα γιατί δεν θα παραμείνουν τραγανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ