Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10 ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Δεν επανέρχεται επί του παρόντος η βάση του δέκα για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. 
Με το δεδομένο ότι στο θέμα αυτό δεν έχει υπάρξει απόλυτη συμφωνία στα κόμματα της συγκυβέρνησης, η πρόταση της επαναφορά της βάσης του δέκα μένει επι του παρόντος «πίσω» και δεν θα ανακοινωθεί τίποτα αντίστοιχο αύριο Πέμπτη μαζί με το σχέδιο «Αθηνά»για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Παράλληλα και όπως όλα δείχνουν με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, εφέτος θα έχουμε μείωση στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ανάλογα βέβαια και με την μείωση των τμημάτων της που τελικά θα ανακοινωθούν.


Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι για το σχέδιο «Αθηνά» και την βασική φιλοσοφία του τον πρόεδρο της αξιαμωτικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ το σύνολο του σχεδίου δίνεται στην δημοσιότητα αύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι.

Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην Αρχή για την Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ