Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΣΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Τελευταία ειδοποίηση για περίπου 1 εκατομμύριο μικροοφειλέτες προς το δημόσιο. Εντός των προσεχών ημερών, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους εως 3.000 ευρώ θα λάβουν τα ειδοποιητήρια και θα πρέπει σε διάστημα λίγων ημερών να εξοφλήσουν το χρέος τους ή να κάνουν διακανονισμό. 
Σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με κατασχέσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ είπε ότι ο νόμος για τη φοροδιαφυγή θα αυστηροποιηθεί. Συγκεκριμένα:
Με τις συστημένες επιστολές, οι οφειλέτες θα καλούνται να προσέλθουν στην ΔΟΥ εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις την οφειλή τους. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων ή ακομα και περιουσιακών στοιχείων με βάση τα κριτήρια που ισχύουν.
Με την πάταξη της φοροδιαφυγής να αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ για την κατάρτιση του νέου φορολογικού.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζεται η αυστηροποίηση των ποινών για περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Ειδικά για το θέμα των φυλακών, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατηγοροποίηση των κρατουμένων. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η χώρα έχει νόμους όμως δεν εφαρμόζονται τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ