Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΟΤΑΝ Η ΦΩΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΗΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Μπορεί ο καρχαρίας να θεωρείται ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου με φονικά ένστικτα.

Αντίστοιχα, ενώ η φώκια θεωρείται ένα όμορφο ζώο και πάντως όχι τρομακτικό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα βάλει με άλλα μεγαλόσωμα ζώα.

Τα παραπάνω έρχονται να αποδείξουν οι φωτογραφίες μιας νοτιοαφρικανικής φώκιας που καταβροχθίζει έναν μπλε καρχαρία, ο οποίος μαζί με άλλους 4 έπεσε θύμα του μεγαλόσωμου θηλαστικού.

Το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά του Cape Point, στη Νότια Αφρική και καταγράφηκε από μια ομάδων έκπληκτων δυτών.

«Ήταν απαίσιο να το βλέπει» δήλωσε ο φωτογράφος Chris Fallows, ιδιοκτήτης εταιρείας που διοργανώνει καταδύσεις.



Ο άντρας βρέθηκε στο πέλαγος με ομάδα δυτών, όταν βρήκαν τους καρχαρίες, των οποίων το μήκος κυμαίνονταν από 1,1 σε 1,4 μέτρα. «Ξαφνικά μια μεγάλη φώκια εμφανίστηκε και ξεκίνησε να πιάνει και να σκοτώνει τον πρώτο και έπειτα το δεύτερο καρχαρία», διηγείται.

Όπως δήλωσε, είναι η δεύτερη φορά που βλέπει μια επίθεση φώκιας εναντίον μπλε καρχαρία. Υποψιάζεται ότι η φώκια έφαγε μόνο το στομάχι του καρχαρία καθώς αυτό περιείχε ψάρια ή καλαμάρια που ούτως σι άλλως αποτελούν βασική τροφή του είδους. Όσο για το συκώτι που επίσης καταβρόχθισε, ο Fallows πιστεύει ότι αποτελούσε μια καλή πηγή ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ