Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΣΙ

Σήμερα λέμε να κάνουμε μια πατατοσαλάτα με λουκάνικα. Το πιάτο αυτό μπορείτε να το σερβίρετε και σαν πρόχειρο κύριο, αφού είναι ιδιαίτερα χορταστικό ή να το βάλετε στο τραπέζι ως συνοδευτικό ενός άλλου φαγητού:

Υλικά:
  • 1 ½ κιλό πατάτες 
  • 800 γρ. Λουκάνικα χοιρινά 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 3 κλαράκια σέλερυ κομμένα ροδέλες 
  • 5-6 αγγουράκια τουρσί κομμένα ροδέλες 
  • 3 κουταλιές φύλλα μαϊντανού 

Για τη σως
  • 2 κουταλιές 
  • Μουστάρδα χυμό από 1 λεμόνι 
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι 
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τις πατάτες τις βράζουμε με τα φλούδια. 
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε κύβους. 
Τις τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα. 
Ψήνουμε τα λουκάνικα σ' ένα τηγάνι, τα κόβουμε ροδέλες και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό, το σέλερι και το τουρσί. 
Ανακατεύουμε. 
Σ' ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το λάδι με τη μουστάρδα, το πιπέρι και το λεμόνι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ