Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΙΝΚΑ

Η ιστορία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «μείγμα» για τη συγγραφή του σεναρίου μίας νέα περιπέτειας του κυνηγού χαμένων θησαυρών Ιντιάνα Τζόουνς.
Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, αν και τα γεγονότα μαρτυρούν απλώς την πραγματικότητα, υπάρχουν οι απαραίτητες διαστάσεις «μυστηρίου» που τελικά προσθέτουν μπόλικο αλατοπίπερο στην είδηση και κάνουν το μυαλό να ταξιδέψει...

Οι έρευνες που πραγματοποιούν νύχτα και μέρα το τελευταίο διάστημα οι αρχαιολόγοι στο Μάτσου Πίτσου, στο Περού, υπόσχονται «μια ιστορική, άνευ προηγουμένου, ανακάλυψη», καθώς, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητικών καταγραφέων λέγεται ότι εντόπισαν ένα «ανεξερεύνητο μέχρι σήμερα καταφύγιο» στην καρδιά της αρχαίας πόλης!

Για την ώρα την ανακάλυψη πιστώνεται ο Γάλλος μηχανικός Νταβίντ Κρεσπί, ο οποίος το 2010 εντόπισε την παρουσία «μιας κρύπτης, αλλά και την πόρτα που οδηγεί σε αυτή». Κατά τον ίδιο δε, ουσιαστικά πρόκειται για μια σφραγισμένη από τους Ίνκα πύλη, η οποία «οδηγεί κάπου», όπου δεν έπρεπε να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2012, μία σειρά από ηλεκτρομαγνητικές έρευνες όχι μόνο επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός υπόγειου χώρου, αλλά και την ύπαρξη πολλαπλών θαλάμων, καθώς ακόμη και μιας σκάλας που οδηγεί σε μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού – τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του αμύθητου θησαυρού!

Τώρα, ο επίσης Γάλλος αρχαιολόγος Τιερί Ζαμέν ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα: την αποσφράγιση της πύλης που παραμένει κλειστή για περισσότερο από πέντε αιώνες. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από την περουβιανή κυβέρνηση, στην οποία ήδη έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα για την «κατάδυση» στον μυστηριώδη υπόγειο κόσμο των Ίνκα. Την «κατάδυση» ουσιαστικά στην καρδιά του Μάτσου Πίτσου – του «αρχαίου βουνού» στη γλώσσα Κέτσουα – που βρίσκεται κρυμμένο σε υψόμετρο 2.430 μέτρων στις περουβιανές Άνδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ