Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 103 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΑ 8 ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνολικά συνελήφθησαν 103 άτομα για συμμετοχή σε δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη!!!

Στην κοινή επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol συμμετείχαν 10 Ευρωπαϊκά κράτη και η Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της έννομης τάξης στο Κόσσοβο.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κροατία, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Επιπλέον ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία, ενώ την κοινή επιχείρηση στήριξε και η Αυστρία.

Όλοι οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως μέσω της Τουρκίας και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία και το εγκληματικό δίκτυο χρησιμοποιούσε διάφορους τρόπους δράσης για τη λαθραία μετακίνηση τους προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολύ συχνά, οι μετανάστες μετακινούνταν κάτω από απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, όπως σε πολύ μικρές κρύπτες στο πάτωμα λεωφορείων ή φορτηγών, σε εμπορικές αμαξοστοιχίες ή σε πλοία.

Σε μερικές περιπτώσεις, οι μετανάστες ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα, ενώ το δίκτυο χρησιμοποιούσε και εικονικούς γάμους για να ρυθμίσει το καθεστώς διαμονής τους στην Ε.Ε.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συντονισμένες δράσεις κατά των λαθρεμπόρων ανθρώπων που πραγματοποιείται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.200 αστυνομικούς.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 117 έρευνες σε σπίτια και άλλου είδους ακίνητα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, αποδείξεις τραπεζών, ένα ημι-αυτόματο τουφέκι με μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και περισσότερα από 176.500 ευρώ σε μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ