Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο στο χώρο της υγείας όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν προκηρυχθεί για αύριο Πέμπτη.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω 24ωρης απεργίας.
Επιπλέον, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας». Τη συμμετοχή της στη στάση της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ως απάντηση, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης - επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος».

Οσο για τα μέσα μεταφοράς, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, αλλά και τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός. Λόγω δε, της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε για αύριο τροποποιήσεις δρομολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ