Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΝ ΠΗΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΔΑΣ, ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ...;

Άντρας στην κουζίνα; Σκεφτείτε το καλύτερα. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει ένας παντρεμένος στις δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα ή τα ψώνια, τόσο λιγότερο έχει σεξουαλικές σχέσεις.

Το αντίθετο όπως ισχύει, αν αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητο ή τον κήπο όπως αναφέρει επιστημονική μελέτη με τίτλο «Ισότητα, οικιακές δουλειές και συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στο γάμο», τα συμπεράσματα της οποίας «φανερώνουν τη σημασία που έχουν οι ρόλοι οι οποίοι είναι παραδοσιακά κατανεμημένοι σε κάθε φύλο, για τη συχνότητα των σεξουαλικών σχέσεων σ' έναν ετεροφυλοφιλικό γάμο».

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Ινστιτούτου Χουάν Μαρτς της Μαδρίτης, ο οποίος είναι ο διευθυντής της έρευνας, «τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο στις δουλειές που είναι παραδοσιακά αφιερωμένες στις γυναίκες, κάνουν λόγο για μικρότερο αριθμό σεξουαλικών επαφών».

«Κατά τον ίδιο τρόπο, τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο σε δουλειές που θεωρούνται παραδοσιακά ανδρικές --η κηπουρική, το πλήρωμα των λογαριασμών, η ενασχόληση με το αυτοκίνητο-- αναφέρουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές», από ένα μέσο όρο 5 φορών στη διάρκεια του μήνα που προηγήθηκε της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ