Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΟΥΝ, ΣΗΜΕΡΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκονται σήμερα οι συγκοινωνίες, η υγεία κι άλλοι κλάδοι εργαζομένων. Συγκεκριμένα: 

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία των συγκοινωνιών της Αθήνας και τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και Προαστιακός στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησης που έχει ήδη αποφασίσει το Συντονιστικό Συμβούλιο των μεταφορών.
Η απόφαση που έλαβαν οι οδηγοί στα λεωφορεία προβλέπει εκτός από την απεργία της Πέμπτη και γενική συνέλευση του κλάδου τους στις 14 Φεβρουαρίου.
Λόγω της συμμετοχής του Προαστιακού στην κινητοποίηση δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό, στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρομίου.

Το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν από σήμερα και οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί ζητώντας την αποπληρωμή των οφειλών 3 χρόνων.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σε ένδειξη συμπαράστασης.

Επίσης, από τις 6 τα ξημερώματα σήμερα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου 02/02 θα παραμείνουν δεμένα και τα πλοία λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Διεκδικούν την ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου το οποίο θεωρούν «αιτία πολέμου» για τη ναυτεργασία, ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και την παρέμβαση του υπουργείου, για εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονται από πλοιοκτήτριες εταιρείες σε ναυτικούς.
Σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επίσχεση εργασίας από Έλληνες ναυτικούς, σε επτά πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ οι απλήρωτες οφειλές φθάνουν έως και τους 7 μήνες, ενώ δηλώνουν ότι έχουν τη στήριξη των αγροτών της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι κατανοούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Η ΟΛΜΕ έχει κυρήξει στάσεις εργασίας 11:00 - 14:00 και 14:00 - 17:00.

Τη συμμετοχή της στη στάση της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ