Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ

Η κατάσταση της υγείας ενός 6χρονου μαθητή του 9ου δημοτικού σχολείου, που μεταφέρθηκε χτες τις πρώτες πρωινές ώρες από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, όπου διαγνώστηκε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία, εξελίσσεται φυσιολογικά. 
Το σχολείο στο οποίο φοιτά ο 6χρονος απολυμάνθηκε και για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό μέχρι και αύριο, ενώ, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους άλλους μαθητές.

Το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και εξάνθημα, του χορηγήθηκε αγωγή, η κατάσταση της υγείας εξελίσσεται πολύ καλά και θα νοσηλευτεί για επτά ημέρες, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, Διονύσης Χανιωτάκης.

“Η μηνιγγιτιδοκική σηψαιμία δεν παρατηρείται συχνά. Οφείλεται σε ένα πάρα πολύ “κακό” μικρόβιο το οποίο όμως είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και αν το προλάβουμε με την φαρμακευτική αγωγή δεν αφήνει βλάβες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει νεκρώσεις. Τα παιδιά σήμερα εμβολιάζονται για την μηνιγγίτιδα αλλά τον εμβόλιο προστατεύει από έναν συγκεκριμένο τύπο της νόσου που είναι ο πιο επικίνδυνος. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει 100% γιατί δεν προστατεύει από τους άλλους τύπους” εξήγησε ο κ Χανιωτάκης.

Το σχολείο στο οποίο φοιτά ο 6χρονος έχει απολυμανθεί και θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους μέχρι και αύριο.

“Με απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης το σχολείο έκλεισε για προληπτικούς λόγους και χτες έγινε απολύμανση. Σήμερα, που είναι γιορτή των Τριών Ιεραρχών, τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο ούτε και στην εκκλησία.Το σχολείο θα μείνει κλειστό και αύριο για να γίνει πιο σχολαστική καθαριότητα” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης ,Αντώνης Καρούμπης.

“Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό και κινηθήκαμε άμεσα σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και με τη Διεύθυνση του σχολείου. Έχει ήδη γίνει αναφορά του κρούσματος στη Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προτάθηκε προληπτική αγωγή. Στη σχολική μονάδα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και απολύμανσης. Αν και δεν συνιστάται κλείσιμο του σχολείου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή για προληπτικούς λόγους και θα επαναλειτουργήσει μετά την Πέμπτη. Έχουν ενημερωθεί όλοι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ